Vi recappet ikke forrige ukes episode av The Walking Dead, men uten å skrive for mye var det uforståelig hvordan alle plutselig bestemte seg for å dra etter Carol. Og ja, det idiotiske forsatte i sesongfinalen.

De store problemene med sesongfinalen er tydelig mot slutten, men før det viser serien også en haug av øvrige hinder den ikke overkom.

Flere mindre plott, som aldri tok av til å begynne med, ble avsluttet. Abraham og Eugene blir venner igjen. Carl insisterer på å passe på Enid. Gabriel går plutselig i sersjant-modus med å være klar for å beskytte Alexandria o.s.v. Alle disse plottene var vanskelig å bry seg om, fordi serien heller ikke virket å være interessert i mange av de heller. Motivasjonen til Carl for å hevne seg på drapet av Denise kom veldig rart ut. Og det selv om det er det eneste Saviors faktisk har gjort for å gjøre heltene våres noe særlig sure, ettersom Daryl også fikk igjen sin dyrebare sykkel så han kan forsette å være badass framover.

Hva var egentlig Carol og Morgan-plottet om? Vel, på overflaten en grunn til å vise oss Morgan drepe en mann for å beskytte noen. For Carol var det om å dø i hendene av denne Savioren som fulgte etter henne. Det er også en avslutning. Men dette er en virkelig merkelig måte. Morgan følger etter og møter Carol, så de kan snakke litt og forsvare deres filosofiske posisjoner igjen. Så slipper hun igjen unna, bare for at Morgan dreper mannen som følger henne for å møte disse utrustede mennene, som vi så vidt fikk glimt av forrige uke. Men for hva som kan bli en viktig gruppe ble det vist veldig lite av de, ingen spørsmål ble stilt.

Annonse

the-walking-dead-episode-616-morgan-james-935

Etter alt denne hypen og oppbyggningen til at Negan endelig skulle dukke opp klarte de å gjøre karakteren i seg selv bra. Jeffrey Dean Morgan kunne ikke vært mer passende for rollen. Negan var blasfemisk, ond, brutal og sjarmerende. Karakteren ga oss noe spennende og truende til serien, der karakteren ikke føles ut som nok en klovneskurk, tross for Dwight føltes litt som en slik karakter for to uker siden. Ulikt The Governor gir Negan et større inntrykk av en ondskapsfull karakter vi ønsker å se mer. Han er som en ondskapsfull Walter White, som har forstått systemet og fiendene sine, noe som gjør han farligere enn noen andre skurker på serien. At karakteren og The Saviors har vært årsaken til at serien har ekspandert denne verdenen til å være mer utenfor Alexandria de siste episodene er også bra.

Det største problemet med episoden og karakteren var den idiotiske cliffhangeren. Alle intervjuene og kommentarene fra produsentene og skuespillerne har bygget opp sesongfinalen til å være en stor blodig avslutning på sesongen hvor vi skulle ha åpne gap etter episoden var over. Istedenfor får vi en episode hvor det igjen velges å melke ut handlingen uten å gi oss et klart svar på hvem Negan drepte. For hva som kunne være seriens utgave av Red Wedding fra Game of Thrones følte dette mer ut som «Er Jon Snow virkelig død?», bare at den serien aldri har feiget ut slik TWD gjode med Glenns magiske søppelcontainer denne sesongen. The Walking Dead har gjort det til en ren gimmick.

Ja, en karakter vil nå dø, det kan ikke serien slippe unna. Men hvem? De som har lest tegneseriene, eller hørt det på et annet vis vet at en betydelig karakter dør her i tegneseriene, men det betyr ikke at samme karakter dør i tv-serien også. Hvorfor er det så vanskelig å kunne avsløre dette i sesongfinalen? Tror manusforfatterne at folk virkelig ikke er motivert til å se serien i sesong 7 hvis vi hadde sett hvem Negan drepte?

Innen sesong 7 har premiere rundt oktober vil dette øyeblikket ha så lite kraft i seg. Enda verre er at svaret vil trolig også bli avslørt av bilder fra settet, akkurat som at alle kunne se bilder av Steve Yeun (Glenn) på settet med Tom Payne («Jesus») rett etter episoden med Glenns magiske søppelcontainer.

Dette var alt i alt en kjedelig avslutningen av sesongen inntil de siste 10 minuttene, men det er ikke nok for å gjøre opp når den avslutter sesongen slikt med et spørsmål i lufta på den måten. Når du ikke lenge kan stole på historiefortellingen er serien over, ihvertfall fra et kritisk perspektiv. Og når du begynner å miste underholdningsverdi ut av det, vel, da er det enda hardere å holde interessen oppe. For serien har vist tegn til at serien kan levere, men det har vært så ujevnt og spesielt på bånn denne sesongen.

Nå føles det ut som at serien avsluttes på denne måten for å melke ut seerne mye tydeligere enn hva som tidligere er gjort. Om man kan spinne det positivt på noe måte, så blir det at serien hjelper AMC å holde hjulene i gang så vi får bedre serier som Halt And Catch Fire og Better Call Saul gående.

The Walking Dead har ihvertfall fått meg til å sterkt vurdere å avslutte nå.

Ellers:

  • Fear The Walking Dead er tilbake neste uke på HBO Nordic. Jeg har allerede sett de to første episodene av sesongen, og de fungerte overraskende bra. Se mer om de i kommende dagene.
  • Vi ble noe kjent med en annen ny Savior denne uka. Karakteren vi ikke fikk navn på var spilt av Steven Ogg, best kjent for rollen som Trevor i videospillet Grand Theft Auto 5. På tv-skjermen har han hatt små roller i Person of Interest og Broad City. Han vil også være å se i kommende HBO-serien Westworld.

[poll id=»63″]

2 KOMMENTARER

  1. Snakk om å greie og ødelegge en ellers god sesong de siste 30 sekundene. Hadde gledet meg skikkelig til denne episoden. Lenge siden jeg har vært så skuffet. Jeffrey Dean Morgan var i det minste god som Negan.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here