Det blodige resultatet av møtet med Negan i vårens sesongfinale ble enda grusommere for Rick og co enn hva man skulle tro.

OBS! Spoilere!

Det var en unødvendig start med en altfor lang tease som skjulte hvem Negan drepte. Det tok nærmere 13 minutter, når det strengt talt burde vært avslørt under sesongfinalen i vår. I hvert fall et av dødsfallene. I det minste fikk vi litt av en overraskelse med at Negan ikke bare drepte en, men to av Ricks følgesvenner.

Abrahams dødsfall var ikke sjokkerende og denne beslutningen alene ville ha robbet serien for spenning. Det ville sendt ut et sterkt signal om at heltene i serien alltid vil være trygge. Abraham var en karakter det var lett å like. Michael Cudlitz er en god skuespiller, som fikk altfor lite å gjøre i serien. Den siste sesongen har ikke The Walking Dead gjort noe særlig med Abraham, annet enn en bromance med Eugene og kjærlighets-problemer med Rosita og Sasha. Det var en karakter som skrek etter bedre materiale, valget ble heller å ta livet av ham.

Annonse

Les også: Vårt intervju med Michael Cudlitz (Abraham Ford) i The Walking Dead.

Heldigvis innså sjefsprodusent Scott Gimple & Co at de også måtte drepe av en karakter som virkelig betydde noe. At det skjer etter at vi trodde det verste var over var et smart valg. Det var grusomt, men at Glenn døde redder serien litt etter den skuffende avslutningen på sesong 6, hvor seriens forsøk på «Red Wedding» gikk skeis. Det gir i det minste serien noe å spille på, med tanke på hvordan folk føler seg utslått og ønsker hevn i gruppa til Rick, og at spesielt Rick og Daryl kommer til å føle skyld for hva som har skjedd. For Rick sin del har vi ikke sett ham så nedslått siden kjølevannet av angrepet på fengslet i sesong 4.

Negan var helt klart det positive med vårens elendige sesongfinale, hvor han ble en perfekt skurk, som du ikke kunne la være å like, grunnet hans karisma og ordbruk. Denne episoden gir karakteren ytterligere lag og får selv The Governor til å se ut som en pyse. Negan gir Rick et tydelig inntrykk at at han ikke tenker å stoppe med å knuse skallen inn på og drepe to mennesker. Han går et skritt videre ved å bringe Rick ned på kne og gi ham et ultimatum: Enten kutt av armen på sønnen din Carl eller se på at de syv andre fra gruppen blir drept med et skudd i ansiktet. Ikke akkurat rart at skuespiller Andrew Lincoln har sagt at dette er en av de tøffeste scenene han har gjort.

Bare i denne scenen alene både gråter han og spytter samtidig som han er snørrete og nesten ute av stand til å snakke, i dette sjokket han gjennomgår. Carl, naturligvis, sier at faren hans kan gjøre det, men Negan stopper Rick og bekrefter at Alexandria nå tilhører Negan.

the-walking-dead-424124434345Dette var en episode som forandrer serien markant, ved å gjøre den mye mørkere. Dette var et nødvendig grep, siden serien trengte den følelsen av at alle karakterene kan dø når som helst. Intensiteten og spenningen blir bedre av det. Med en ny og annerledes skurk og en desto større trussel enn hva Rick & Co noen gang har vært i krig mot, blir dette forhåpentligvis et stort vendepunkt for den videre serien. Der The Governor, Dawn eller Terminus-gjengen var trusler som trengte å bli håndtert, er Negan og resten av gjengen hans, ‘The Saviors’, fullt utav kontroll og tar over både Alexandria og Hilltop.

Det blir interessant å se dette utspille seg. Hvordan vil massakren påvirke dem som var vitne til det hele? Hva skjer med Daryl som ble tatt som gissel av Negan & Co, og hvordan vil han håndtere det faktum at hans utbrudd ledet til Glenn sitt dødsfall? Vil Carl virkelig ende opp som en post-apokalyptisk utgave av Charlie Manson, slik som Negan sa?

Episoden avsluttes med seriens dystreste scene, i det Rick kjører av gårde uten å  bry seg om at en zombie spiser «restene» som lå igjen etter Glenn og Abraham. Rick blunker ikke engang, og serien konstaterer med det at zombiene ikke lenger er problemet gruppen står overfor.

the-walking-dead-424124
Rick ser for seg middagsekvensen som Negan nevnte, sammen med Glenn og hans sønn og med Abraham og resten av gjengen.

Ellers:

  • Det kan bli sjeldnere recaps av The Walking Dead fremover, grunnet kapasitet, hvor spesielt Westworld kommer til å stjele litt fokus.
  • Noe som ble nevnt i The Vampire Diaries-anmeldelsen til Carrie Raisler på A.V. Club, som gjelder begge seriene, er mangelen på en klar mytologi som serien kan peile inn avslutningen mot. Hva enn sluttspillet til serien blir så har jo ingenting av det som skjer akkurat nå i serien noe spesielt å si for fortsettelsen. Alt handler om overlevelse. Det hadde vært lurt om vi fikk en pekepinn på når serien skal avsluttes slik at de ansvarlige kan skrive seg mot noe spesifikt, i stedet for endeløse nye komplikasjoner og trusler.
  • Greg Nicotero, episodens regissør og ansvarlig for spesialeffekter i The Walking Dead, gjorde en glimrende jobb med spesielt hvordan Glenn ble seendes ut, i hva som var et av seriens mest grufulle visuelle uttrykk.

[poll id=»73″]

[poll id=»74″]

1 kommentar

  1. Urimelig å si at TV-serien går for langt, hvis man ser på kildematerialet. Glenn-døden var jo en rimelig rett frem reproduksjon. Når det er sagt, feiget de jo ut med TV-versjonen av Loris død, som var langt grusommere i tegnet versjon, etter min mening (antakelig fordi den inkluderte en annen).

    Jeg var ikke blant dem som ble sint over slutten av sesong 6, mer «haha – nå kommer twitter-trollene til å bli gærne!». Langt mer treffende er kritikken av den svært langtrukne avsløringen av hvem som døde i denne episoden, med forvirrende flashbacks og det hele. Her ble sitronen krystet til pulver!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here