HjemArtikkelserierSerielisten februar 2018: Kvinnerollene regjerer

Serielisten februar 2018: Kvinnerollene regjerer

Serielisten for februar 2018 viser spennende nye trender. Flere norske serier markerer seg, topp ti er fylt opp av serier med kvinner i hovedrollene og Netflix-nykommere gjør det ikke like sterkt som før. 

Serielisten er komponert ut fra målt interesse for serier forrige måned. Den teller totalt 50 serier. Vi ser på hva folk leser om, hva som søkes på internt og ekstern, hvilke premierer som fanger deres interesse og annen data som ikke inkluderer seertall/visningstall. Det gir en unik og annerledes toppliste. 

Dominerende trender:

Serier om kvinner er populære. Topp 3-består av serier med kvinner i hovedrollen. På topp 10 er det kun The Flash hvor kvinner i «beste fall» har en sterk birolle. Enten handler serien primært om en kvinne (Homeland og The Crown), eller så har en kvinne en av to hovedroller (The Americans) eller del av en ensemble (Vikings).

Norske serier markerer seg. 7 serier er innom listen i konkurranse med hundrevis av utenlandske serier, i tillegg var en håndfull serier nære på å bli med. Selv en avsluttet serie som Frikjent dukker opp på listen.

Hvite Gutter
Hvite Gutter. Foto: TVNorge.

Nye serier, spesielt fra Netflix, sliter mer enn før. Begynner vi å se konturene av en vanskeligere tid for nye serier? Det lages rekordmye nytt innhold og hver måned har flere nye serier i forhold til måneden før. Men i motsetning til tidligere markerer de seg ikke like godt i våre tall. I stedet ser vi gjerne at etablerte serier gjør det bedre, selv serier som ikke er ute med nye episoder. Nye storsatsinger som The Looming Tower og Altered Carbon er må se seg slått av serier om The Crown og The Americans.

Komiserier sliter fortsatt, så lenge de ikke er norske. Serielisten domineres normalt av krim og drama. Komiserier, eksempelvis The Big Bang Theory, er ikke i nærheten av topp 50. Dette kan forklares med mindre tilgjengelighet av ferske episoder, men vi ser at norske komiserer gjør det veldig bra der hvor ferske amerikanske komiserier fortsatt har et stykke opp. Et unntak denne måneden er A.P. Bio, den nye NBC-serien som sendes på HBO Nordic.

Den raskeste superhelten er den tregeste serien ut på det norske markedet. TVNorge-nettverket har enda ikke vist nye episoder av serien, som er inne på topp ti på serielisten. Foto: The CW.

Forsinkelser irriterer seerne. Vi ser blant annet på søkehistorikk i våre tall og det er merkbart at det ikke er særlig populært at serier som The Flash, Lucifer og Once Upon a Time ikke er tilgjengelig få timer etter USA. Selv sendepause i USA merkes raskt i søkestatistikken, eksempel her er Blindspot.

Serielisten februar 2018

50
Advokaten (Viaplay)

Advokaten. Foto: Viaplay

Den nye Viaplay-originalen kom seg så vidt inn på listen. Ikke dårlig, da populære Viaplay-ferskvare som Lethal Weapon og The Blacklist måtte se listeplassering ryke med små marginer.

49
Line of Duty (NRK TV)

Line Of Duty sesong 4
Line Of Duty sesong 4. Foto: NRK

Krim på NRK gjør det stort sett alltid bra på serielisten og korrupsjonsjegerne i Line of Duty er intet unntak, selv om vi er litt overrasket over listeplassering siden nyeste sesong kom i fjor sommer.

48
Bosch (HBO Nordic, Viaplay, Amazon Prime Video)

Bosch. Foto: Amazon

Krimfavoritten til Amazon er tilgjengelig flere steder og vi tror nok HBO Nordic vil nyte godt av den voksende fanskaren når nye episoder kommer senere i vår.

47
The Affair (HBO Nordic, Viaplay, Netflix)

The Affair. Foto: HBO Nordic.

En serie som alltid er bankers er The Affair, som nyter godt av å være tilgjengelig flere steder. HBO Nordic sender de nyeste episodene, mens Netflix viser serien noen måneder senere. Ventetiden for ny sesong har vært lang, men til sommeren er den endelig her.

46
The Heart Guy (TV 2 Sumo)

Australia-importen til TV 2 var tilbake med sesong 2 i slutten av januar. Denne typen dramaserier, spesielt fra TV 2, er det flere av på serielisten.

45
Modus (TV 2 Sumo)

Modus

Imponerende nok klarer Modus å holde seg inne på listen, selv om det var på hengende håret. Den nyeste sesongen ble sendt i fjor.

44
Everything Sucks! (Netflix)

Vi likte veldig godt den nye dramaserien til Netflix, som tar for seg det fargerike 90-tallet. Plasseringen på listen indikerer at mottagelsen var heller laber i Norge, i forhold til hvor godt nye serier ofte gjør det på Serielisten.

43
Le Bureau (NRK TV)

Le Bureau

Den franske spionthrilleren ble romjulens store snakkis, etter at NRK TV gjorde tilgjengelig de tre sesongene som så langt er blitt produsert. Flere og flere får øynene opp for dramaet, som holder seg inne på listen også i februar.

42
The Secret City (NRK TV, NRK1)

The Secret City
The Secret City. Foto: NRK

Det ble dobbelt opp av spenning på fredagskveldene på NRK med de to nye seriene The Secret City og The Sinner. Førstnevnte når ikke helt populariteten til The Sinner, men det er godt nok til å få seg inn på topp 50.

41
Riverdale (Netflix)

Riverdale. Foto: Netflix.

Netflix-avtalen med The CW gir god valuta for pengene, for Riverdale har opparbeidet seg en solid tilhengerskare. I likhet med en håndfull andre CW-serier gjør den det langt bedre enn flere av Netflix sine egne serier, som jevnt over sliter med å holde på oppmerksomheten over flere uker.

40
The Looming Tower (Amazon Prime Video)

Den nye Hulu-serien sendes eksklusivt på Amazon Prime Video. Normalt har det vært HBO Nordic som har blitt hjemmet til Hulu-seriene, men nå begynner Amazon å melde seg mer og mer på med økning i antall innhold. Det er fortsatt et godt stykke unna konkurrentene i mengde, men i kvalitet har de nå noen veldig spennende trekkplaster.

39
Dynasty (Netflix)

Dynastiet-nyversjonen er blant de nyeste seriene fra The CW som sendes på Netflix. En god investering for tjenesten, som har overraskende få nye serier innen såpedrama-sjangeren.

38
A.P. Bio (HBO Nordic)

A.P. Bio

Den nye NBC-komiserien fikk HBO Nordic som hjem. Komiserier har ofte litt større vanskeligheter med å markere seg nok til å komme seg inn på serielisten, hvor selv en serie som The Big Bang Theory hver måned ender like utenfor listen. Samtidig er det få komiserier som sendes så tett opp mot USA-premieren som det A.P. Bio blir.

Maggie Q spiller etterforskeren som forsøker å finne ut hvem som drepte Presidenten. Foto: ABC.

Fortsatt en gjenganger på serielisten, selv om det kan se ut til at interessen faller noe i forhold til før.

36
Kieler Gata (TV 2, TV 2 Sumo)

Kristoffer Joner
Kristoffer Joner. Foto: TV 2

Nyheten om den nye TV 2-satsingen ble godt mottatt og serien er den eneste på listen som enda har til gode å ha premiere. Forventes å bli sendt på TV 2 til høsten.

35
Britannia (HBO Nordic)

Foto: HBO Nordic

Vi venter fortsatt på nyheter om det blir mer av denne merkelige serien. Holder seg godt inne på listen også i februar.

34
Grey’s Anatomy (TV 2/TV 2 Sumo, Viaplay)

TV 2 Sumo sender nå serien få timer etter USA-premiere, noe som er et smart grep. Vi merker langt høyere interesse for veteranserien enn før.

33
Damnation (Netflix)

Damnation
Damnation. Foto: Netflix

Westernserier er det få av, men det har for vane å bli populære. Den nye serien Damnation er et unntak, den ble kansellert etter kun en sesong.

32
Herrens Veier (NRK1, NRK TV)

Herrens Veje
Herrens Veier. Foto: NRK.

NRK er flinke til å tilby underholdning fra våre nabolant, Herrens Veier er et godt eksempel på nettopp det. Det er også en serie som viser at det fortsatt er mye verdi i å bli sendt på statskanalen, selv om topp ti-listen domineres av strømmetjenestenes serier.

31
The 100 (FEM, Netflix)

Zach McGowan (Black Sails) er fortsatt med og vises i The 100 sesong 4 trailer.
Black Sails-skuespiller Zach McGowan er en av stjernene i The 100. Foto: The CW.

Dette er den svakeste serieliste-plasseringen vi har notert oss for The 100. Vi vil nok tro den klatrer på listen så fort nye episoder er ute på FEM.

30
Peaky Blinders (C More, Netflix)

Peaky Blinders

Tilbake på listen etter at den ramlet ut forrige måned. Nye episoder kom i desember 2017. Ny sesong er på vei, ventes å komme til vinteren.

29
The Vampire Diaries (HBO Nordic, Netflix, Viaplay)

The CW-serien holder seg inne på listen, selv om serien er avsluttet. Det er overraskende, men kan nok forklares av til stedeværelse på de største strømmetjenestene.

28
Arrow (Netflix, TV 2 Sumo, TV 2 Zebra)

Arrow. Foto: The CW

Superheltseriene til The CW er spredt rundt på ulike strømmetjenester her i Norge. TV 2 har den eldste av de. Det kan se ut til at serien vokser i popularitet, vi registrerer mer interesse for serien i februar kontra januar.

27
Suits (Netflix, TV 2, TV 2 Sumo)

Suits. Foto: USA Network.

Suits har fått mye oppmerksomhet etter at seriens stjerne Meghan Markle forlovet seg med prins Harry. Det betyr slutten for hennes tid i serien, hvor også skuespiller Patrick J. Adams takker for seg. De to har i flere sesonger spilt seriens romantiske par. Sesong 7 har fortsatt ikke ankommet TV 2, men skal bli sendt i løpet av våren.

26
Westworld (HBO Nordic)

Westworld. Foto: HBO Nordic

Vårens store begivenhet blir sesong 2 av det som kanskje var den beste nye serien i 2016. Nå har det snart gått halvannet år siden vi sist besøkte temaparken Westworld. Vi gleder oss vilt til hva HBO har sydd sammen for sci-fi fansen i andre runde. Ny teaser lover godt.

25
Scandal (Viaplay)

Scandal går mot slutten, men den har fått imponerende 7 sesonger. De seks første ankom Viaplay i februar, vi registrerte ganske god interesse for serien i tiden rundt premieredatoen.

24
Seven Seconds (Netflix)

Seven Seconds
Seven Seconds. Foto: Netflix

Den nye Netflix-serien gjør det tålelig bra på listen, selv om det er et stykke unna hvordan krimserier normalt gjør det.

Thomas Giertsen: Helt Perfekt sesong 8
Thomas Giertsen: Helt Perfekt sesong 8. Foto: TVNorge

OL var knapt nok over før komedien overtok på TVNorge med denne serien her, i tillegg til Neste Sommer. Begge seriene er minst like populære nå, med solide seertall og gode plasseringer på serielisten.

22
The Disappearance (HBO Nordic)

The Disappearance. Foto: HBO Nordic.

Den kanadiske miniserien kunne blant annet skilte med Rectify-stjernen Aden Young. Av nykommere er den kun slått av en norsk serie på listen vår.

21
Billions (HBO Nordic, Viaplay)

Billions
Billions. Foto: Showtime.

God tilgjengelighet hjelper på for spenningsserien, det samme gjør det nok at ny sesong nærmer seg. Dette er en serie som snakkes mye om i lunsjen. Vi tror den kommer til å gjøre sine saker ganske så bra når ny sesong har hatt premiere.

20
Modern Family (Netflix, TV 2 Sumo, TV 2)

Modern Family. Foto: ABC.

Fortsatt den mest populære amerikanske komiserien på listen vår, som nyter godt av høy grad av tilgjengelighet.

19
The Good Doctor (TV 2, TV 2 Sumo)

The Good Doctor sesong 1
The Good Doctor. Foto: TV 2.

Grey’s Anatomy-«vikaren» tok USA med storm i fjor og det ser ut til at norske seere var godt fornøyd med det de ble servert. I hvert fall om målt interesse er noen indikasjon.

18
The Walking Dead (HBO Nordic, Viaplay, TV 2 Sumo, Fox)

The Walking Dead. Foto: AMC.

Gjør en solid retur på serielisten nå som ferske episoder var tilbake på Fox. I USA er den nå langt bak seertallene den hadde på sitt mest populære, men den er fortsatt blant de mest sette seriene.

17
Okkupert (Viaplay, TV 2 Sumo)

Okkupert sesong 2. Foto: Viaplay.

En av de mest populære seriene på Viaplay i fjor, den holder seg fortsatt godt på serielisten. Nå kommer sesong 2 også på TV 2 Sumo, som nok betyr at vi vil se et byks i interesse igjen.

16
Hvite gutter (Dplay, TVNorge)

Hvite Gutter
Hvite Gutter. Foto: TVNorge

Dplay har så smått begynt med egenrpoduserte serier, noe som resulterte i Hvite Gutter. Her har kanalen fått seg en solid hit laget med et begrenset budsjett.

15
Frikjent (TV 2 Sumo, Viaplay)

Serielisten april 2017: Påskekrim og etablerte favoritter dominerte
Foto: TV 2

Vi trodde vi var «kvitt» Frikjent forrige måned, da den glimret med sitt fravær. Men det søkes fortsatt usedvanlig mye på sesong 3, som det for øvrig ikke blir noe av.

14
Once Upon a Time (Viaplay)

Once Upon a Time, sesong 6
Once Upon a Time. Foto: TVNorge

Den populære eventyrserien går mot slutten i USA, siste episode kommer i mai. Vi antar FEM vil sende nye episoder i løpet av våren eller sommeren. De eldre sesongene ankom Viaplay i vinter.

13
Altered Carbon (Netflix)

Altered Carbon. Foto: NetflixFoto: Netflix.

Klatrer litt på listen etter en noe skuffende 17. plass på januar-listen. Tiden hvor Netflix-storserier gikk rett til topps ser ut til å være forbi – den må også se seg slått av en annen Netflix-original på månedens liste.

12
Neste sommer (TVNorge, Dplay)

Neste Sommer. Foto: TVNorge.

Ny sesong ankom TVNorge sammen med Thomas Giertsen: Helt Perfekt. Her har kanalen sikret seg en populær gjenganger på lik linje med NRKs Side om Side. Norske komiserier markerer seg.

11
Badehotellet (TV 2 Sumo)

Badehotellet sesong 4
Badehotellet. Foto: TV 2

Badehotellet sesong 5 er noe av det som søkes mest om her på Serienytt. Den skal etter planen sendes på TV 2-nettverket i vår, men vi har i skrivende stund ikke fått noen dato.

10
The Flash (Netflix)

The Flash. Foto: The CW

Enda en populær serie som nok får god drahjelp av at det drøyer med ny sesong. Det gjør at serien søkes mye på av stadig mer utålmodige seere. The CW-serien ligger dermed langt bak søsterseriene Supergirl (HBO Nordic), Arrow (TV 2 Sumo) og Legends of Tomorrow (Netflix), selv om den uten tvil er den mest populære av de.

9
The Crown (Netflix)

The Crown sesong 2
Splid og ekteskaps-trøbbel i The Crown sesong 2. Foto: Netflix.

Periodedramaet blir mer og mer populær og er den eneste Netflix-originalen som makter å holde seg høyt på listen selv måneder etter ny sesong ankom. Her har tjenesten litt av en vinner i det norske markedet. Av Netflix-originaler er det denne som gjør det best i februar.

8
The Americans (Netflix)

The Americans. Foto: FX Networks.

Sesong 5 ramlet inn på Netflix uten forvarsel nå nylig, noe som selvfølgelig medfører at den populære serien kommer enda mer i søkelyset.

7
Lucifer (Fox, Netflix)

Lucifer. Foto: Fox

Lucifer har vokst seg frem som en ny favoritt blant spesielt unge voksne seere. Fox sender den som ferskvare, men det er nok tilgjengelighet på Netflix som for alvor har sørget for at serien blir stadig mer populær.

6
Vikings (HBO Nordic, TV 2 Sumo)

Vikings. Foto: HBO Nordic

Fortsettelse på nåværende sesong er flere måneder unna, men serien holder plassen trygt inne på topp 10. Det hjelper nok godt på med tilgjengelighet på to av de mest populære strømmetjenestene.

5
Blindspot (TV 2, TV 2 Sumo, Viaplay)

Blindspot. Foto: TV 2

Sendepause gjør at seerne går bananas, for dette er en serie med en veldig lojal seerbase. Spørsmålet blir om det kommer mer av serien etter sesongavslutning til sommeren – for denne sliter veldig med seertall i USA.

4
En Natt (NRK TV)

Foto: En Natt.

Det er godt å se at norsk drama kan markere seg. En Natt hadde en forholdsvis rolig premiere uten stor ståhei, men fanget raskt oppmerksomheten til flere.

3
Outlander (Viaplay, Netflix, HBO Nordic)

Outlander sesong 3. Foto: Starz
Outlander. Foto: Starz

Ramler ned fra forrige måneds førsteplass. Noe annet ville vært overraskende, det er tross alt noen måneder siden sist det var nye episoder av serien. Det er likevel ikke til å kimse av hvor populær denne serien er.

2
The Sinner (NRK1 og NRK TV)

The Sinner Jessica Biel
The Sinner. Foto: USA Network.

Det var mye forvirring rundt denne serien i fjor, da det først ble meldt at Netflix sikret seg de globale rettighetene for serien. I Norge glimret den likevel med sitt fravær og det viste seg at NRK hadde snappet opp rettighetene. Serien dukket endelig opp på fjernsynet i februar.

1
Homeland (Netflix, TV 2 Sumo)

Homeland sesong 6 trailer
Homeland sesong 6. Foto: Showtime

Vi er ikke overrasket over at Homeland kaprer førsteplassen, da den alt i måneden før premieren av ny sesong snuste på topplassen. En av de mest suverene førsteplassene vi har målt. TV 2 kan ikke skilte med like mange eksklusive serier som strømmekonkurrenter som Viaplay og Netflix, men de har til gjengjeld en av de mest populære.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X