Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. er fornyet for sesong 6

Annonse

Fans kan puste lettet ut da superheltserien Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. er sikret 13 nye episoder.

Det er færre episoder enn en vanlig SHIELD-sesong og det kan også bli seriens siste, samtidig var serien faretruende nær kansellering etter femte sesong.

Et skår i gleden er at ny sesong ikke kommer før sommeren 2019. Men ifølge ABC-sjef Channing Dungey vil dette kunne bli en fordel for seriens fremtid grunnet seriens lojale fanbase.

– Kreativt dens sterkeste sesong

Superheltserien er blitt for veteran å regne og er Marvel-serien som har holdt på lengst. Fornyelsen var langt fra sikker og den var en av de siste fra ABC.

– Jeg føler at sesong 5 var dens kreativt sterkeste så langt, så jeg har for øyeblikket ingen planer om å tenke på sesong 6 som seriens siste, sa han i en telefonkonferanse med journalister. 

Kanalen har kansellert populære serier som Designated Survivor og Quantico, mens de satser på nye serier som Nathan Fillion-politiserien The Rookie og Lauren Cohan-serien Whiskey Cavalier.

Ghost Rider er blitt med i sesong 4 av Agents Of S.H.I.E.L.D.
Ghost Rider var med i en solid fjerde sesong av av Agents Of S.H.I.E.L.D.. Sesong 5 var enda sterkere i følge ABC-sjefen. Foto: ABC

Seriene satt til Marvel-universet er mange og de kanselleres sjeldent. Marvel’s Agent Carter fikk to sesonger og i vår ble det endelig klart at Marvel’s Inhumans kun fikk en sesong, men utover det lever serier som Marvel’s The Punisher, Marvel’s Runaways og Legion videre på ulike kanaler.

Serien vedkjenner hendelsene i Avengers: Infinity War

SHIELD er serien med tettest tilknytting til det store Marvel-filmuniverset da hovedpersonen Coulson (Clark Gregg) ble introdusert i de første filmene (og tilsynelatende drept i den første Avengers-filmen).

De tre siste episodene av femte sesong fant sted i samme tidsrom som dekkes av vårens store kinosuksess Avengers: Infinity War. Koblingen er noe diffus og enveis da serienes produsenter svarer til en annen avdeling enn filmavdelingen.

I Norge er det Viaplay som viser nye sesonger av serien.

 


Mai er måneden hvor blant annet de store amerikanske nettverkene CBS, FOX, NBC og ABC avgjør hvilke serier de skal satse videre på for høstsesongen. Nye serier annonseres og etablerte serier blir enten fornyet eller kansellert for å gi plass til nye serier. 

Serienytt har samlet en stor oversikt over alle serier som avsluttes i 2018. Den oppdateres fortløpende. Du kan lese den her.

Oversikt over amerikanske serier som kommer tilbake for 2018/2019-sesongen finner du her.

Abonnenter kan lese vår oversikt over alle nye amerikanske serier som kommer i 2018 her


 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X