Annonse

Viaplay har gitt omverdenen et lite innblikk i seervanene fra 2017. Det viser gode trender for egenprodusert innhold, i tillegg er det amerikanske storserier som gjelder. 

Tallene baserer seg på unike seere i 30 dager etter premieren. To norske og tre amerikanske serier dukket opp på topp fem:

 1. Prison Break sesong 5
 2. Okkupert sesong 2
 3. Elven sesong 1
 4. The Blacklist
 5. S.W.A.T.

Anmeldelse: Okkupert er nok fortsatt best for de som ikke skjønner norsk

Listen er interessant på flere områder. Av amerikanske serier er det storserier som gjelder. Her er det både velkjent merkevarenavn med «gjenfødte» Prison Break og en helt ny serie i S.W.A.T.. Viaplay-investeringen i Okkupert, som de overtok fra TV2, har båret frukter. Den nye norske serien Elven dukket også opp.

Criminal Minds-stjernen Shermar Moore gjør sine saker bra i den nye serien S.W.A.T. Foto: Viaplay.

Ingen av de Norske seriene er inne på topp 5-listen for øvrige skandinaviske land. Med unntak av Finland, hvor de to svenske seriene ALEX og Hassel dukker opp på listen, er trenden i Sverige og Danmark at det er amerikanske serier og originaler fra eget land som gjelder. I Danmark kom Veni Vidi Vici på 2. plass, mens i Sverige tok Hassel og ALEX henholdsvis 1. og 2. plass.

Annonse

Sverige:

 1. Hassel
 2. ALEX
 3. Prison Break sesong 5
 4. Outlander
 5. The Blacklist

Anmeldelse: ALEX kaster ikke bort tiden på sin brutale ferd.

Danmark:

 1. Prison Break sesong 5
 2. Veni Vidi Vici
 3. S.W.A.T.
 4. The Blacklist
 5. Lethal Weapon

Finland:

 1. Hassel
 2. Lethal Weapon
 3. The Blacklist: Redemption
 4. ALEX
 5. The Blacklist

Med unntak av Outlander, som kom seg inn på Sveriges topp-5 liste, er de amerikanske seriene primært fra kringkastingskanalene i USA. Innkjøpte serier fra kabel-TV eller strømming glimrer med sitt fravær. Det gjelder eksempelvis kritiker-favoritter og prisvinnende serier som Mozart in the Jungle og Transparent, serier som antas å tiltale et langt smalere publikum. Noe Viaplay-tallene også underbygger.

Anmeldelse: Outlander er en hylles til kjærligheten

En serie som Swedish Dicks mangler også, men det overrasker ikke da den først kom 25. desember.

Peter Stormare om suksessen: – Vi kaller det for The Viking Strategy

 

Hvis du er interessert i hvilke serier som først kommer på Viaplay kan du sjekke vår oversikt. Vi har også en egen toppliste for Viaplay, for de som jakter serietips. 

 

Øker kundebasen

I tillegg avslørte Viaplay at de i løpet av 2017 økte kundebasen med 21% i Norden. Vi ser også mer på Viaplay, med en økning i 25%. Totalt sees det 31.9 timer i måneden.

Viaplay oppgir at de akter å fortsette å satse på egenprodusert. Listen over kommende serier fylles stadig opp av serier fra tjenesten og målet er over 50 egenproduserte dramaserier innen 2020.

Rig 45 er en av flere kommende Viaplay-serier. Foto: Viaplay.

Innblikket er selvfølgelig et som har sine begrensninger, hverken Serienytt eller andre medier har tilgang til rådata. Tall fra Kantar Media viser at Viaplay nå kjemper om 2. plassen i det norske markedet for strømmetjenester. Netflix topper suverent med 52 prosent dekning i fjerde kvartal 2017, mens TV2 Sumo (24 prosent), HBO Nordic (22 prosent) og Viaplay (21 prosent) følger.

Viaplays fordel i den kampen er at de har kunngjort langt flere egenproduserte serier i Norden enn hva Netflix, TV2 og HBO Nordic har å friste med fremover. Netflix og HBO svaret til gjengjeld med flere internasjonale egenproduksjoner.

Les også: Seriene som vises først på Netflix.

Les også: Seriene som vises først på HBO Nordic.

Annonse