Månedens beste strømmetjeneste for seriefrelste (januar 2024)

De amerikanske strømmetjenestene stikker av med alle pallplassene i januar.

Vi ser på hvilke strømmetjenester som gjorde det best på seriefronten i årets første måned. Det er viser seg å være en vanskelig måned for de europeiske tjenestene, mens Apple TV+ og Netflix viser muskler til tross for den nylige Hollywood-streiken.

Vi ser her helt vekk fra tekniske løsninger, programmer og filmer. Det handler om serietilbudet, hvor ferskvaredisken vektlegges. Videre handler dette mer om kvalitet enn kvantitet.

Kvalitet handler selvfølgelig mye om personlige preferanser, her blir redaksjonens smaksløker gjeldende. Videre ser vi på kritikernes dom, popularitet, mangfold og ikke minst seernes dom (tjenester som IMDb og mer).


De beste strømmetjenestene for seriefrelste (januar 2024)

1

Apple TV+

Det er for mange tjenester å kaste seg over for den jevne lommeboken der ute. I januar er det Apple TV+ som utmerker seg for de som kun ønsker å bruke penger på en tjeneste.

Amerikanerne leverer en bunnsolid måned, med sterke sesongavslutninger på Monarch: Legacy of Monsters og For All Mankind. Den nye serien Criminal Record holder høyt nivå, og krigsserien Masters of The Air innfrir de skyhøye forventningene.

Apple TV+ er blitt den foretrukne tjenesten for spennende nye ukentlige serier. For seriefrelste er det derfor vanskelig å unnvære Apple-tjenesten. Seriebiblioteket er nå også av ypperlig kvalitet hva angår amerikanske TV-serier. Noe britisk serier dukker også opp.

Pris: 99,-/mnd
Høydepunkt: Masters of the Air

2

Netflix

Strømmegiganten kaster nye serier i retning oss hver uke, interessen lever i noen dager, før en ny serie dukker opp. Bingeformatet er ikke akkurat et som skaper vedvarende engasjement, men det gir nå gode serieopplevelser for den binge-glade. Noe av det mer spennende her er er at Yellowstone har dukket opp på tjenesten, som vil skape enda mer interesse rundt det universet.

Det er nye gode serier her, vi likte spesielt Boy Swallows Universe. The Brothers Sun, Fool Me Once, Griselda og Masters of the Universe: Revolution er ellers serier som utmerket seg med høy IMDb-score eller høye seertall. Utover det en håndfull bommerter.

Ingen tjeneste er i nærheten av antall serier som på Netflix, med solid variasjon. Også styrket med noen HBO-favoritter. Det er et herlig seriebibliotek å utforske.

Pris: Fra kr. 89,-/mnd
Høydepunkt: Boy Swallows Universe

3

HBO Max

Den en gang så suverene seriekongen holder seg såvidt på pallplass, takket være Fargo og True Detective.

Fargo har vært helt ypperlig denne sesongen, og avslutningen der er kanskje månedens høydepunkt. I tillegg er det godt å se True Detective tilbake med god krimkvalitet med en ganske særegen og unik setting (om enn noe likheter med Fortitude).

Det må nevnes at strømmetjenestens ferskvaretilbud ellers er stusselige greier, som gjør at det primært er seriebiblioteket og de to nevnte serie-trekkplasterne som gjør at tjenesten vanskelig kan unngås i januar.

Seriebiblioteket er som alltid sterkt, men dette er et godt stykke unna hva forløperen HBO Nordic var på sitt sterkeste, på grunn av at serier fra de amerikanske kanalene Showtime og FX nå primært er å finne andre steder.

Seriebiblioteket er topp tre, du finner nok av klassikere der.

Pris: kr. 99,-/mnd, kr. 699,-/år
Høydepunkt: Fargo

4
the artful dodger
Foto: Hulu / Disney+

Disney+

Mikke Mus-selskapet mangler det store tekkplasteret for å sikre seg pallplassen.

Superheltserien Echo var en middelmådighet og tjenesten merker fortsatt fraværet av serier som ble rammet av streiken. Animasjonsserier som Family Guy og The Simpsons holder fortet, i tillegg er det høyt nivå å spore av Percy Jackson og Olympierne. De nye seriene The Artful Dodger og Cristóbal Balenciaga gjør det også bra.

Barneserien Bluey er kanskje det sterkeste kortet for barnefamiliene, serien er en av de høyest rangerte på IMDb. Dessverre kom, som ventet, ikke Death and Other Details på Disney+ i januar. Trolig må vi vente til mars måned for Mandy Patinkin-serien.

Utover det er det nok av godbiter å finne i et seriebibliotek på nærmere 300 serier.

Pris: kr. 59,-/mnd med reklame, kr. 89,-/mnd uten reklame.
Høydepunkt: The Artful Dodger

5

Prime Video

Prime Video er for alvor blitt en tjeneste å sjekke ut, takket være kombinasjonen klassikere og nye populære serier.

Shameless (US) dukket opp på tjenesten, som er det vi ble mest giret over. Ferskvaretilbudet er ellers Expats, som gjør det helt ok blant kritikere og seere, og sesongavrundingen av actionfavoritten Reacher. De nye seriene Hazbin Hotel og Twisted Metal gjør det ganske så greit de også, uten å trekke det helt store publikum. Sør-Koreanske Marry My Husband er derimot en godbit for fans av K-drama.

Seriebiblioteket til Prime Video er et som har en solid variasjon, også med eldre klassikere du ikke finner andre steder.

Pris: kr. 79,-/mnd
Høydepunkt: Reacher

6
Lawman: Bass Reeves. Foto: SkyShowtime

SkyShowtime

Med Lawmen: Bass Reeves, kritikerfavoritten The Curse og Fellow Travelers har SkyShowtime nye ukentlige godbiter å vise til (verdt å merke at The Curse er ikke er for alle). Med de tre første sesongene av Yellowstone ute på Netflix, er det nok nye fans der som ser i retning øvrige sesonger og relaterte serier på SkyShowtime.

Seriebiblioteket har nok av gode dramaserier å velge mellom, og også noen skandinaviske favoritter, eksempelvis Beforeigners.

Pris: kr. 79,-/mnd, kr. 629,-/år
Høydepunkt: Lawmen: Bass Reeves

7
Makta. Foto: NRK

NRK TV

Makta leverer noen av sine sterkeste episoder i januar, og det er også kvalitet å finne i nye sesonger av Das Boot. NRK TV holder dermed et fint nivå i januar, med et variert seriebibliotek.

Det er godt gjort av tjenesten å sikre seg et attraktivt seriebibliotek, med tanke på at det begynner å bli noen år siden NRK var hjemmet til de mest populære amerikanske og britiske seriene.

Pris: Gratis
Høydepunkt: Makta

8

TV 2 Play Favoritt (med Disney+)

TV 2 Play har ikke den sterkeste seriemåneden sin, og det er ikke noe nytt her som gjør at det er nødvendig å ha pakken, med mindre seriebiblioteket er det som frister. Der er det nok av populære serier.

For seriefrelste er det derimot vanskelig å prioritere tjenesten i møte med hva topp tre byr på, i hvert fall hvis du har behov for å ta ekstra hensyn til lommeboken. Da kan det være mer å hente på å kombinere Disney+ med en av de andre tjenestene.

TV 2 Play kommer nok betydelig sterkere tilbake når mange amerikanske seriefavoritter våkner ut av streike-dvalen til våren.

Pris: kr. 169,-/mnd med reklame, kr. 229,/mnd uten reklame
Høydepunkt: The Artful Dodger

9

Strim

Normalt er Strim-pakke å anbefale kontra å kjøpe Viaplay, HBO Max, SkyShowtime og TV 2 Play seperat, men i januar er serietilbudet på tre av de tjenestene ganske så spakt. Streiken i Hollywood og nedgangstider i bransjen får endel av skylden for det.

Med nærmere 500 serier i seriebiblioteket, er det kanskje det sterkeste hva kvalitet angår – og kun slått av Netflix i antall.

Pris: Fra 449,-/mnd
Høydepunkt: True Detective

10

Britbox

Nye sesonger av Smother og Hope Street gir et krimtilbud som vurderes helt ok. Vi er mer giret over at krimfavorittene Sherlock og Luther er på tjenesten.

For krimfrelste er BritBox-biblioteket en liten gullgruve, der finner du også britiske komediefavoritter.

Pris: kr. 89,-/mnd.
Høydepunkt: Hope Street

11

TV 2 Play basis

TV 2 Play reddes mest av Britbox-tilbudet denne måneden. Det er ikke så mye nytt å spore, i påvente av at de amerikanske seriene rammet av streik begynner å dukke opp igjen.

Et solid seriebibliotek med god variasjon, også mye norsk innhold.

Pris: kr. 109,-/mnd (med reklame). kr. 159,-/mnd uten reklame.
Høydepunkt: Smother

12
Chemistry of Death. Foto: Viaplay

Viaplay

Viaplay lider av ferskvaremangel, og må belage seg på eldre serier frem til ferskvarelevarensen starter opp igjen i februar.

Det er ikke en enkel måned for Viaplay, fordi ferskvaredisken er et trist skue i påvente av at amerikanske seriefavoritter er tilbake. Vi trodde Chicago-seriene ville dukke opp på Viaplay i januar, men der må fans vente til februar. The Chemistry og Death var strømmetjenestens ferskvaretilbud, en serie som ikke nådde opp hos kritikere og seere. Med det ble eldre klassikere, som Community, det som reddet litt interesse.

I likhet med TV 2 Play, vil Viaplay komme sterkere tilbake til våren når flere seriefavoritter er tilbake. Det Viaplay ikke vil være like sterke på fremover, er nytt egenprodusert innhold, fordi økonomiske problemer gjør at selskapet har skalert kraftig ned.

Seriebiblioteket har mange seerfavoritter, med variert innhold. Amerikansk, britisk og skandinavisk innhold dominerer på tjenesten.

Pris: Fra kr. 159,-/mnd.
Høydepunkt: The Chemistry og Death

13
Hvite gutter sesong 6. Foto: Discovery
Hvite gutter sesong 6. Foto: Discovery

Discovery+

En tom ferskvaredisk vitner om at det er bra tjenesten snart slås sammen med HBO Max.

Det går i reality for Discovery+, som ikke har noe nytt å vise til i januar. Seriebiblioteket består av primært norske komiserier.

I løpet av året skal tjenesten slås sammen med HBO Max og bli til Max. Det blir bra, for de to tjenestene sliter nå med å stå på egne ben.

Pris: 79,-/mnd

Om forfatter

Vidar Daatland
Vidar Daatland
Serienytt-gründeren startet nettsiden i 2011. Medie- og informasjonsviter, tidligere soldat, som ved siden av redaktørjobben er seniorrådgiver for Høyskolen Kristiania.
Annonse

Serietips