Strømmetjenestene vi anbefaler for vinteren 2019/20

Del nyheten

Vinteren er ikke lenger tiden hvor repriser og nostalgi dominerer serietilbudet. Dette året sparer ikke de store på noe og valget er jevnere enn normalt når vi skal kåre våre favoritter for de kommende månedene.

Det begynner å bli dyrt…

 • Antallet strømmetjenester med fristende innhold øker og nye strømmetjenester vil gjøre sitt inntog i kommende måneder og år. Det går hardt ut over lommeboken å abonnere på alle samtidig, et alternativ som kan det være lurt velge er å variere ut over året for best uttelling.
 • Hver årstid anbefaler vi fem strømmetjenester. Vi ser på utvalg, premierer, pris og høydepunkter – med serier som primærfokus.

Vinteren er tiden for eventyr

Takket være vår premierekalender og seriedatabase har vi en unik og detaljert oversikt over de ulike strømmetjenestene, noe du her også få oversikt over – slik at du lettere kan gjøre din vurdering. Vi håper oversikten er til hjelp!

Lettbent kos og underholdning ledet an i sommer, mens kvalitetsdrama overtok fokus i høst. Vintermånedene er en god tid for å pakke seg under teppet, finne frem en god kopp kakao og la virkelighetsflukten virkelig ta over. Her mangler det ikke på tilbud.

For vintermånedene vektlegger vi litt ekstra de mer spektakulære reisene som tilbys, selv om vi selvfølgelig også annet innhold. Spesielt krim er jo også populært i juleferien.

Topp fem strømmetjenester for vinteren 2019/20


1. Netflix

The Witcher-hovedpersonen Geralt. Foto: Netflix
The Witcher. Foto: Netflix

Netflix tar en ganske åpenbar førsteplass nå i vinter. Etter en høst hvor de druknet oss i dusinvis med nye serier, de fleste av det forglemmelige slag, har de spart storkanonene til i vinter. Som vi gleder oss!

Kanskje det var et bevisst strategisk valg av Netflix å la Apple og Disney få være litt i fred rundt sine respektive lanseringer i høst. Dermed unngikk Netflix at flere av sine mest fremtredende titler fikk for tøff kamp om oppmerksomheten.

For fantasy-fans, bokelsekere og gamere er The Witcher den store gavepakken. Storproduksjonen har premiere 20. desember og ut fra trailere frir den virkelig til alle Ringenes Herre-fans. Om den serien innfrir har Netflix litt av en juvel i sitt bibliotek.

Det er langt fra det eneste eventyret Netflix har å by på. Sesong 2 av Lost in Space har endelig premiere, det kan se ut som om serien har blitt litt «oppgradert» ut fra klippene vi har sett med enda mer action og drama.

I romjulen er det tid for andre sesong av You, thrilleren som tok tjenesten med storm forrige romjul. På nyåret er det tredje (og siste) sesong av Anne With an E og vinteren avsluttes med kritikerfavoritten Better Call Saul 23. februar.

Før den tid har Netflix rukket å servere oss to nye norske serier i Hjem til jul og Ragnarok, samt den nye vampyrserien V-Wars, siste sesong av Fuller House og storfilmer som Two Popes, 6 Underground og Marriage Story.

Vi snakker her det som ser ut som det mest imponerende tjenesten har å skilte med i løpet av vinteren. Hvis da seriene og filmene innfrir. En ganske så soleklar førsteplass.

Pris: kr 89-139,-
Gratis prøveperiode: Ja, 30 dager.
Antall serier: Ca. 600-650 (se oversikt)

Utvalgte Netflix-anbefalinger

Allente, Netflix, SkyShowtime, Strim, Viaplay
8.0
Avsluttes

New Amsterdam

Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, Netflix, SkyShowtime, Strim, Viaplay
9.0

2. Amazon Prime Video

The Expanse sesong 4 . Foto: Amazon Studios
The Expanse sesong 4 . Foto: Amazon Studios

Amazon fortsetter å være strømmetjenesten som satser på kvalitet fremfor kvantitet. Det er lite nytt, men det som til gjengjeld kommer er storproduksjoner tilgjengelig til en langt lavere sum enn konkurrentene.

Det er nettopp prisen som gjør at Amazon klarer å karre seg over endel andre tjenester på vinterens liste (og av hensyn til forbrukerne der ute er pris noe vi vil vektlegge mye i våre anbefalinger). Derfor er Amazon nå tilbake på listen, etter at vi anbefalte en pause i høst til fordel for andre tjenester.

For til en rimelig sum kan juleferien brukes på både sesonger av gode serier som The Marvelous Mrs. Maisel og The Expanse, i tillegg til å sjekke ut sommerens og høstens nykommere (om du ikke alt har sett de); The Boys, Undone, Modern Love og Carnival Row er alle serier som kom i sommer og vinter som er verdt å sjekke ut.

Av nytt innhold i vinter er det fjerde sesong av The Expanse det er knyttet stor spenning til. I Norge var det Netflix som tidligere viste serien, som ble produsert for den amerikanske TV-kanalen Syfy. Etter seriens kansellering snappet Amazon opp rettighetene og viser nå serien eksklusivt.

Den får følge av prisvinnende The Marvelous Mrs. Maisel, som er tilbake med tredje sesong. Januar- og februar-premierene er i skrivende stund ikke klart enda, men av erfaring kan vi nok vente oss 4-6 nye serier og sesonger.

Pris: Ca kr. 60,- pr. måned.
Gratis prøveperiode: 14 dager
Antall serier: Ca 200 (se oversikt)

Utvalgte Amazon-anbefalinger

Allente, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Strim, Viaplay
8.0
Allente, Amazon Prime Video, SkyShowtime, Strim, Viaplay
8.3
Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, SkyShowtime, Strim, Viaplay
8.4
Fornyet

Billions


  3. HBO Nordic

  The Outsider. Foto: HBO Nordic
  The Outsider. Foto: HBO Nordic

  HBO Nordic er et åpenbart valg for de eventyr-glade i desember, for da avsluttes første sesong av høstens store vinner His Dark Materials. Utover det har HBO Nordic valgt litt mer tung drama og krim fremfor eventyr og fantasy, men det betyr ikke at det mangler kvalitet.

  Den kommende nye serien The Outsider virker svært lovende ut fra hva vi har sett, januar er tradisjonelt en god krim-måned og vi takker ikke nei til en serie med skuespillere som Ben Mendelsohn og Jason Bateman.

  For Veep-fans er det knyttet stor spenning til den nye Hugh Laurie-serien Avenue 5, som er skapt av Veep-skaper Armando Ianucci.

  Nye sesonger av Marvel’s Runaways, Manifest, Kidding og The Magicians vil nok også bety at et HBO Nordic-abonnement blir vanskelig å komme utenom også i vinter. HBO Nordic er kanskje den strømmetjenesten som er jevnt best måned etter måned på nye serier og sesonger.

  Pris: kr. 109,- pr. måned
  Gratis prøveperiode: Ja (30 dager)
  Antall serier: 200-250 (se oversikt)

  Merk at du kan får HBO Nordic inkludert i ulike TV-pakker fra blant annet Get og RiksTV.

  Utvalgte HBO Nordic-anbefalinger

   4. Viaplay

   Outlander sesong 5. Foto: Starz
   Outlander sesong 5. Foto: Starz

   Det er ikke nødvendigvis den store mengden nye serier og sesonger på Viaplay i vinter, men når to av de heter Okkupert og Outlander betyr det at dette blir tjenesten å ha for veldig mange – for dette er ikke serier du får sett på lineært-TV med det aller første.

   For Okkupert, som avsluttes i desember, er en av de mest populære norske seriene fra de siste årene. Den har også hatt god internasjonal suksess, vi merker det godt her i Serienytt ved at det ramler inn henvendelser fra alle verdenshjørner.

   Outlander er på sin side en av de mest populære amerikanske seriene blant norske seere. Tredje sesong kommer først mot slutten av vinteren, som gjør at den nok bidrar mer til å gjøre Viaplay aktuell for våren. Men for de mange Outlander-fans der ute blir det nok å tegne opp et abonnement alt i februar.

   Ellers kan det kanskje være litt tynt på seriefronten i vinter, mye grunnet at flere av importvarer tar sendepause i vinterukene. De fleste er nok tilbake i januar og februar, det er heller ikke umulig at det også kommer et par nye tilskudd på den fronten. Det kan også være en av de mange Viaplay-originalene som er på vei får premiere i vinter.

   Pris: kr. 129-429,- pr. måned
   Gratis prøveperiode: Nei
   Antall serier: ca. 200 (se oversikt)

   Utvalgte Viaplay-anbefalinger

   Allente, Strim, Viaplay
   7.7
   Fornyet

   Kin

   Allente, Strim, Viaplay
   7.6
   Ferske episoder ute

   Dystopia

   Allente, Strim, Viaplay
   8.2
   Fornyet

   Pørni


    5. NRK TV

    22. juli. Foto: NRK
    22. juli. Foto: NRK

    NRK slutter ikke å overraske og har også i vinter noen serier de har tatt nærmest ut av det blå.

    Nå handler veldig mye på NRK om programpremierer. Spesielt juletiden er fylt opp med spesialer, før nyåret frister med blant annet nok en sesong av Mesternes mester.

    Nye serier dukker også opp, som storserien The War of the Worlds (1. januar), periodedramaet Sandition (25. desember) og den britiske krimserien Wild Bill (2. januar). Kjenner vi NRK rett har de nok også et par andre overraskelser på lur, som enda ikke er kunngjort.

    I januar er det også tid for nok en storsatsing på seriefronten. 22. juli fortelles gjennom perspektivet til de mange som på ulikt vis ble berørt av terrorangrepet gjennom sitt arbeid. Det er en serie som nok vil vekke både kontroverser og diskusjon når den etter planen sendes fra 5. januar.

    Pris: Gratis
    Antall serier: 80-100 (se oversikt)

    Utvalgte NRK TV-anbefalinger

     Øvrige

     Det ble ikke plass til TV 2 Sumo denne gang heller, selv om de kan skilte med nye spennende serier som Hamilton (via C More) og Heksejakt. Litt av årsaken er at det meste alt kan sees via TV-kanalen (eller via opptak), da blir prisen litt for stiv til å forsvare at øvrige bør vike plass.

     Apple TV+-hypen er også over, det er alt for snevert serietilbud enn så lenge målt opp mot prisen – selv om vi er glad i seriene som er kommet så langt. Det er også for dårlig tilgjengelighet for alt for mange når det mangler vesentlig støtte, eksempelvis for Chromecast. Da er det bedre å være tålmodig og vente til våren eller sommeren om du ikke alt får den gratis via kjøp av Apple-produkter.

     Dplay er også nok en gang et stykke unna plass blant våre utvalgte, utvalget må opp og det skal litt til å anbefale å abonnere på en tjeneste som for det meste viser det du alt kan se på TV.


     • Ønsker du å ha flere tjenester kan det også være verdt å sjekke ut om det blir billigere å benytte eksempelvis Strim, som blant annet kombinerer HBO Nordic og spennende serier fra Paramount+. Har du eksempelvis T-we gjennom Telenor kan det også være verdt å sjekke ut serietilbudet, det kan være det er nok der til å spare litt penger og sette de rendyrkede strømmetjenestene på en liten sommerpause.

     Sjekk gjerne våre oversikt over anbefalte TV-serier og hvor du kan se de ulike seriene.

     Annonse