Serielisten mai 2017: Knalltøff kamp om din oppmerksomhet

Del nyheten

Serielisten for mai 2017 forteller om en knalltøff kamp om din oppmerksomhet. En fragmentert seriehverdag gjør det vanskelig for serier å markere seg. 

Serielisten er komponert ut fra målt interesse for serier forrige måned. Vi ser på hva folk leser om, hva som søkes på internt og ekstern, hvilke premierer som fanger deres interesse og annen data som ikke inkluderer seertall/visningstall. 

Outlander sesong 3. Foto: Starz
Flere overraskelser i månedens serieliste. Hva er det som gjør at eksempelvis Outlander kommer skyhøyt?

Flere aktører med populære serier

Netflix-aktuelle serier er i flertall på listen vår, men ser vi på de 10 mest populære seriene så må interesserte seere bevege seg mellom en flere ulike tilbydere. 

Netflix, Viaplay, HBO Nordic, NRK, TV 2 Sumo og Amazon Prime Video har alle en eller flere serier innom topp ti. Det vitner om en sunn konkurranse blant de mest populære seriene. 

SKAM
SKAM ramler ut av listen denne måneden.

Samtidig sier det litt når en serie som SKAM ikke er på listen, i tillegg til veteranserier som Criminal Minds og Hawaii Five-0 som er tilbake med nye sesonger på TV 2-nettverket

Store sterke Netflix sliter også med enkelte av sesongpremierene sine, serier som Unbreakable Kimmy Schmidt og Master Of None ser ut til å slite med å fange interessen. 

 

Ukentlige episoder dominerer

Det er verdt å bemerke at den høyest plasserte Netflix-serien er Designated Survivor, en innkjøpt serie som kommer med ukentlige episoder. 

Samtlige serier på topp ti er typiske serier som følger den tradisjonelle ruten med å komme med en episode i uken, hvor Twin Peaks (HBO Nordic) og Midnattssol (NRK) kniver om førsteplassen. 

Midnattssol. Foto: NRK
Fransk-svenske Midnattssol gjør sine saker bra i månedens liste

Det er også på det rene at serier i beste sendetid på TV 2 og NRK sikrer snakkis-status, spesielt krimserier. 

The Crown er et unntak for Netflix, serien registrerer vi jevn høy interesse for selv om det er måneder siden sesongen kom. Noe av forklaringen her er nok at serien er innen en populær sjanger her til lands (og Europa for øvrig). 

 

Økende Outlander-interesse

Enkelte av listens innslag er verdt å merke seg. Amazon Prime Video har nok et godt stykke å gå før de er like allment kjent som Netflix, HBO Nordic, TV 2 Sumo og Viaplay. Den ganske spesielle Starz-serien American Gods er nok gull verdt i så måte, den klatrer til topp ti-plass denne måneden. 

Peter Stormare (t.h) er med i to topp-ti plasseringer denne måenden med American Gods og Midnattssol.

Likeledes har Viaplay et trygt ess i ermene med Outlander, som rikosjerer inn høyt på listen til tross for at det fortsatt er tre måneder til sesongpremieren i september. Det er verdt å merke seg at vi har registrert høyere interesse enn for Game Of Thrones

 

Netflix-dominans

Selv om Netflix-originaler sliter med å markere seg høyt på listen, ved unntak av House Of Cards, er det liten tvil om at serier på strømmetjenesten jevnt over sikrer tjenesten mye oppmerksomhet. 

Totalt sett utkonkurrerer registrert interesse også NRK, et lite paradoks er også at til stedeværelse av eldre sesonger også hjelper konkurrerende tjenester som HBO Nordic og TV 2 Sumo, i tillegg til TV-kanaler. 

Dette gjelder serier som The AffairHomeland, The 100 og Modern Family, som alle har eldre sesonger på strømmetjenesten. En fellesnevner er at serier som er tilgjengelig både på strømming og TV scorer høyt. Det har også forlenget livet til TV 2-serien Frikjent

 

Serielisten april 2017

OBS! Grunnet «dødt-løp» blant tre serier er listen denne måneden utvidet til 52 serier. 

Black Widows (NY)

Black Widows
Black Widows

Den Viaplay-aktuelle serien kom med ny sesong i midten av april, men det er utover mai vi har målt en økende interesse for serien som såvidt karret seg inn på listen. 

Lucifer (NY)

Interessen rundt Fox-aktuelle Lucifer økte i mai. Sesong 2 ble avsluttet mot slutten av måneden, med en tredje sesong bekreftet. 

Timeless (NY)

Foto: NBC

TV-serien, som Viaplay har eksklusive rettigheter til her i Norge, ble kansellert og fornyet i løpet av en og samme uke. Det pirret nysgjerrigheten til endel lesere. Interessen har vært større siden nyheten kom, før den tid var det knapt noe interesse å registrere. 

Master Of None (NY)

Sesong 2 kom 12. mai, noe som genererte litt interesse for den særegne komiserien. Men det er nok likevel skuffende å registrere at serien nok er ukjent for veldig mange, selv om den er en prisvinnende serie. 

Thomas Giertsen: Helt Perfekt (42)

Som ventet var det økt interesse rundt seriens sesongfinale, men siden det har det stilnet. Skal mye til for at komiserien er å finne på neste måneds serieliste. 

Grimm (NY)

Interessen rund den avsluttede TV-serien har økt i mai. I USA ble siste episode sendt 31. mars. Det tar nok fortsatt noen måneder før den dukker opp på Netflix. Også HBO Nordic har de siste månedene hatt serien, som nok kan forklare litt hvorfor interessen har økt. 

Arrow (50)

TV 2 Sumo ligger litt bak USA-sendetid hva gjelder superheltserien. Den har i år kanskje sin beste sesong siden sesong 2. Interessen har holdt seg jevnt gjennom hele mai måned. 

Jane The Virgin (NY)

Vi registrerer en markant økning i interesse rundt dramaserien fra amerikanske The CW. Spesielt slutten av måneden ble den søkt mye på. 

Code Black (37)

Code Black Sesong 2. Foto: CBS
Code Black Sesong 2. Foto: CBS

Sykehusserien klamrer seg til plass på listen også denne måneden. Det skal nok holde hardt i juni, da vi registrerer at interessen stilnet endel mot slutten av mai-måned. 

Legion (28)

Holder seg litt overraskende inne på listen, selv om det er en stund siden sesongen ble avsluttet på Fox. Vil etter hvert dukke opp på strømming, som kan øke interessen for serien ytterligere. 

12 Monkeys (NY)

Emily Hampshire tilbyr sjarm og komikk.

Tidsreise-serien var tilbake mot slutten av måneden, hvor den på uortodoks-vis ble tilgjengelig i sin helhet i løpet av tre dager. 

Presterer en god del lavere enn en god del andre HBO Nordic-serier. Vi likte nå hva vi så og er spente på om den solide tredje sesongen sørger for en økt interesse rundt serien som avsluttes neste år. 

Hinterland (NY)

Hinterland
Hinterland

Vi registrerte endel aktivitet rundt premieren på sesong 3 5. mai, men så ble det stille. NRK-aktuelle serier pleier som regel å markere seg mer i vår Serieliste. 

Black Sails (29)

Black Sails Sesong 4. Foto: HBO Nordic
Black Sails Sesong 4. Foto: HBO Nordic

En populær serie på HBO Nordic, det skal bli vanskelig å finne en lignende actionserie til å erstatte den. Serien fikk i det minste en minnerik og eventyrlig avslutning. 

Litt overraskende er det at serien holdt seg inne på listen, det er tross alt en stund siden serieavslutningen. 

Sense8 (NY)

Den nylig kansellerte Netflix-serien debuterer på en lite overbevissende 39. plass. Interessen var som ventet høyest rundt premieredagen til sesong 3, men det har vært overraskende lavt i ukene som fulgte. 

Om dette er en vedvarende trend i flere land er det ikke rart at serien ble økset av strømmetjenesten, selv om vi i Serienytt syntes det er trist at en slik unik serie ikke får fullført historien den var ment å fortelle. 

Genius (21)

Etter en god start i april har Genius slitt med å holde på interessen gjennom mai. Vi er spente på om serien etter hvert også finner sin vei til en strømmetjeneste, etter å ha blitt sendt på National Geographic. 

Gotham (NY)

Gotham sesong 3. Foto: TV 2Sesong 3-premieren på TV 2 Sumo i slutten av mai genererte nok interesse til at serien kommer seg inn på listen. 

Bones (NY)

Veteranserien kommer noe overraskende inn på listen denne måneden. Serien er avsluttet, men det forhindrer ikke at det er litt interesse rundt serien der ute blant seerne. 

The Leftovers (14)

Kvalitetsserien raser nedover på listen, noe som er synd da den er noe av det beste fra HBO de siste årene. Seriens siste episode sendes nå i juni. 

Ikke overraskende er mandager dagen da det er mest interesse rundt serien, grunnet nye episoder. 

Grey’s Anatomy (48)

Greys Anatomy
Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy holder seg inne på listen og nyheten om at det kommer en spin-off serie bidro nok også til at serien fikk seg et lite byks hva interesse angår. 

Quantico (19)

Quantico sesong 2. Foto: ABC Studios
Quantico sesong 2. Foto: ABC Studios

Den innkjøpte serien, som går på TVNorge, holder seg stabilt hva interesse angår. Søndager og mandager er spesielt en god dag for serien, ut fra våre registreringer. 

The Crown (25)

Holder seg fortsatt inne på listen, noe ingen andre Netflix-originaler makter å gjøre når det er gått flere uker siden premieren. 

Spesielt i helgene er interessen rund serien stor, som indikerer at den binges mye på fri dager. 

Scandal (39)

Veteranserien er fornyet og er fortsatt populær. Med sendetid på TVNorge, kombinert med til stedeværelse på Viaplay, sikres det tilgjengelighet på tvers av plattformene. 

Interessen holder seg jevn dag-til-dag gjennom hele mai måned. 

Billions (40)

Billions
Billions. Foto: Showtime

Billions stiger ti plasser på listen takket være mye interesse rundt sesongfinalen i starten av måneden. Interessen har dabbet av siden det og det skal godt gjøres for finans-dramaet å holde seg på listen neste måned. 

The Vampire Diaries (23)

Det er slutt for veteranserien, som ble avsluttet i USA i april og som er ferdigsendt på FEM. Det skader ikke med tilgjengelighet på alle de store strømmetjenestene. Vi merker oss ingen dalende interesse utover måneden, den holder seg jevn fra dag til dag. 

Side Om Side (24)

Side Om Side-fansen begynner å bli utålmodige og det søkes i økende grad på når neste sesong av NRK-serien dukker opp. 

Det er morsomt å se hvor stor interessen er for serien selv mellom sesong. Det lover godt for fortsettelsen. 

Fargo (6)

Michael Stuhlbarg som Sy Feltz og Ewan McGregor som Emmit Stussy. Foto: Chris Large/FX

Ukentlige ferske episoder gjør at Fargo holder seg inne på listen, men det er bekymringsverdig hvor dalende interessen vi måler er utover måneden. En kvalitetsserie som fortjener all den oppmerksomhet den kan få. 

This Is Us (12)

This Is Us
This Is Us

Ramler nedover på listen, men familiedramaet gjør det fortsatt ok. TV3-aktuelle serier er ikke hverdagskost på Serielisten, This Is Us er et godt unntak der og kommer høyere opp enn konkurrenten TV 2s drama Grey’s Anatomy

The Affair (NY)

The Affair

The Affair gjorde seg med et bemerket igjen, den holder en jevn og høy interesse takket være til stedeværelse på Netflix, mens nye episoder sendes på HBO Nordic.

Likevel litt overraskende at den er såpass høyt oppe, siden nye episoder ble sendt i vinter. 

Shameless (US) (26)

Showtime-serien er en av de mer bortgjemte på norsk fjernsyn, men til stedeværelse på strømmetjenester sørger nå for at den alltid lusker rundt i nedre halvdel av serielisten. 

Neste Sommer (38) 

Neste Sommer
Neste Sommer . Foto: TVNorge

TVNorge-satsingen gjorde det bra forrige måned, den overlever på listen takket være markant interesse søndag 7. mai. Etter det har det ikke vært særlig målt interesse for den norske serien. 

Broadchurch (3)

Broadchurch. Foto: NRK
Broadchurch. Foto: NRK

Den eneste serien fra årets påske som overlevde til denne månedens serieliste. Interessen var, ikke overraskende, størst i starten av måneden.  Har dabbet kraftig av da Midnattssol overtok sendetidspunktet. 

The Flash (35)

Den mest populære superheltserien gjør et solid byks på listen denne uken. Vi mistenker det er endel som piratkopierer serien, da det spesielt er dagen etter at episoder er sendt i USA at våre målinger slår mest ut. 

The Blacklist (31)

I følge Viaplay er The Blacklist en av de mest populære seriene på tjenesten. Den er en gjenganger på serielisten, den holder seg godt også denne måneden selv om den aldri helt tar av i våre målinger. 

Modern Family (33)

Modern Family

Komedier har det litt tøffere enn drama- og spenningsserier på vår serieliste, Modern Family er et stadig unntak som ofte kommer seg inn på listen. Interessen er jevn hver dag måneden gjennom. 

Suits (17)

Forrige sesongs episoder kom endelig på Netflix i april, noe som gir en positiv effekt for seriens interessenivå. Suits er og forblir et fast inventar på serielisten.

Det blir spennende å se hvordan HBO Nordic-aktuelle The Good Fight, som til dels kan minne om Suits, vil prestere i juni. En serie verdt å sjekke ut for Suits-fans. 

Bloodline (NY)

Bloodline sesong 3. Foto: Netflix
Bloodline sesong 3. Foto: Netflix

Siste sesong av Netflix-serien kom 26. mai og det var relativt høy interesse for serien mot slutten av måneden. Langt unna å matche House Of Cards, som vel også forklarer litt hvorfor Netflix ikke så poenget med å fortsette den kostbare serien, hvis dette er en trend som også gjelder i øvrige land. 

Frikjent (5)

Foto: TV 2

Vi har målt en eksplosiv interesse for Frikjent fra land som Polen, Finland og Sverige, som henger sammen med at serien rullet og gikk på ulike TV-kanaler og ble tilgjengelig på Netflix i utvalgte områder. 

13 Reasons Why (22)

Netflix-originalen overrasket sjefene i strømmetjenesten, den skal etter sigende ha blitt en ganske stor suksess på tjenesten. Kontroverser ble det også grunnet selvmords-tematikk. 

Serien ble fornyet, noe flere skjønte lite i da historien var avsluttet. Samtidig kansellerte Netflix serier som The Get Down og Sense8. Suksessen kan nok forklare den avgjørelsen. 

Vi registrerte mye interesse rundt premieren, men etter det har det stilnet litt. Vil overraske oss om serien holder seg inne på listen også neste måned. 

Game Of Thrones (27)

Game Of Thrones sesong 7
Game Of Thrones sesong 7. Foto: HBO Nordic

Med promoteringen sparket igang, hvor både bilder og trailer fant sin vei ut på verdensveven, er det ikke overraskende at vi registrerer økt interesse for HBOs gullkalv. Nye serier kan det også bli.  Interessen vil nok bare øke fremover i påvente av ny sesong, som kommer i juli. 

Blindspot (11)

Blindspot er fornyet, noe som nok beroliger fansen som følger serien iherdig på TV 2 Sumo.

Spesielt mot slutten av mai registrerte vi økt interesse for spenningsserien, som er en av de som presterer best blant TV 2 Sumo-seriene. 

Homeland (2)

Homeland sesong 6 trailer
Homeland sesong 6. Foto: Showtime

Raser nedover på listen etter sesongavslutning i april, men interessen var ganske høyt også i mai. Spesielt i helgene, noe som indikerer at det er nok av seere som ser serien i ukene etter at sesongen var ferdig. 

Sesong 6 er ikke lenger tilgjengelig på TV 2 Sumo, som nok vil merkes til neste måneds liste. 

The Handmaid’s Tale (4)

The Handmaiden's Tale har Elisabeth Moss i hovedrollen.
The Handmaiden’s Tale har Elisabeth Moss i hovedrollen. Foto: HBO Nordic

Fikk mye oppmerksomhet og var forrige listes høyest plasserte nykommer. Men interessen for serien har falt drastisk siden starten av måneden, ikke at vi helt kan sette fingeren på hvorfor. Vil nok ramle raskt nedover listen i løpet av juni hvis den trenden fortsetter. 

The Americans (7)

Fjerde sesong dukket uten forvarsel opp på Netflix i april. Femte sesong ble nylig avsluttet i USA, mens det nå er uklart hvem som har senderettighetene til serien her hjemme. 

Interessen for serien er høy uken gjennom, normalt med topper i helgedagene. Som ventet for en typisk binge-serie. 

Gåsmamman (NY)

Ny sesong av spenningsserien går ikke upåaktet hen hos seerne. Hver mandag registrerer vi betydelig interesse, noe som gjør at serien debuterer høyt på listen for mai måned. 

Outlander (NY)

Outlander sesong 3. Foto: StarzOutlander er ikke tilbake før i september, men den markerer seg alt på listen. Interessen er jevnt over økende for hver dag i mai. Dette kan bli spennende for Viaplay, som har rettighetene til de ferske episodene. 

House Of Cards (30)

Som Netflix-serier flest er interessen rundt ny sesong eksplosiv i dagene rundt premieren, for så å falle som en stein. 30. mai var en god dag for serien, men det vil overraske oss veldig om den klarer å markere seg like høyt neste måned. 

Prison Break (1)

Den amerikanske spenningsserien var tilbake med ny sesong, etter flere års opphold. 

Returen hadde solide seertall i USA. Takket være til stedeværelse på strømming, især Netflix, har serien også fått seg nye fans siden den takket for seg i 2009. Her hjemme sendes ny sesong både på TV, Viafree og Viaplay. Noe som gir god effekt. 

Ramler ned fra førsteplassen, men tallene er uansett interessante da de holder seg stabilt måneden gjennom. Mye kan tyde på at seerne har holdt på interessen gjennom sesongens 9 episoder.

American Gods (16)

Amazon Prime Video har fortsatt et stykke å gå før den amerikanske giganten bemerker seg i kampen her hjemme mot Netflix, HBO Nordic og øvrige.

American Gods hjelper godt på der, hvor det spesielt er søndager og mandager hvor lesere jakter mer informasjon. Men interessen var større i starten av måneden, den har ikke økt utover måneden og vi er spente på om den klarer å holde seg på topp ti også i juni. 

The 100 (15)

Zach McGowan (Black Sails) er fortsatt med og vises i The 100 sesong 4 trailer.
Zach McGowan er fortsatt med i The 100

Ny sesong av The 100 på TV-skjermen, mens fjorårets sesong kom på Netflix i april. Effekten merkes og interessen for serien er stabil måneden igjennom, uten noen spesielle dager hvor det tar av.

Det blir dermed en oppsving i popularitet for gjengangeren på serielisten. 

Designated Survivor (9)

Maggie Q spiller etterforskeren som forsøker å finne ut hvem som drepte Presidenten.

Den Netflix-aktuelle serien som gjør det best på vår liste er den innkjøpte serien om en ufrivillig amerikansk president

Interessen for serien er alltid jevn og høy, men det tok av mot slutten av måneden. Noe som nok henger sammen med sesongavslutning og nyhet om at serien er fornyet

Midnattssol (NY)

Midnattssol. NRKTradisjonell TV har fortsatt en sterk posisjon og det slår sjeldent feil for series som sendes i beste sendetid på NRK. 

Svenske Midnattssol er intet unntak. Det var knapt noe interesse registrert for serien før 15. mai, da eksploderte det og det søkes mye på serien i starten av hver uke siden. 

Twin Peaks (13)

Twin Peaks 2017. Foto: HBO Nordic
Twin Peaks 2017. Foto: HBO Nordic

HBO Nordic har sikret seg den populære serien, som vender tilbake etter nærmere et kvart århundre. Av «gjenoppstandelser» er nok dette den største enn så lenge. Vi målte en ekstrem høy interesse for serien i dagene rundt premiere, den ble også behørig omtalt i norske medier. 

Spørsmålet blir om den klarer å holde trykket gående, for uken etter var målt interesse redusert med 90%. Det var fortsatt ganske høyt, og det var en uke uten ny episode. Vi er spent på om den sære serien makter å holde seg i toppen også i juni. 

[vc_message message_box_color=»sky»]Lyst til å lese resten av serielisten? Bli abonnent du også og få tilgang til den og mye mer. Som abonnement får du tilgang til blant annet:

  • Oversikt over kommende serier
  • Oversikt over alle våre serie-anbefalinger
  • Dybdeartikler
  • Bransjenytt
  • Seriedatabasen
  • Utvidet seriesøk
  • Lekker oversikt over serier på streaming og serier på TV.
  • Kundeservice. Lurer du på noe serierelatert tjenesten ikke gir svar på? Ta kontakt og vi vil følge opp.

[/vc_message]

Annonse