Netflix lager post-apokalyptisk nordisk thriller.

The Rain tar for seg verden ti år etter at en biologisk katastrofe utslettet det meste av Skandinavias befolkning. Beskrivelsen kan minne om en «moderne Svartedøden». I serien vil vi følge to unge søsken som søker etter trygghet i en ny og truende verden.

Jannik Tai Mosholt (Borgen) står bak serien, som vil ha et fokus som kan minne om en krysning mellom The 100 og The Walking Dead, begge serier som tar for seg hvordan mennesker oppfører seg når samfunnets grunnmur har kollapset (om enn med litt mer urealistisk utgangspunkt enn her).

– Jeg er interesert i å finne ut hva vi mennesker vil gjøre dersom sivilisasjonen, slik vi kjenner den, forsvinner, sier Mosholt i en kommentar (via pressemelding).

Annonse

Konseptet er velprøvd, men for Netflix er det første gang de begir seg ut på en post-apokalyptisk setting. Det er også deres første originalproduksjon i Skandinavia. Tidligere har de samarbeidet med NRK om Lilyhammer, men den serien var opprinnelig skapt i NRK. Utover det Netflix sitt stadig voksende bibliotek av originaler vært produksjoner i andre deler av verden.

Neste år vil tjenesten ventelig øke innholdsbudsjettet til 6 milliarder dollar, nylig gikk de inn for å øke gjelden sin med 800 millioner dollar for å stå sterkere i innholdskampen. Tjenesten hadde overraskende gode resultater i 3. kvartal, etter meget skuffende tall i 2. kvartal.

Den post-apokalyptiske serien The 100, som er tilgjengelig på Netflix, er etter alt å dømme en stor hit i Skandinavia. Skal vi tro våre egne besøkstall er det noe det er stor interesse for, det er ikke rart Netflix satser på et slikt konsept. I USA har også serien The Last Ship, en actionfylt serie om samfunnet etter at de fleste er drept av en biologisk katastrofe, oppnådd god suksess.

Ved siden av Mosholt har også Esben Toft Jacobsen og Christian Potalivo vært med på å utarbeide konseptet for Miso Film.

Serien får premiere i 2018. Vi legger den til i vår omfattende oversikt over serier på vei både på Netflix og andre steder. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here