Annonse

Høstens nye hitserie Westworld møtte regjernde seer-mester The Walking Dead til gammel tradisjonell TV-kamp søndag kveld. Som ventet gikk den etterlengtede sesongpremieren av zombieserien ut over HBO-seriens seertall.

Westworld falt til under 2 millioner seere

For Westworld tilsier prognosene at den måtte nøye seg med 1.7 millioner seere, ned fra forrige ukes 2.1 millioner.

Dette var episoden hvor norske Ingrid Bolsø Berdal briljerte som banditt (vi kommer snart med vårt litt forsinkede recap av episoden).

Nå lever vi i 2016 og seertall-kamper tilhører i økende grad fortiden, for vi kan tross alt bare seg reprisen, opptaket eller sjekke ut episoden på nett. Tallene vil nok stige markant de neste dagene, første episode har blant annet passert 12 millioner når strømmetjenester, opptak og repriser er tatt med i beregningen.

Også Divorce falt litt i seertall i møte med zombieserien fra AMC. Den endte på 640 000 seere, ned fra forrige ukes 850 000.

Annonse

The Walking Dead med suverene tall

the-walking-dead-negan-season-7The Walking Dead gjorde rent bord søndag kveld, med 17 millioner seere på AMC. Det gjør episoden til den nest mest sette i seriens historie, bak sesongpremieren av femte sesong (17.29 millioner). Enda mer imponerende enn seertallene er Nielsen-rating for aldersgruppen 18-49 år som endte på hele 8.4. Det er ganske svimlende tall som gruser alt annet som har kommet i høst.

Tallene kommer nok til å øke ganske så kraftig utover uken. Alt er de 22% høyere enn vårens sesongfinale.

Det ser ut som det kontroversielle cliffhanger-valget betalte seg i så måte. Du kan sjekke ut vår cliffhanger-spesial om du er interessert i temaet, eller lese vårt recap av sesongpremieren.

Les også: Her er høstens nye seermagneter.

Annonse