Det er krise i flere land, liv står på spill og titusener av arbeidere står uten arbeid, kampen mot virusets spredning rammer hardt. At vi ikke får fersk underholdning på TV er en bagatell. Nå er det klart at det det blir færre premierer på TV og strømming fremover, for nå begynner kanaler og strømmetjenester å utsette oppsatte premierer.

Årsaken er koronavirusets herjinger, som alt har medført at dusinvis av serieproduksjoner er blitt stanset i frykt for spredning av viruset.

Nå har også de første utsettelsene kommet. De to første seriene som rammes er Fargo og The Walking Dead: World Beyond.

Fargo-fans har ventet i tre år

Fargo sesong 4 var satt opp med premiere 19. april på amerikanske FX og 20. april her hjemme på HBO Nordic. Nå er premieren utsatt på ubestemt tid fordi produksjonen ikke er ferdig.

Fargo. Foto: HBO Nordic
Fargo har i ny sesong Chris Rock i hovedrollen. Foto: FX

Den nye sesongen har Chris Rock i hovedrollen. Justified-stjernen Timothy Olyphant dukker også opp i en birolle. Fans har ventet i tre år på ny sesong og må nå dessverre smøre seg med tålmodighet.

Annonse

Midlertidig stopp for ny The Walking Dead-serie

Den nye AMC-serien The Walking Dead: World Beyond er også utsatt på ubestemt tid, den var satt opp med premiere 12. april. I Norge vil den bli vist på Amazon Prime Video. Innspillingen av serien er ferdig og kun post-produksjon gjenstår, men kanalen har likevel valgt å flytte på premieren.

The Walking Dead: World Beyond kan belage seg på en lang utsettelse av premieren. Foto. AMC

Dette kan, ifølge Deadline, ha med sviktende annonseinntekter på amerikanske AMC. Flere selskap har valgt å stramme inn på markedsføringsbudsjettet da mye er stengt ned i USA, noe som kan påvirke kanalen til å avvente med å vise sine største trekkplaster inntil situasjonen forhåpentligvis er mer tilbake til normalen.

Den nyeste serien i The Walking Dead-universet rettet fokus mot den første generasjonen som blir unge voksne i den post-apokalyptiske verdenen.

Norman Reedus overtar hovedrollen i The Walking Dead. Foto: AMC
The Walking Dead-serien har de siste par sesongene opplevd å vinne mange fans og kritikere tilbake – etter noen sesonger som fikk laber mottagelse. Nå er produksjonsstart av ny sesong utsatt. Foto: AMC

Moderserien The Walking Dead har fått seg et kreativt oppsving de siste par sesongene etter skifte av sjefprodusent, i tillegg er flere The Walking Dead-filmer planlagt. Koronaviruset skaper derfor store utfordringer i AMC sitt ønske om å utvide universet.

Flere utsettelser på vei

Det skal nevnes at vi ikke har fått bekreftet fra henholdsvis HBO Nordic og Amazon Prime Video om utsettelsene av de to seriene også gjelder i Norge, men vi antar enn så lenge det. Vi oppdaterer dere så fort vi hører noe.

Trolig er dette bare starten på en rekke utsettelser i seriebransjen. Flere av sesongene som alt er i gang risikerer å måtte ta en ufrivillig sendepause fordi produksjoner er blitt stanset. De fleste amerikanske serier som sendes ukentlig har ikke sesongene ferdigprodusert før sesongstart, som betyr at eksempelvis Grey’s Anatomy og The Blacklist sine nåværende sesonger ikke nødvendigvis blir ferdigsendt uten forsinkelser.

The Blacklist er nå i gang igjen på Viaplay, men det betyr ikke nødvendigvis at sesongen blir ferdigsendt uten forsinkelser. Foto: Viaplay

I skrivende stund er det over 20 nye serier og et dusin sesongpremierer oppført med premiere de kommende ukene på TV og strømming i Norge, og flere premierer som var ventet å bli annonsert. Nå står både vårens premierer og sommer-seriene i fare for å bli flyttet på til tidligst høsten 2020.

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix
Kommende serier

Hvilke TV-serier kommer på TV og strømming? Serienytt gir deg den komplette oversikt over hundrevis av serier som er på vei.

Annonse
Abonner
Varsle om
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer