Serielisten juni 2017: Seerne ser mot høstens nye sesonger

Del nyheten

Serielisten for juni 2017 inneholder en rekke overraskelser. Selv Game Of Thrones får juling av en serie som ikke er tilbake før i september. 

Serielisten er komponert ut fra målt interesse for serier forrige måned. Vi ser på hva folk leser om, hva som søkes på internt og ekstern, hvilke premierer som fanger deres interesse og annen data som ikke inkluderer seertall/visningstall. Det gir en unik og annerledes toppliste. 

orphan-black-sesong 5
Kan Orphan Black, som er ute med siste sesong, klatre helt til topps som nykommer på listen? Eller blir kampen mot kommende sesonger for tøff?

 

Kommende sesonger leder an

Det er en klar trend for juni måned: Kommende sesonger av etablerte favoritter trumfer nye serier og det som går på TV og strømming nå. 

Game Of Thrones sesong 7
Game Of Thrones sesong 7 skaper ikke uventet mye interesse. Foto: HBO Nordic

Vi er ikke overrasket over å registrere at Game Of Thrones, som premierer i juli, er nære topp-ti plassering. Men storserien er ikke alene blant serier som har ny sesong på vei, for til topps går serier som Designated Survivor og Outlander – to serier som først kommer med ny sesong i september. 

Det forhindrer ikke at serier som The Americans og Orphan Black gjør sine saker bra nå som nyere episoder er tilgjengelig, men det er fortsatt et godt stykke unna målt interesse for når høstens sesonger dukker opp.

Norge er «The CW-land»

Andre trender vi ser er at serier fra The CW er økende favoritter her hjemme. Den amerikanske kanalen har spesialisert seg på serier rettet mot ungdom og unge voksne. De har også inngått en global avtale med Netflix og har i mange år vært et yndet handlested for norske kanaler.

The Flash (Netflix og TVNorge) og Arrow (Netflix og TV 2 Sumo) klatrer begge på månedens serieliste.

Resultatet er at det florerer med serier fra kanalen, som i USA er et godt stykke unna seertallene til de fire store. Jane The Virgin, The 100, The Vampire Diaries, Arrow, The Flash, Riverdale og The Originals sørger for at kanalen har hele 6 serier på listen, med en håndfull som var nære på å komme med på topp 50.

Seriefavorittene er fortsatt spredt rundt

Også juni måned viser at de mest seriefrelste der ute nok må belage seg på å oppsøke flere ulike strømmetjenester og kanaler. Stort sett alt av aktører er representert på topp 20. 

Det ser ut til at TV 2 Sumo har hatt en god måned, med en håndfull Sumo-aktuelle serier inne på topp ti. De lineære kanalene fortsetter å markere seg, selv om strømming i økende grad overtar. 

Badehotellet sesong 4
Badehotellet er nykommeren som gjør det best i juni, takket være interessen for sesong 4.

Netflix og HBO Nordic biter ikke like godt fra seg som tidligere, selv om de har flere serier inne på listen. Mye tyder på at juli blir en god måned for de to tjenestene, som har flere spennende serier som kommer. 

Serielisten juni 2017

Fargo (27)

Michael Stuhlbarg som Sy Feltz og Ewan McGregor som Emmit Stussy. Foto: Chris Large/FX

Selv om kvalitetsserien kom med nye episoder i juni, forhindret det ikke den fra å nesten ramle ut av listen. Det kan nok likevel trygt hevdes at serien er et godt trekkplaster for HBO Nordic og forblir en av de seriene vi her på Serienytt virkelig anbefaler. 

Det kan være sesong 3 blir seriens siste, noen ny sesong har i hvert fall ikke amerikanske FX planer om med det første. 

House Of Cards (7) 

Selv Netflix-flaggskipet House Of Cards sliter med å markere seg i kampen mot serier som sendes ukentlig. På full fart ut. Dette er vanlig trend for Netflix-orginaler som slipper hele sesongen på en gang, det hører til sjeldenheten at de noterer seg stor interesse over flere uker.  

Quantico (33) 

Quantico sesong 2. Foto: ABC Studios
Quantico sesong 2. Foto: ABC Studios

Den TVNorge-aktuelle serien er på vei ut av serielisten, den har gjort sine saker bra siden ny sesong kom i slutten av mars. 

Bonusfamilien (NY) 

Bonusfamiljen. Foto: NRK
Bonusfamiljen. Foto: NRK

Første nykommer er den svenske dramaserien, som ble sendt på NRK1 fra 12. juni. Som månedens serieliste viser ganske så klart: Det er fortsatt god butikk for serier å ende opp på statskanalen. Strømming tar mer og mer over, men til stedeværelse på de store kanalene gir fortsatt god effekt. 

The Good Fight (NY) 

The Good FightDen nye HBO Nordic-aktuelle dramaserien var en av våre anbefalinger i juni. En litt skuffende plassering på serielisten. Dette er en serie som burde gi HBO Nordic mer konkurranse i kampen om den typiske advokat-drama fansen, som eksempelvis Netflix-aktuelle Suits

Black Sails (40) 

Black Sails Sesong 4. Foto: HBO Nordic
Black Sails Sesong 4. Foto: HBO Nordic

Sjørøverserien, som tok slutt tidligere i år, tviholder på plasseringen. Vi registrerer en jevn interesse for actionserien, Netflix-brukere venter nok i spenning på fjerde sesong (som kan sees på HBO Nordic). 

Scandal (31)

Veteranserien er fornyet og er fortsatt populær. Med sendetid på TVNorge, kombinert med til stedeværelse på Viaplay, sikres det tilgjengelighet på tvers av plattformene. 

Dramaserien avsluttes for øvrig neste år. 

The Leftovers (35) 

En av våre favorittserier er i ferd med å forsvinne ut fra listen, men vi tar det som et positivt tegn at den ikke alt er ute. Vi registrerer også mer interesse og nysgjerrighet rundt serien enn mer sette serier som Billions og Fargo. Den komplette kjærlighetshistorien er en vel verdt å få med seg. 

Gisseltakingen (NY) 

Den danske spenningsserien kom på TVNorge i starten av juni med moderat målt interesse, spesielt søndagene når ny episode sendes. 

The Same Sky (NY)

The Same Sky
The Same Sky. Foto: NRK

NRK begynte å sende denne tyske dramaserien i slutten av mai og interessen var ganske høy også i starten av juni. 

Grey’s Anatomy (34) 

Greys Anatomy
Grey’s Anatomy

Grey’s Anatomy er et sikkert TV 2-kort på vår serieliste, selv om den nå nok er på full fart ut i sommermånedene. Ny sesong og egen spin-off er på vei, så vi regner med den finner veien inn på fremtidige serielister. 

Sense8 (39) 

Den nylig kansellerte Netflix-serien holder seg inne på listen, noe som er heller sjeldent for en Netflix-serie. Det hjelper nok på at serien fikk mye oppmerksomhet fra fortvilte fans, noe som igjen medførte at Netflix fornyet serien for en avsluttende 2-timers episode.

Det hadde ikke vært oss i mot at serien finner et nytt og større publikum som følge av all oppstandelsen kanselleringen bragte med seg. 

The Originals (NY) 

Interessen for sesong 4 av The Originals er økende, noe som gir vampyrserien innpass på Serielisten. Så fort vi vet noe om når sesongen blir tilgjengelig vil vi komme med nyhet. 

Vikings (NY) 

Nå er de nyeste episodene også blitt tilgjengelig på TV 2 Sumo, etter at de ble sendt på HBO Nordic, noe som har medført økende interesse rundt den undervurderte dramaserien. The Vikings er det perfekte alternativ for fans av Game Of Thrones og The Last Kingdom

Gotham (37) 

Gotham sesong 3. Foto: TV 2Sesong 3-premieren på TV 2 Sumo i slutten av mai genererte nok interesse til at serien kommer seg inn på listen. Den interessen har holdt seg gjennom juni. 

Riverdale (NY) 

Riverdale, basert på Archie-tegneserien, er ny serie på Netflix. Kommer fa kanalen bak The 100 og The Flash.

Nysgjerrighet på når det kommer med Riverdale gjør at serien kommer seg inn på serielisten god tid etter sesongpremieren. Ny sesong kommer til høsten.  

Bones (36) 

Veteranserien holder koken trass at serien er avsluttet. Vi er litt forundret over at serien klarer å karre seg til plass på listen nok en måned. Begge seriens stjerner er for øvrig snart aktuelle med nye serier. 

Arrow (46) 

Superheltseriene gjør det bra i sommerens første måned,  den TV 2 Sumo og Netflix-aktuelle serien klatrer mer enn 10 plasser. Det ble litt av en cliffhanger-slutt på årets sesong, noe som kan gi serien fornyet interesse når den er tilbake i høst. At Manu Bennett er tilbake i gjesterolle fremover hjelper nok også på. 

Jane The Virgin (45) 

En annen serie hvor vi registrerer økende interesse i sommeruken er nok et tilskudd fra amerikanske The CW. Også her er det kombinasjonen av eldre sesonger på Netflix og nye på TV 2 Sumo som gir god effekt. 

The Vampire Diaries (29) 

Vampyruniverset må klare seg uten The Vampire Diaries fremover, da serien nylig ble avsluttet. Men The Originals bærer fakkelen videre og kommer tilbake med ny sesong.. 

Suits (18) 

Det hjelper på interessen at nyere episoder er ute på Netflix, selv om strømmetjenesten fortsatt ligger skamløst langt bak USA-sendetider. Suits er et trygt kort og en serie som gjør det bra i alle land Netflix viser den. Norge er intet unntak. 

Shameless (US) (24) 

Showtime-serien er en av de mer bortgjemte på norsk fjernsyn, men til stedeværelse på strømmetjenester sørger nå for at den alltid lusker rundt i nedre halvdel av serielisten. 

Modern Family (19) 

Modern Family

Serielistens faste inventar faller 10 plasser på listen. Interessen for sesong 8 er det som sørger for at serien gjør det såpass bra. Den ble sendt på TV 2 i vinter, men Netflix har enda til gode å få den ut på tjenesten. 

The Affair (25) 

The Affair

Nok en Netflix-aktuell serie hvor abonnentene lurer fælt på når sesong 3 dukker opp (den kan man se på HBO Nordic), mens HBO Nordic-abonnenter ser ut til å være svært nysgjerrig på sesong 4 – som er en av de mest søkte på sesongene hos oss. 

Side Om Side (28) 

Side Om Side-fansen er stadig mer utålmodig og er sulten på mer. Sesong 5 er den mest søkte på sesongen av samtlige serier i vår premierekalender. 

Skam (RE)

SKAM
Skam

Skam er ferdigsendt og får som vanlig mye mediedekning og skaper diskusjon blant de voksne, mens den fortsatt er populær blant yngre (selv om den der har falt i interesse).

Vi klør oss litt i hodet over hvor lite interesse og søk vi registrerer på serien, hadde det ikke vært for målt interesse eksternt (bl.a. google, hvor den er mest søkte på serie i Norge) ville den ikke vært funnet en plass verdig på listen. Serien er i så måte et underlig fenomen.   

Twin Peaks (1) 

Twin Peaks 2017. Foto: HBO Nordic
Twin Peaks 2017. Foto: HBO Nordic

Interessen var solid da serien endelig vendte tilbake etter et par tiårs pause, men den klarer ikke helt å holde på interessen. Faller over 20 plasser og må se andre HBO Nordic-aktuelle serier langt høyere på listen. 

Homeland (12) 

Homeland sesong 6 trailer
Homeland sesong 6. Foto: Showtime

Ramler ytterligere plasseringer på listen, men det ser ut som om interessen har stabilisert seg på et jevnt og høyt nivå. Det vil ikke overraske oss om serien holder stand på neste måneds serieliste. 

The Blacklist (20) 

The Blacklist vet å registrere interesse i helgene, dette er nok en serie folk er glade i å binge i. En av en rekke serier Viaplay tilbyr som ferskvare. 

Midnattssol (2) 

Midnattssol. NRKMakter ikke å holde seg helt der fremme nå som sesongen er ferdigsendt på NRK. Uansett en sterk påminner om at lineær-TV fortsatt har nok av slagkraft. 

From Darkness/Skyggen Fra Fortiden (NY) 

Fom DarknessNRK fortsetter å vise muskler, i juni var det krimserie om Claire Church som registrerte mye interesse. Men det dabbet fort av og vi vil være overrasket om denne er i nærheten av noe liste-plass neste måned. 

The Garden Of Bronze (NY) 981

The Garden of BronzeDen latinamerikanske HBO-produksjonen overrasker med nok av interesse helt på tampen av juni-måned. 

The Flash (21) 

Den mest populære superheltserien gjør et solid byks på listen denne uken. Serien skal være en av verdens mest sette, vi kan trygt registrere at interessen er stor også her hjemme. 

The Handmaid’s Tale (11)

The Handmaiden's Tale har Elisabeth Moss i hovedrollen.
The Handmaiden’s Tale har Elisabeth Moss i hovedrollen. Foto: HBO Nordic

I følge HBO Nordics egne tall er dette den mest populære serien akkurat nå. Sesong 1 er ferdigsendt, dermed avtar nok interessen noe fremover (noe også tallene våre viser). Ny sesong er for øvrig på vei

Gåsmamman (9) 

Mandag var Gåsmamman-dag i juni, hvor vi merket oss store utslag i målt interesse for spenningsserien. Noe som også gjorde den til månedens mest populære TV 2-aktuelle serie. 

Poldark (NY) 

Poldark. Foto: NRK
Poldark. Foto: NRK

Det var stor interesse for sesong 2 av Poldark da den kom på NRK1 11. juni, nok til at den får en solid plassering på serielisten. Men etter det har interessen vært ganske laber, det skal godt gjøres for serien å holde seg inne på listen i juli-listen.  

Game Of Thrones (14) 

Game Of Thrones sesong 7
Game Of Thrones sesong 7. Foto: HBO Nordic

Det overrasker vel ingen at Game Of Thrones nå sikter seg inn på topplassering. Ny sesong er like rundt hjørnet og interessen øker for hver dag som går. Men det er, noe overraskende, andre serier med kommende sesonger som markerer seg enda høyere enn HBO-giganten. 

Prison Break (6) 

Interessen er fortsatt høy for serien, selv om den ramler noen plasser. Selv om det ikke er kommet noe konkret om en eventuell sjette sesong, er det ikke utenkelig i følge Fox-sjefene. 

The Americans (10) 

Nå som sesong 4 har vært tilgjengelig på Netflix noen uker er det alle lurer på: Hvor og når kommer sesong 5 her hjemme? Vi kan dessverre ikke svare på det enda, femte sesong er ferdigsendt i USA. 

Orphan Black (NY) 

orphan-black-sesong 5Netflix sender siste sesongen av den populære sci-fi serien som ferskvare. Vi registrere stor interesse rundt premieredatoen, men det har vært langt mer roligere i ukene siden enn hva vi antok i forkant. Det gjør at serien ikke makter å komme innom topp 10. 

American Gods (5)

Det er jevnt over ganske stille fra Amazon Prime Video her hjemme. Tjenesten nyter godt av innkjøpte American Gods, som har jevn og høy interessefaktor måneden gjennom. Ramler ned noen plasser, men fortsatt godt gjort å holde på topp-ti plassering. 

Blindspot (13) 

Blindspot nekter å sippe taket og klatrer atpåtil til topp-ti plassering på månedens serieliste. Serien ble fornyet med et nødskrik i USA etter sviktende seertall, mens den her hjemme er forvist fra TV 2 til å primært være tilgjengelig på TV 2 Sumo. 

Castlevania (NY) 

CastlevaniaAnimasjonsserien er basert på en av de mest populære Nintendo-spillseriene. En av flere overraskelser på månedens serieliste, spesielt med tanke på at serien først har premiere nå i juli. 

Younger (NY) 

Sesong 4 av dramaserien kom 20. juni på TV 2 Sumo og vi har registrert overraskende høy interesse for serien. 

Line Of Duty/Korrupsjonsjegerne (NY) 

Line Of Duty sesong 4
Line Of Duty sesong 4. Foto: NRK

NRK valgte å spare både sesong 3 og 4 som sommerunderholdning her hjemme. Det sender den rett inn i kampen om topp-plassering. 

Frikjent (16)

Frikjent fortsetter å registrere interesse, spesielt fra utlandet. Foto: TV 2

Vi har nok en gang målt en eksplosiv interesse for Frikjent fra land som Polen, Finland og Sverige, som henger sammen med at serien rullet og gikk på ulike TV-kanaler og ble tilgjengelig på Netflix i utvalgte områder.

TV 2 bør nesten spørre seg om de virkelig ønsker å holde merkevaret «Frikjent» dødt, for her ser det ut til at kanalen har truffet godt utover landegrensene.  

The 100 (4) 

Zach McGowan (Black Sails) er fortsatt med og vises i The 100 sesong 4 trailer.
Black Sails-skuespiller Zach McGowan er en av stjernene i The 100

Med nye episoder ute de siste ukene og månedene sørger for at serielistens faste inventar holder seg oppe i toppen. Dette er den mest populære blant de mange The CW-seriene som er tilgjengelig her hjemme, skal vi tro våre registreringer. 

Badehotellet (NY) 

Badehotellet sesong 4TV 2 Sumo gjør det ganske så bra på månedens serieliste og øverst hos strømmetjensten troner Badehotellet. Sesong 4 kom 7. juni og uken etter på TV 2, vi har registrert jevn og høy interesse for serien siden. 

Designated Survivor (3)

Maggie Q spiller etterforskeren som forsøker å finne ut hvem som drepte Presidenten.

Ny sesong er ventet å ankomme Netflix i september, men sendepausen ser ikke ut til å ramme interessenivået. Kiefer Sutherland-serien kniver om førsteplassen nok en gang. 

Outlander (8)

Outlander sesong 3. Foto: StarzEn annen serie som først er tilbake i september er Outlander, men det forhindrer ikke serien, som kombinerer sci-fi og periodedrama, å innta en høyst overraskende førsteplass. 

Serien har vokst seg stor siden den ankom i 2014, noe til stedeværelse på flere strømmetjenester ikke akkurat skader seriens rekkevidde. Ny sesong vil først komme på Viplay før øvrige strømmetjenester, som Netflix, følger en god del måneder senere. 

 

[vc_message message_box_color=»sky»]Lyst til å lese resten av serielisten? Bli abonnent du også og få tilgang til den og mye mer. Som abonnement får du tilgang til blant annet:

  • Oversikt over kommende serier
  • Oversikt over alle våre serie-anbefalinger
  • Dybdeartikler
  • Bransjenytt
  • Seriedatabasen
  • Utvidet seriesøk
  • Lekker oversikt over serier på streaming og serier på TV.
  • Kundeservice. Lurer du på noe serierelatert tjenesten ikke gir svar på? Ta kontakt og vi vil følge opp.

[/vc_message]

Annonse