Jakter du på noe nytt å se på og er lei de samme anbefalingene? Vår automatisk oppdaterte liste viser deg de ti anbefalte seriene som det måles minst interesse rundt.

Vi snur på flisa

Det er (dessverre) slik at besøkstall og statistikk medfører at det i landets redaksjoner i gjerne prioriteres å skrive om det som gir mest klikk og penger i kassen. Fordi også journalister behøver mat på bordet og tak over hodet.

Hadde Serienytt vært mer kynisk ville vi eksempelvis bare startet med daglige skriverier om Ex on the Beach og hva nå enn for en dramaserie som sendes kveldstid på NRK og TV 2, av den enkle grunn at det er dette som leses mest og det er der det er penger å hente. Men da ville vi samtidig blitt ganske så ubrukelig for noe annet enn å lese om det som alt skrives mye om.

Nå er det ikke noe galt i å skrive mye om det som opptar folk, bevares. Men vi glemmer kanskje å gå litt mer i dybden.

Så hva kan vi gjøre for å fremheve serier som får lite oppmerksomhet? Jo, vi ser på hva som søkes opp og leses om minst på i vår Seriedatabase og presenterer de seriene der som vi anbefaler.

Annonse

Vi vil også komme med en lignende oversikt basert på IMDB-karakter.

En motvekt for økt mangfold

De mest populære seriene markedsføres som oftest med store summer og vi kritikere har gjerne for vane å repetere de samme anbefalingene igjen og igjen. De fleste vil nok (med rette) anbefale deg The Wire, Breaking Bad og Game of Thrones – men har du blitt bombardert med tips om Patriot, Barry eller en gammel klassiker som Freaks and Geeks?

Vi er selv spente på hva som dukker opp her og vil gjerne bruke data om serier vi mener er gode, men som får lite oppmerksomhet, til å dra de ut av skyggen.

Listen lever sitt eget liv

Listen er dynamisk. Med det mener vi den oppdaterer seg selv automatisk slik at den til enhver tid inneholde de ti anbefalte seriene vi måler minst aktivitet på.

Vi skal også se om vi kan sette av mer resurser til å skrive mer inngående om de ulike seriene og hvorfor vi anbefaler de – foreløpig må det holde med lenke til seriesidene hvor du kan sjekke ut mer informasjon.

Ti serier vi mener fortjener mer kjærlighet og oppmerksomhet:

Det er nærmere 300 serier i vår oversikt over anbefalte serier. Her er de ti seriene tilgjengelig på strømming – og som vi anbefaler – som vi måler minst aktivitet på i seriedatabasen.

Karakteren som er oppgitt er hentet fra IMDb.

Action, Animasjon, Barn, Familie, Eventyr
7.6

Tangled: The Series

Disney+
Historien finner sted i tidsrommet mellom filmen Tangled og Tangled Ever After. Rapunsel bruker tiden på å bli kjent med foreldrene, hennes kongerrike og folket i Corona.
Barn, Familie, Eventyr, Komedie
7.5

Adventures of the Gummi Bears

Disney+
Bompibjørnene opplever spennende eventyr og beskytter skogen Dunwyn fra onde makter. Ved å drikke magisk bompibærsaft får de utrolige evner til å sprette i kampen mot skurkene.
Animasjon, Barn, Komedie
8.1

Mickey Mouse

Disney+
Mikke Mus drar på stadig nye eventyr og ender opp i de merkeligste situasjoner.
Animasjon, Barn, Familie, Eventyr, Komedie
8.9

Gravity Falls

Disney+
Tvillingene Dipper og Mabel bestemmer seg for å tilbringe sommeren i turistfellen Gravity Falls, som drives av grandonkelen deres.
Action, Drama, Science Fiction
7.5

Star Trek: Enterprise

Netflix
Amerikansk science fiction som forteller historien om det første romskipet som bar Enterprise-navnet i Star Trek-universet.
Komedie
8.6

Spaced

Amazon Prime Video
Simon Pegg (Hot Fuzz) og Jessica Hynes (Shaun of the Dead) har hovedrollen i denne Emmy-nominerte britiske komiserien om to slappinger som leier en leilighet i London hvor de utgir seg for å være et par.
Komedie
7.5

Blunt Talk

Viaplay
Ingen ringere enn Patrick Stewart (Star Trek: TNG og X-Men) har hovedrollen i denne komedien om nyhetsankeret Walter Blunt.
Komedie
8.3

Fleksnes fataliteter

NRK TV
Marve Fleksnes er en smått tragisk mann med glimt i øyet. Han flytter for seg selv, men det forhindrer ikke moren fra å komme på besøk i tide og utide.

Det er lov å være uenig – eller overrasket

Oversikten inneholder kanskje noen serier som overrasker deg. Ikke enig i anbefalingen? Det går helt greit, smaken varierer.

Syntes du serien er kjent nok eller alt får mye kjærlighet? Kanskje det, her baserer listen seg utelukkende på målbar data, vi er selv overrasket over at det dukker opp alt fra Emmy-nominerte serier (Russian Dolls) til de som riksmediene gjerne har skrevet mye om (blant annet alt av gamle Star Trek-serier gjør det dårlig).

Samtidig er vi glad for å se at det som tidligere var skjulte perler, som de geniale seriene Justified og The Leftovers, er ganske så populære i seriedatabasen og nå blant de mest populære.

Noen serier du vil fremheve?

Har du kommet over serier du mener er helt fantastisk, men som ingen i vennekretsen har sett eller vi i pressen skriver om? Ta gjerne kommentarfeltet i bruk.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
1 Comment
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Torevidar
Torevidar
1 år siden

Jeg har to serier som jeg liker godt men ikke hører noe positivt om den første heter Trotsky en russisk serie på 8 episoder som jeg kjøpte på amazon for ca 200kr inkl levering.Og så er det low winter sun den amerikanske versjonen på 13 episoder.