Netflix hovedkvarter i Los Angeles
Netflix hovedkvarter i Los Angeles

Netflix skyter inn 100 millioner dollar i et hjelpefond som skal hjelpe arbeidere i TV- og filmbransjen som rammes hardest av koronakrisen.

Innholdssjefen i Netflix, Ted Sarandos, kunngjorde dette fredag i et blogginnlegg på selskapets presseside.

– Det kreative samfunnet har støttet Netflix gjennom gode tider, nå ønsker vi å hjelpe de gjennom disse vanskelige tidene, spesielt mens myndigheter forsøker å finne ut hvilken økonomisk støtte de vil gi, skriver Sarandos.

Produksjonsstans

Netflix har stanset det meste av sine produksjoner, det gjelder blant annet i USA og Europa. Resultatet er tusenvis av arbeidsledige i bransjen. Av de 100 millionene er 85 millioner dollar rettet mot de berørte i Netflix-produksjoner, mens 15 millioner dollar vil gå til tredjeparter og veldedige organisasjoner i film- og TV-industrien.

The Witcher. Foto: Netflix
Populære The Witcher er en av flere hundre serier som har måtte stanse produksjonen. Foto: Netflix

Arbeidet med støtteordninger er igangsatt i alle deler av verden hvor Netflix-produksjoner pågikk inntil stansen ble innført.

Annonse

Torsdag ble det klart at selskapet reduserer strømmekvaliteten for europeiske brukere for å forhindre for stor belastning på Internett.

Står imot aksjefallet

Netflix er enn så lenge et av få selskap som er lite berørt av aksjefall verden over. Aksjeverdien er ned 12% den siste måneden, men ligger nesten 20% over verdien fra i fjor høst. Strømmetjenesten er på kort sikt i liten grad berørt av den fulle stoppen i underholdningsbransjen, først og fremst fordi Netflix ikke satser på direktesendt underholdning som sport.

Det har også vært en markant økning i bruken av strømmetjenester, det antas derfor at Netflix-inntektene øker når millioner av mennesker holder seg innendørs og nå har begrenset med TV-underholdning å velge mellom.

På lengre sikt er også Netflix utsatt, da flere populære serier og filmer fra høsten av kan bli forsinket. Strømmetjenester kan også bli rammet av sviktende medlemskap som følge av økt arbeidsledighet og husholdninger som får mindre å rutte med.

Fondet opprettes til tross for at Netflix har opparbeidet seg en stor gjeld gjennom sin ambisiøse satsing verden over. Analytikere påpeker at Netflix er avhengig av en fortsatt jevnt økende inntektsstrøm for å sikre en trygg drift, dette forhindrer ikke strømmetjenesten fra å bidra med gigantsummen.

Se hva som kommer på Netflix

Netflix har til enhver tid nærmere 100 nye serier på vei. Her finner du oversikten.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer