Kampen om seerne blir enda tøffere når MTV Play kommer til Norge i september, mens Comedy Central gjør sitt inntog på lineær-TV.

Serier som South Park, The Daily Show og At Midnight blir tilgjengelig kun timer etter amerikansk premiere på Comedy Central. Kanalen har også kritikerroste Inside Amy Schumer. South Park er i dag tilgjengelig på TV2 Sumo og Viaplay, men ellers snakker vi her om en utvidelse av serietilbudet til norske publikum.

Det er mediegiganten Viacom som står bak, de eier fra før Comedy Central, Spike, MTV og Nickelodeon. I tillegg er Paramount Pictures et selskap under Viacom-paraplyen. Det amerikanske selskapet er verdens sjette største innen sitt bransjeområde.

Comedy Central gjør sitt inntog på det norske TV-markedet 1. oktober.

MTV Play kommer i september

MTV Play kommer i september. den gjore tidligere i år sitt inntog i Tyskland, Sveits og Romania.

MTV-Nettverket har de siste årene for alvor forandret image og profil, nå vil innholdet deres bli lettere tilgjengelig for det norske publikum. MTV Play vil tilby live-stream og et seriearkiv på minst 600 episoder. I starten er den gratis, før det kommer en premium-utgave. Det skjer i samarbeid med svenske MTG TV (TV3, TV6, Viasat 4). MTG eier også Viaplay.

Vår gjennomgang i sommer talte vel rundt 600 serier på strømmetjenestene som alt har etablert seg her, det blir spennende å se hvilket innhold som her vil dukke opp. Serier som Awkward, Ridiculousness, Georgie Shore og Catfish kan man forvente å finne i tjenesten, det er nok ikke helt utenkelig at også Teen Wolf og Skins dukker opp.

Annonse

Ellers har MTV klassikere som Æon Flux og Beavis and Butt-head, som gjorde et lite comeback i 2011.

Tøff konkurranse

Det blir ikke lett for Viacom å stjele markedsandeler. Fra før er Netflix, TV2 Sumo og Viaplay de tre sterkeste aktørene, mens HBO Nordic er en kritikerfavoritt med kvalitetsinnhold. C More og Dplay er andre aktører. Tjenester som Filmnet og Comoyo har alt forsvunnet.

Du kan lese vår test av Viaplay og HBO Nordic, i tillegg till finner du topplister for HBO Nordic, Viaplay og Netflix. Vi kommer nok med både test og toppliste for MTV Play i høst eller vinter.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer