Serielisten mars 2018: Gjør plass for påskekrim

Del nyheten

Serielisten for mars 2018 viser at krimserier dominerer når påsken melder sin ankomst.  

Serielisten er komponert ut fra målt interesse for serier i løpet av måneden. Den teller totalt 50 serier. Vi ser på hva folk leser om, hva som søkes på internt og ekstern, hvilke premierer som fanger deres interesse og annen data som ikke inkluderer seertall/visningstall. Det gir en unik og annerledes toppliste. 

Serielisten for mars ble dessverre forsinket i år grunnet noen tekniske problemer. Vi beklager dette. Serielisten for april kommer 10. mai. 

Dominerende trender:.

Krimserier dominerer. Ikke overraskende med tanke på at påsken i år falt i mars. Tre av påskekrimmene er inne på topp ti.

NRK har fortsatt en dominerende posisjon. 20% av seriene på listen er på kanalen og flere høyt oppe på listen. Det er flere serier fra strømmetjenester som er gjengangere, men det er sjelden de kan hamle opp med en serie som dukker opp på statskanalen. TV 2 står her også sterkt.

Norsk innhold står for 20% av serielisten. Humor står spesielt sterkt. Det er et par serier som har et langt liv, blant annet Frikjent og Okkupert som fortsatt gjør sine saker bra på serielisten. TVNorge-komiseriene gjør det også bra når de sendes på TV.

Nye serier står for 22% av serielisten. Det forteller litt om den store økningen av produserte serier når hele 11 nye serier melder sin ankomst på listen.

The Crown er et Netflix-unntak. Normalt forsvinner Netflix-serier raskt ut av serielisten, de gjør i beste fall sine saker bra den måneden de har premiere. Unntaket et nevnte The Crown, som holder en jevn høy grad av interesse.

55% er amerikanske serier. De øvrige er primært skandinaviske og britiske.

34% av seriene er tilgjengelig på Netflix. 26% er tilgjenglig på Viaplay, 22% er tilgjengelig på TV 2 Sumo og 20% på NRK. Dplay, Amazon og C More har lavere til stedeværelse på listen.

Serielisten mars 2018

Modern Family (Netflix, TV 2 Sumo, TV 2)

Modern Family. Foto: ABC.

Fortsatt den mest populære amerikanske komiserien på listen vår. Den er også den eneste amerikanske komiserien som kommer inn på listen…

En Natt (NRK TV)

Foto: En Natt.

En Natt hadde en forholdsvis rolig premiere uten stor ståhei, men fanget raskt oppmerksomheten til flere. Ramler nedover på listen i sin andre måned.

Riverdale (Netflix)

Riverdale. Foto: Netflix.

Netflix-avtalen med The CW gir god valuta for pengene, for Riverdale har opparbeidet seg en solid tilhengerskare. I likhet med en håndfull andre CW-serier gjør den det langt bedre enn flere av Netflix sine egne serier, som jevnt over sliter med å holde på oppmerksomheten over flere uker.

Innocent (TV 2 Sumo)

Innocent sesong 1
Innocent sesong 1. Påskekrim på TV 2. Foto: TV 2

Påskekrim på TV 2. Overraskende lavt for en påskekrim å være, vi hadde forventet å se den på øvre halvdel av listen.

The Vampire Diaries (HBO Nordic, Netflix, Viaplay)

The Vampire Diaries. Foto: The CW

The CW-serien holder seg inne på listen, selv om serien er avsluttet. Det er overraskende, men kan nok forklares av til stedeværelse på de største strømmetjenestene.

Thomas Giertsen: Helt Perfekt (Dplay, TVNorge)

Thomas Giertsen: Helt Perfekt sesong 8
Thomas Giertsen: Helt Perfekt sesong 8. Foto: TVNorge

Må finne seg i å være lengre nede på listen enn søndags-partneren Neste Sommer.

Peaky Blinders (C More, Netflix)

Peaky Blinders
Peaky Blinders. Foto: BBC Two

Holder seg stabilt på listen, etter at ny sesong kom på C More på slutten av fjoråret. Har siden dukket opp også på Netflix.

Arrow (Netflix, TV 2 Sumo, TV 2 Zebra)

Arrow. Foto: The CW

Superheltseriene til The CW er spredt rundt på ulike strømmetjenester her i Norge. TV 2 har den eldste av de. Interessen holder seg forholdsvis høyt, selv om dette er en type serie som sliter med seertall lineært.

Trust (HBO Nordic)

Trust. Foto: HBO Nordic

Nye serier på HBO Nordic pleier som regel å markere seg på serielisten, miniserien Trust er intet unntak.

Krypton (HBO Nordic)

Krypton
Krypton. Foto: Syfy

Et noe spesielt konsept å lage en serie om forfedrene til en superhelt. Krypton markerer seg med moderat interesse, høyere enn superheltserier som Arrow og Supergirl.

Designated Survivor (Netflix)

Maggie Q spiller etterforskeren som forsøker å finne ut hvem som drepte Presidenten. Foto: ABC.

Fortsatt en gjenganger på serielisten, selv om interessen nå for alvor er dalende.

Westworld (HBO Nordic)

Westworld. Foto: HBO Nordic

Interessen for sci-fi eventyret øker jevnt og trutt utover mars, som et resultat av at premieren på sesong 2 (i april) nærmer seg.

Scandal (Viaplay)

Etter at Scandal dukket opp med de seks første sesongene på Viaplay i februar har interessen økt. Serien avsluttes med sesong 7. Dette er en av seriene som ikke lenger vil bli vist av TVNorge-kanalene.

Herrens Veier (NRK1, NRK TV)

Herrens Veje
Herrens Veier. Foto: NRK.

NRK er flinke til å tilby underholdning fra våre nabolant, Herrens Veier er et godt eksempel på nettopp det. Ramler nedover på listen.

Requiem (Netflix)

Requiem sesong 1
Requiem sesong 1. Foto: Netflix

En av de nye spenningsseriene som dukket opp på Netflix rundt påsketider. Britiske thrillerserier slår sjeldent feil blant det norske publikum.

Collateral (Netflix)

Collateral
Collateral. Foto: Netflix

Nok en ny britisk krimserie kjøpt inn av Netflix. I likhet med Requiem gjør den sine saker bra i påskekrim-måneden.

Vikings (HBO Nordic, TV 2 Sumo)

Vikings. Foto: HBO Nordic

Ramler ut av topp 10. Fortsettelsen på nåværende sesong er fortsatt måneder unna, men serien har såpass stor interesse rundt seg at det ikke forhindrer den fra å holde seg inne på serielisten.

The Handmaid’s Tale (HBO Nordic)

The Handmaid’s Tale. Foto: HBO Nordic.

Ny sesong på plass i april, men interessen skyter fart alt i mars. Hovedrolleinnehaver Elisabeth Moss kan notere seg med to serier inne på listen – for lengre opp finner vi også Top of the Lake.

The Good Fight (HBO Nordic)

The Good Fight. Foto: HBO Nordic

Tilbake med ny sesong og målt interesse er høy den, selv om den er et godt stykke unna de mest populære seriene på HBO Nordic.

The Affair (HBO Nordic, Viaplay, Netflix)

The Affair. Foto: HBO Nordic.

En serie som alltid er bankers på serielisten er The Affair, som nyter godt av å være tilgjengelig flere steder. HBO Nordic sender de nyeste episodene, mens Netflix viser serien noen måneder senere. Ventetiden for ny sesong har vært lang, men til sommeren er den endelig her.

Den Døende Detektiven (NRK1 og NRK TV)

Den döende detektiven
Den döende detektiven. Foto: SVT.

Den svenske påskekrimmen klarer å karre seg inn på topp 30.

Once Upon a Time (Viaplay)

Once Upon a Time, sesong 6
Once Upon a Time. Foto: TVNorge

Den populære eventyrserien går mot slutten i USA, siste episode kommer i mai. Dette er en av seriene som ikke lenger vil bli vist av TVNorge-kanalene. Det ser ut som fansen må vente til siste sesong kommer på enten Viaplay eller Netflix.

Han Heter ikke William (TV3 og Viaplay)

Han heter ikke WIlliam
Han Heter ikke William. Foto: TV3

Den nye norske serien om SKAM-skuespilleren, som spiller en parodi-versjon av seg selv, kommer inn på serielisten selv om premieren først er måneden etterpå. Det lover godt.

The 100 (Netflix)

Zach McGowan (Black Sails) er fortsatt med og vises i The 100 sesong 4 trailer.
Black Sails-skuespiller Zach McGowan er en av stjernene i The 100. Foto: The CW.

Interessen holder seg jevnt høyt for The 100. Dette er en av seriene som ikke lenger vil bli vist av TVNorge-kanalene

Criminal Minds (TV 2 Sumo, Viaplay)

Criminal Minds
Criminal Minds. Foto: TV 2

Veteranserien gjør comeback på Serielisten i påskekrim-måneden. Tilstedeværelse på TV 2 i vinter og vår bidrar sterkt til økt interesse igjen.

Frikjent (TV 2 Sumo, Viaplay)

Serielisten april 2017: Påskekrim og etablerte favoritter dominerte
Foto: TV 2

Frikjent fortsetter å holde stand på listen og det er nok en gang de mange søkene på om det blir en sesong 3 som her bidrar friskt.

Badehotellet (TV 2 Sumo)

Badehotellet sesong 4
Badehotellet. Foto: TV 2

Badehotellet sesong 5 er noe av det som søkes mest om her på Serienytt. Den skal etter planen sendes på TV 2-nettverket i vår, men vi har i skrivende stund ikke fått noen dato.

Hvite Gutter (Dplay, TVNorge)

Hvite Gutter
Hvite Gutter. Foto: TVNorge

Dplays egenproduserte serie gjør sine saker bra også i april.

The Looming Tower (Amazon Prime Video)

The Looming Tower. Foto: Hulu

Det er ikke mange Amazon Prime Video-serier på listen, men The Looming Tower gjør sitt for at den amerikanske giganten ikke blir helt usynlig.

Rekyl (TV3 og Viaplay)

Rekyl
Foto: MTG

En av flere nye norske serier på listen. Den fikk ikke særlig god mottagelse blant kritikere, men det behøver ikke bety noe som helst for seriens fremtid.

Vikaren (NRK1 og NRK TV)

The Replacement
The Replacement. Foto: BBC

Påskekrim fra BBC ble et spennende nytt bekjentskap for norske seere. NRK kan nok si seg fornøyd med at deres håndfulle innkjøpte serier dominerte såpass.

The Walking Dead (HBO Nordic, Viaplay, TV 2 Sumo, Fox)

The Walking Dead. Foto: AMC.

Serien holder stand i ukene før sesongavslutningen. Det er faktisk flere måneder siden vi har målt såpass interesse for serien, i sterk kontrast til dens sviktende seertall i USA.

The Secret City (NRK TV, NRK1)

The Secret City
The Secret City. Foto: NRK

Fredagsunderholdningen på NRK er en sikker vinner. For andre måned på rad kjemper The Secret City i øvre halvdel av listen.

The Americans (Netflix)

The Americans. Foto: FX Networks.

Med sesong 5 tilgjengelig på Netflix og premieren av sesong 6 like rundt hjørnet i USA, er det ikke overraskende at vi registrerte sterk økning av interesse for serien.

The Flash (Netflix)

The Flash. Foto: The CW

Den mest populære superheltserien også denne måneden, selv om de nyeste episodene ikke har vært tilgjengelig for nordmenn. Dette er en av seriene som ikke lenger vil bli vist av TVNorge-kanalene

Okkupert (Viaplay, TV 2 Sumo)

Okkupert sesong 2. Foto: Viaplay.

Okkupert er tilbake med sesong 2 på TV 2 i 17. mai, over halvåret etter at den ble sendt på Viaplay. Den er også blitt tilgjengelig på TV 2 Sumo, som gjør at interessen rundt serien skyter fart.

Neste Sommer (TVNorge, Dplay)

Neste Sommer. Foto: TVNorge.

Ny sesong ankom TVNorge sammen med Thomas Giertsen: Helt Perfekt i februar. Interessen har økt utover mars, det er bare til å sprette champagnen.

Presten (NRK1 og NRK TV)

Presten sesong 1
Foto: NRK

Til topps på serielisten blant humorseriene. Presten var tilbake med sesong 2 og det merkes på interessen.

The Crown (Netflix)

The Crown sesong 2
Splid og ekteskaps-trøbbel i The Crown sesong 2. Foto: Netflix.

Periodedramaet blir mer og mer populær og er som tidligere nevnt den eneste Netflix-originalen som makter å holde seg høyt på listen selv måneder etter ny sesong ankom. Det er bemerkelsesverdig av øvrige Netflix-originaler ikke er i nærheten av å oppnå samme vedvarende interesse.

Suits (Netflix, TV 2, TV 2 Sumo)

Suits. Foto: USA Network.

Suits har fått mye oppmerksomhet etter at seriens stjerne Meghan Markle forlovet seg med prins Harry. Det betyr slutten for hennes tid i serien, hvor også skuespiller Patrick J. Adams takker for seg. De to har i flere sesonger spilt seriens romantiske par. Med sesong 7-fortsettelsen like rundt hjørnet på TV 2 og mye pressedekning, betyr det økt interesse og topp 10-plassering.

Lucifer (Fox, Netflix)

Lucifer. Foto: Fox

Lucifer har vokst seg frem som en ny favoritt blant spesielt unge voksne seere. Fox sender den som ferskvare, men det er nok tilgjengelighet på Netflix som for alvor har sørget for at serien blir stadig mer populær.

Heimebane (NRK1 og NRK TV)

Heimebane. Foto: NRK.

Ikke overraskende den mest populære nykommeren på listen, men vi er forundret over at den ikke gikk helt til topps med all den diskusjonen serien skapte. Men seervaner er i endring og det tok et par uker å nå 750 000 seere for første episode. Trolig blir dette den første NRK-serien som blir sett av flere via strømming kontra lineært.

Blindspot (TV 2, TV 2 Sumo, Viaplay)

Blindspot. Foto: TV 2

En serie som sliter fælt med seertall i USA, trolig også i Norge. Det betyr ikke at interessen for spenningsserien er lav, for den holder seg jevnt høyt måned etter måned.

Vera (NRK1 og NRK TV)

Vera. Foto: NRK

Første påskekrim ut for NRK. Veteranserien gjør det ikke overraskende sterkt på listen.

Billions (HBO Nordic, Viaplay)

Billions
Billions. Foto: Showtime.

Serien er blitt en av HBO Nordics mest populære. Med ny sesong tilgjengelig skyter den fart rett inn på topp 10.

Homeland (Netflix, TV 2 Sumo)

Homeland sesong 6 trailer
Homeland sesong 6. Foto: Showtime

Langt unna tallene fra den suverene førsteplass på februar-listen, men Homeland gjør sine saker bra også i mars.

Outlander (Viaplay, Netflix, HBO Nordic)

Outlander sesong 3. Foto: Starz
Outlander. Foto: Starz

I snitt er dette kanskje den mest populære serien i målt interesse. Nok en gang solid plassert på listen, med enda høyere målt interesse i mars kontra februar.

Top of the Lake (TV 2 Sumo)

Top og the Lake: China Girl. Foto: TV 2

Endelig var det tid for ny sesong, som ble sendt som påskekrim på TV 2 (ble tilgjengelig enda tidligere på TV 2 Sumo). Serie nummer to på listen som har Elisabeth Moss i hovedrollen.

The Sinner (NRK1 og NRK TV)

The Sinner Jessica Biel
The Sinner. Foto: USA Network.

Etter at serien dukket opp på NRK i februar har interessen bare økt og økt. Gode nyheter er at det blir nok en sesong av det som opprinnelig var tiltenkt å være en miniserie.

Shetland (NRK1 og NRK TV)

Shetland sesong 4. Foto: NRK.

Shetland har blitt den nye påskekrim-vinneren etter at gamle slagere som Poirot og Foyle’s War er avsluttet. Det hjalp nok også godt på at deler av sesongen var satt til Norge (Bergen), med endel ekstra omtale i pressen for at NRK valgte å sensurere enkelte samtaler om terrorangrepet på Utøya.

Annonse
X
X