Topp ti Netflix. Foto: Netflix
Topp ti Netflix. Foto: Netflix

Er du blant de som lurer på hva som er mest populært på Netflix? Nå har strømmetjenesten tatt grep og tilbyr topp ti liste for blant annet TV-serier.

  • Listen oppdateres daglig
  • Den er tilgjengelig i egen innholdsrad når du er logget inn
  • Serier merkes også «topp ti».
  • Plasseringen vil variere basert på din brukerprofil/preferanser

I et blogginnlegg sier Cameron Johnson, ansvarlig for produktinnovasjon, at de håper denne funksjonen gjør det enklere å finne aktuelt innhold på tjenesten.

Topp ti Netflix. Foto: Skjermdump
Topp ti Netflix. Foto: Skjermdump

– Vi ser stadig etter nye måter å forbedre tjenesten. Det er derfor vi har eksperimentert med topp 10-liste i Mexico og Storbritannia i over seks måneder. Medlemmer i begge land har funnet nytteverdi i listene, derfor ruller vi de ut i enda større omfang, skriver Netflix.

Topplistene er nå tilgjengelig i alle land. I Norge viser listen det som er mest populært blant nordmenn, listen viser ikke toppliste for hele verden.

Mest innhold på Netflix

Netflix er strømmetjenesten som kan skilte med flest serier. I 2019 kom det over 100 nye Netflix-serier og det økende antallet gjør det mer utfordrende å holde oversikt over hva som kommer og hva som er populært.

Annonse

På Serienytt er Netflix-kalenderen og oversikten over nye serier som kommer på Netflix populært. Det er også topplistene våre, hvor vi blant annet bruker våre egne algoritmer til å vise hva som er populært på Netflix.

Mer åpenhet

Netflix har i mange år holdt hemmelig hva som er mest populært på tjenesten, det er også notorisk vanskelig å få visningstall. Det siste året har Netflix i økende grad gitt innblikk.

Tallene som serveres er blitt kritisert, fordi det er omdiskutert hvordan Netflix registrerer en visning. Det er ikke mange minuttene som blir sett før Netflix anser det som en seer, i likhet med hvordan Youtube måler antall seere. Seertall har tradisjonelt sett blitt målt av TV-kanaler med langt strengere parametere.

Ragnarok. Foto: Netflix
Ragnarok er mest populært på Netflix så langt i år, ifølge våre tall hentet fra Seriedatabasen. Foto: Netflix

I Norge er det tidligere blitt avslørt at Hjem til jul er tidenes mest sette Netflix-serie i Norge, mye tyder på at Ragnarok er minst like populær. I dag er der derimot Narcos: Mexico som troner øverst på topplisten, med Ragnarok på 6. plass.

Hva så med skjulte perler? Her er vår oversikt over gode serier på strømming som vies liten oppmerksomhet, en liste som også oppdateres automatisk.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer