TV 2: – Det foreligger ingen planer for en ny sesong av Frikjent

Annonse

Det foreligger ingen planer for en ny sesong av Frikjent, sier kommunikasjonssjef i TV 2 Jan-Petter Dahl til Serienytt.

Torsdag avsluttet Frikjent en av tidenes største dramasuksesser for allmennkringkasteren. Etter et smått turbulent år opplevde TV 2 at Frikjent overgikk første sesong i antall seere.

En kjærkommen suksess for en kanal som gjennomgår store omstillinger og har satt en ny kurs under omstillingsprosjektet «TV 2 i 2020». 350 millioner kroner skal kuttes i utgifter de neste 3 årene og det er tegn på uro i egne rekker. Da er det godt for kanalen å oppleve suksessen med Frikjent, for om noe behøver selskapet å samle troppene og komme på offensiven overfor utfordringene som venter.

– Frikjent er den største dramasuksessen vi har hatt i nyere tid og driver høy seing både lineært, men også på vår digitale plattform TV 2 Sumo, uttalte programdirektør Jarle Nakken i forkant av sesongavslutningen.

Totalt lå serien da på over 900 000 seere i snitt, alle plattformer inkludert.

Her på Serienytt har vi også merket stor interesse for om det blir mer av Frikjent, med en rekke henvendelser og en søkestatistikk som går til værs. Forrige uke gikk serien også nesten til topps på vår Serieliste

Foto: TV 2
Frikjent har vært en formidabel suksess for kanalen i høst. Det ligger ingen planer om mer, sier TV 2.Foto: TV 2

Med tanke på TV 2s utsatte posisjon, med sviktende seertall for enkelte storsatsinger og kjente merkevarer, i tillegg til økt konkurranse mot nye aktører, kan det virke som åpenbart å fortsette med Frikjent. I hvert fall fra et forretningsperspektiv. Den gang ei.

Før sesong 2 av Frikjent uttalte blant annet seriens stjerne Nicolai Cleve Broch at han visste dette var siste sesong. Vi forhørte oss med TV 2 i dag og kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl om noe har endret seg.

– Det foreligger ingen planer for ny sesong av Frikjent, var svaret vi fikk.

– Konkurransen skjerper oss

Det er en vågal beslutning å ta for kanalen, som står overfor det de selv beskriver som «betydelige utfordringer i åra som kommer». Samme uke som Frikjent avsluttet triumfsesongen ankom også en ny konkurrent på det norske markedet: Amazon Prime Video.

Det amerikanske selskapet Amazon er betydelig større enn Netflix. Med tanke på effekten Netflix og HBO Nordic hadde på markedet etter sin ankomst i 2013, er bransjen spente på hva Amazon kan stelle i stand. Foreløpig har strømmetjenesten heller begrenset med innhold, men dette vil endre seg i starten av 2017.

The Man In The High Castle
Amazon og en serie som The Man In The High Castle, med Rufus Sewell (Victoria, The Pillars Of The Earth) gir TV 2 ytterligere konkurranse.

Amazon planlegger å bruke titalls milliarder på innhold neste år for å ta innpå sin argeste konkurrent Netflix.

Mens gigantene kjemper med tilsynelatende bunnløse lommer blir det opp til de etablerte og mindre norske aktørene, som danskeide TV 2 og skandinaviske Viaplay, å holde stand.

Konkurransen blir tøff, noe Dahl sier TV 2 ser frem til.

– Konkurransen skjerper oss og vi må bli enda flinkere til å finne de beste historiene og seriene.

Satser på norsk drama

I tillegg påpekes det at TV 2 har noe de utenlandske aktørene mangler: Norsk innhold.

– Vi er sikre på at TV 2 Sumo vil stå seg godt opp mot alle de utenlandske aktørene – i tillegg til fantastiske innkjøpte serier har vi noe de ikke har – nemlig unike norske serier. For seerne er de jo fantastisk at det produseres så mye drama.

Jan-Petter Dahl: Det foreligger ingen planer for en ny sesong av Frikjent
Kommunikasjonssjef  Jan-Petter Dahl i TV 2

TV 2 Sumo er en av de tjenestene som kan skilte med mest norskprodusert innhold, fra veteranen Hotel Cæsar til høstens storserie Frikjent 2. Kun NRK kan skilte med like stor mengde norskprodusert (se vår oversikt over norske serier her).

Grenseland kommer neste høst

Hos Netflix og HBO Nordic er det tynnere i rekkene. Netflix har satt igang et Skandinavisk storprosjekt som i beskrivelse kan minne litt om The 100, mens HBO Nordic også ventes å satse på nordisk innhold. Nylig kjøpte de også inn kritikerfavoritten Kampen For Tilværelsen.

MTG-eide Viaplay satser også og har overtatt førsteretten på Okkupert, som kommer med sesong 2 i 2017. De har flere Skandinaviske prosjekt på gang, de sparket igang satsingen med Swedish Dicks i høst. I samarbeid med TV3 kom også Svartsjøen og Aber Bergen.

Tobias Santelmann i Grenseland. Foto: Bjørn Wad / TV 2
Tobias Santelmann i Grenseland. Foto: Bjørn Wad / TV 2

TV 2 setter sin lit til at den nye serien Grenseland, med Tobias Santelmann (Frikjent) og Ellen Dorrit Petersen (Aber Bergen), vil friste seerne neste høst. I tillegg lover Dahl at det kommer mer.

– Vi kommer med flere egenproduserte serier i løpet av 2017. Hvor mange vil bli klart på nyåret, fortsetter Dahl. Antall nye innkjøpte serier er det for tidlig for TV 2 å si noe mer om.  

Frikjent ser ikke ut til å være del av dette enn så lenge. Vi spurte dere lesere i en uhøytidelig undersøkelse hva dere mener. Over 80% ga sesong 2 karakteren «veldig god» eller «fantastisk». 76% har oppgitt så langt at de ønsker ny sesong.

Serien avsluttet på dramatisk vis, med en slutt som provoserte flere seere, uten at vi her skal spolere hva som skjedde.

De neste dagene vil vi komme med en rekke oversikter her på Serienytt over hva dere kan vente dere av de ulike aktørene til våren. Har du spørsmål om dine favorittserier? Ikke nøl med å kontakte oss. 

[poll id=»92″]

[poll id=»93″]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X