Annonse

Frikjent-stjernen Tobias Santelmann er klar for ny TV2-satsing.

Grenseland vil ha en første sesong på totalt 8 episoder. Tobias Santelmann, sist sett i Frikjent, vil ha hovedrollen. Han har tidligere spilt i Kon-Tiki, Hercules og The Last Kingdom.

Ellen Dorrit Petersen, her i Aber Bergen. Foto: TV3
Ellen Dorrit Petersen, her i Aber Bergen. Foto: TV3

Ellen Dorrit Petersen, som i høst har hatt en av hovedrollene i Aber Bergen, vil også ha en fremtredende rolle.

Serien beskrives som et krimdrama som presser hovedpersonen Nikolai Andreassen (Santelmann) ut av sin moralske komfortsone. Politimannen blir del av etterforskningene av et selvmord på hjemstedet sitt.

– Nikolai er en kompleks fyr med store hemmeligheter. I Nikolai sin verden finnes det klare grenser for hva som er rett og hva som er galt. Men han blir presset til å se bort fra sitt moralske kompass, og han beveger seg lenger og lenger inn i mørket. Det er i dette mørke jeg finner mest mat som skuespiller. Nikolai har alt jeg leter etter i en rolle, sier Santelmann i en uttalelse fra TV2. 

Annonse

Satser tross manglende NFI-støtte

Serien blir spilt inn i Oslo, med innspillingstart 15. desember. Gunnar Vikene (Det Tredje Øyet) vil regissere de første episodene.

Det er Megan Gallagher og Alexander Opsal som står bak ideen til serien. Gallagher skriver manus for serien, hun hadde nylig sin spillefilmdebut med Grand Hotel. Monster Scrited står for produksjonen.

Det ble søkt NFI om tilskudd på 7,5 millioner til Grenseland, men tre andre serier (Lykkeland, Nesten Voksen og Helium) ble valgt foran serien. Også Aber Bergen fikk avslag på sin søknad.

Dette har ikke forhindret TV2 i å satse på serien.

Vil overta etter Frikjent

I høst har Frikjent vært en stor suksess for kanalen, som ikke har hatt en storserie å skilte med for 2017 etter at Okkupert sesong 2 ble klar for Viaplay.

Flere har etterspurt om det blir sesong 3 av Frikjent, men uttalelser fra TV2 og seriens skuespillere tyder ikke på at det er noen umiddelbare planer om det. Nå er det klart at det blir en ny serie som skal tiltrekke seg seerne neste år.

En av seriene Grenseland kan ende opp med å konkurrere mot er nettopp den tidligere TV2-serien Okkupert, som foreløpig har høsten 2017 satt opp som sendetidspunkt på Viaplay – før den senere sendes på TV2.

Foto: Bjørn Wad / TV 2

Annonse