Jakter du på noe nytt å se på og er lei de samme anbefalingene? Vår automatisk oppdaterte liste viser deg de ti anbefalte seriene som det måles minst interesse rundt.

Vi snur på flisa

Det er (dessverre) slik at besøkstall og statistikk medfører at det i landets redaksjoner i gjerne prioriteres å skrive om det som gir mest klikk og penger i kassen. Fordi også journalister behøver mat på bordet og tak over hodet.

Hadde Serienytt vært mer kynisk ville vi eksempelvis bare startet med daglige skriverier om Ex on the Beach og hva nå enn for en dramaserie som sendes kveldstid på NRK og TV 2, av den enkle grunn at det er dette som leses mest og det er der det er penger å hente. Men da ville vi samtidig blitt ganske så ubrukelig for noe annet enn å lese om det som alt skrives mye om.

Nå er det ikke noe galt i å skrive mye om det som opptar folk, bevares. Men vi glemmer kanskje å gå litt mer i dybden.

Så hva kan vi gjøre for å fremheve serier som får lite oppmerksomhet? Jo, vi ser på hva som søkes opp og leses om minst på i vår Seriedatabase og presenterer de seriene der som vi anbefaler.

Vi vil også komme med en lignende oversikt basert på IMDB-karakter.

En motvekt for økt mangfold

De mest populære seriene markedsføres som oftest med store summer og vi kritikere har gjerne for vane å repetere de samme anbefalingene igjen og igjen. De fleste vil nok (med rette) anbefale deg The Wire, Breaking Bad og Game of Thrones – men har du blitt bombardert med tips om Patriot, Barry eller en gammel klassiker som Freaks and Geeks?

Vi er selv spente på hva som dukker opp her og vil gjerne bruke data om serier vi mener er gode, men som får lite oppmerksomhet, til å dra de ut av skyggen.

Annonse

Listen lever sitt eget liv

Listen er dynamisk. Med det mener vi den oppdaterer seg selv automatisk slik at den til enhver tid inneholde de ti anbefalte seriene vi måler minst aktivitet på.

Vi skal også se om vi kan sette av mer resurser til å skrive mer inngående om de ulike seriene og hvorfor vi anbefaler de – foreløpig må det holde med lenke til seriesidene hvor du kan sjekke ut mer informasjon.

Ti serier vi mener fortjener mer kjærlighet og oppmerksomhet:

Det er nærmere 300 serier i vår oversikt over anbefalte serier. Her er de ti seriene tilgjengelig på strømming – og som vi anbefaler – som vi måler minst aktivitet på i seriedatabasen.

Karakteren som er oppgitt er hentet fra IMDb.

Fleksnes fataliteter. Foto: NRK
Komedie
NRK TV

Fleksnes fataliteter

Komedie
Amazon Prime Video

Spaced

Kipo and the Age of Wonderbeasts
Action | Animasjon | Barn | Eventyr
Netflix

Kipo and the Age of Wonderbeasts

Komedie
Viaplay

Blunt Talk

Fantasy | Komedie | Krim
Netflix

Happy!

Drama | Komedie
Netflix | Fornyet

Russian Doll

Drama | Krim
Amazon Prime Video

21 Jump Street

Drama | Krim | Thriller
Netflix

Money Heist

Animasjon | Barn
Netflix

Voltron

Det er lov å være uenig – eller overrasket

Oversikten inneholder kanskje noen serier som overrasker deg. Ikke enig i anbefalingen? Det går helt greit, smaken varierer.

Syntes du serien er kjent nok eller alt får mye kjærlighet? Kanskje det, her baserer listen seg utelukkende på målbar data, vi er selv overrasket over at det dukker opp alt fra Emmy-nominerte serier (Russian Dolls) til de som riksmediene gjerne har skrevet mye om (blant annet alt av gamle Star Trek-serier gjør det dårlig).

Samtidig er vi glad for å se at det som tidligere var skjulte perler, som de geniale seriene Justified og The Leftovers, er ganske så populære i seriedatabasen og nå blant de mest populære.

Noen serier du vil fremheve?

Har du kommet over serier du mener er helt fantastisk, men som ingen i vennekretsen har sett eller vi i pressen skriver om? Ta gjerne kommentarfeltet i bruk.

AnnonseSi farvel til matsvinn!
Nå er Throw No More-appen ute