Netflix har avslørt hvilke filmer og serier som er mest sett i Norge. Øverst troner Hjem til jul.

Åpner opp om popularitet

Det var lenge strengt hemmelig hva som var mest sett på Netflix. I 2019 begynte Netflix å være litt mer åpen om hva det er vi liker å se på tjenesten, med ukentlige topplister fra utvalgte områder. Norge var ikke blant de, men nå har Netflix avslørt hva som ble mest sett i 2019.

Det hele er del av en aktiv kampanje fra Netflix de kaller «What We Watched 2019», hvor også flere videoer er blitt delt på sosiale medier med høydepunkt.

Øverst i Norge troner Hjem til jul, med The Witcher på andreplass. Det påpekes i oversikten at tallene er estimert for alle serier som hadde premiere i desember, som er tilfellet for begge seriene.

I USA toppet Stranger Things listen blant seriene, mens The Witcher tok førsteplassen i England.

Foto: Netflix
Topplisten ifølge Netflix. Foto: Netflix

Norsk innhold beviser sin verdi

Listen er ellers preget av filmpremièrer, men også Sex Education og Stranger Things kom inn på topp ti.

Tallene gjenspeiler også det vi ser i vår egen seriedatabase, det er liten tvil om at Netflix avsluttet året sterkt. Vi merker også en voldsom interesse for den kommende norske Netflix-serien Ragnarok, som er en av fem nye norske serier på TV og strømming i januar.

For norsk dramaproduksjon er dette oppløftende tall og viser også at Netflix nok gjør lurt i å satse på økt lokalt innhold. Tjenesten hadde over 100 nye serier i 2019, en stor andel av de var ikke-amerikanske.

Se hva som kommer på Netflix

Netflix har til enhver tid nærmere 100 nye serier på vei. Her finner du oversikten.