Hjem til jul. Foto: Netflix
Hjem til jul. Foto: Netflix

Netflix har avslørt hvilke filmer og serier som er mest sett i Norge. Øverst troner Hjem til jul.

Åpner opp om popularitet

Det var lenge strengt hemmelig hva som var mest sett på Netflix. I 2019 begynte Netflix å være litt mer åpen om hva det er vi liker å se på tjenesten, med ukentlige topplister fra utvalgte områder. Norge var ikke blant de, men nå har Netflix avslørt hva som ble mest sett i 2019.

Det hele er del av en aktiv kampanje fra Netflix de kaller «What We Watched 2019», hvor også flere videoer er blitt delt på sosiale medier med høydepunkt.

Øverst i Norge troner Hjem til jul, med The Witcher på andreplass. Det påpekes i oversikten at tallene er estimert for alle serier som hadde premiere i desember, som er tilfellet for begge seriene.

I USA toppet Stranger Things listen blant seriene, mens The Witcher tok førsteplassen i England.

Foto: Netflix
Topplisten ifølge Netflix. Foto: Netflix

Norsk innhold beviser sin verdi

Listen er ellers preget av filmpremièrer, men også Sex Education og Stranger Things kom inn på topp ti.

Tallene gjenspeiler også det vi ser i vår egen seriedatabase, det er liten tvil om at Netflix avsluttet året sterkt. Vi merker også en voldsom interesse for den kommende norske Netflix-serien Ragnarok, som er en av fem nye norske serier på TV og strømming i januar.

For norsk dramaproduksjon er dette oppløftende tall og viser også at Netflix nok gjør lurt i å satse på økt lokalt innhold. Tjenesten hadde over 100 nye serier i 2019, en stor andel av de var ikke-amerikanske.

Annonse

Se hva som kommer på Netflix

Netflix har til enhver tid nærmere 100 nye serier på vei. Her finner du oversikten.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay.
Klikk her for å se!