Her er høstens nye seermagneter

Annonse

Serier som The Walking Dead, The Big Bang Theory, Empire og Game Of Thrones sitter fortsatt på seertronen, men det her kommet noen nye aktører på banen i høst. 

Selv om det fortsatt er en rekke serier som har til gode å premiere, kan vi ta en gjennomgang av de foreløpige vinnerne blant nye serier når det kommer til seertall.

Westworld

westworld-episode-2HBO kan puste lettet ut siden Westworld ser ut til å bli litt av en hit. Første episode har så langt blitt sett av rundt 6 millioner mennesker i løpet av første uken (digitalt og repriser inkludert).

Det er fortsatt et stykke unna de mest sette amerikanske seriene på kringkastingskanalene, men for en betalingskanal er dette stort. I tillegg er det en av de seriene som diskuteres mest på sosiale medier, for ikke så snakke om alle artiklene som skrives om serien. Det er også den serien sin serieside som er blitt mest sjekket ut her hos oss den siste måneden.

Andre episode hadde færre seere, men dette skyldes i hovedsak konkurranse med den famøse valgkampdebatten mellom Trump og Clinton, i tillegg til at serien ble vist et par dager tidligere på HBO Now, HBO Go og HBO Nordic.

Trailer og info.

This Is Us

This Is UsDramaserien behøvde hverken sci-fi mysterier, president-attentat eller superkrefter for å oppnå skyhøye seertall. En trailer som satte rekordtall ga serien en real PR-boost i forkant. Det er imponerende hvordan det som er et ganske ordinært premiss, dog med en liten vri (vi ikke skal avsløre), fortsatt kan være nok til å tiltrekke seg horder av mennesker.

I aldersgruppen 18-49 år er serien nummer en. Det vil være en gåte for oss om denne ikke ender opp på en norsk kanal eller strømmetjeneste. Den er også trygt plassert på topp ti serier dere leser om her hos oss, som gir en god pekepinn på at interessen for serien er stor også i Norge.

Trailer og info.

Deisgnated Survivor

Designated Survivor "The First Day". Foto: ABC/John Medland
Designated Survivor «The First Day». Foto: ABC/John Medland

Imponerende premieretall, enda mer imponerende opptakstall og en avgjørende Netflix-avtale som sikrer internasjonal distribusjon. Dette gjør trolig Designated Survivor, Kiefer Sutherland-serien hvor han spiller en ufrivillig president, til den største globale hitserien.

Tilgjengeligheten på Netflix er gull verdt. Den setter også rekorder når det gjelder de som ser serien i opptak i statene. Kun Westworld og The Americans er blitt mer lest om her hos oss siste måned.

Trailer og info.

Kevin Can Wait

kevin-can-waitKevin James-returen til TV-skjermen har gitt amerikanske CBS den mest sette nye komiserien, med nærmere 10 millioner seere ved første visning. Seertallene er intet annet enn imponerende, selv om den har et stykke opp til The Big Bang Theory, som går på samme kanal. Den hadde en større drop i episode 3, men denne uken jevnet det seg ut. Det ser bra ut for veterankomikeren.

Serien er klar for Viasat 4 her hjemme.

Trailer og info.

Luke Cage

luke-cage-52352315352Netflix holder seertallene skjult, men det meste av analyser indikerer at superheltserien var en solid hit og gjorde det langt bedre enn The Get Down. Som ikke overrasker oss, da superheltseriene til Netflix normalt gjør det ganske så solid.

Victoria

Victoria. Foto: ITV
Victoria. Foto: ITV

Den britiske serien fra ITV har dominert i Storbritannia med nærmere 8 millioner seere per episode (inkludert opptak). Det er ikke helt på nivå med hva Downton Abbey oppnådde på samme kanal (den avsluttet med rundt 10 millioner), men den har sikret en ny periodedrama-hit og den slo BBC-serien Poldark som gikk samtidig. Serien er også fornyet. Dukker opp på NRK i november.

Trailer og info.

Bull

bullI rene seertall er ingen nye serier over Bull, trakk nærmere 15 millioner i sin første episode. I ren Nielsen-rating er den ikke helt oppe på This Is Us-nivå. Såvidt vi vet er ikke rettsdramaet om en tekno-dreven jury-analytiker klar for noen norske aktører enda, men den er såpass folkelig i format at den passer inn hvor som helst.

Trailer og info.

Lethal Weapon

Clayne Crawford i Lethal Weapon. Foto: Fox
Clayne Crawford i Lethal Weapon. Foto: Fox

Den Viaplay-klare actionserien er ikke en kjempehit, men gjør det alt såpass bra at den er blant Fox tryggeste kort – og gjør det merkbart bedre enn endel andre serier på kanalen (Lucifer, Gotham, Brooklyn Nine-Nine).

Serien er ferskvare-aktuell på Viaplay.

Trailer og info.

Speechless

Speechless. Foto: ABC
Speechless. Foto: ABC

Den nye ABC-serien er nesten på høyde med Designated Survivor, og gjør det såpass bra at øvrige serier på kanalen (Once Upon A Time, Agens Of SHIELD, Last Man Standing) må se seg slått. Grey’s Anatomy, Black-Ish og Modern Family har fortsatt langt høyere rating der i gården, men Speechless slår godt fra seg. Såvidt vi vet er denne ikke klar for det norske publikum enda.

Trailer og info.

The Good Place

Good Place Danson BellTed Danson og Kirsten Bell-komedien er langt fra den store sluggeren, men for NBC har den – sammen med This Is Us – sikret kanalen en ny duo som enn så lenge presterer bedre enn deres mer erfarne kort som The Blacklist, Blindspot og Chicago PD. Det hjelper også godt på at nettverket får en hit på komedie-fronten etter at Parks And Recreation forsvant.

Trailer og info.

Nobel

Utenriksministeren (Christian Rubeck) Erling Riiser (Aksel Hennie).

Nobel karret til seg rundt 1 million (strømming inkludert) for første episode. Premieren ble sett av 761 000, som er en nedgang i forhold til Mammon og Kampen Om Tungtvannet, men ikke ille tatt nye seervaner i betraktning. NRK bør si seg fornøyd, selv om det kanskje var enda større håp med tanke på at Aksel Hennie fronter serien.

Trailer og info.

MacGyver

MacgyverKnallbra start, men klarer den å holde seg? Premieren ble slaktet av kritikerne (og ja, den er ganske hårreisende dårlig). Det forhindrer den ikke fra å samle millioner for å se på nyversjonen av den ikoniske kreative actionhelten. Det er enda for tidlig å si om den klarer å holde seg, for seertallene har falt siden første episode – og kvaliteten skal ikke ha blitt bedre.

Den har også vært til hjelp for Hawaii-Five-0 som sendes like etter på fredager i USA. Den er en av få eksisterende serier som ser en oppgang i forhold til forrige sesong (hvor den var på nippet til å bli kansellert).

Trailer og info.

National Treasure

NATIONAL TREASUREDen britiske miniserien om et særdeles mørkt tema leverte solide tall (3 millioner) og ga Channel 4 markedsandeler de normalt ikke har på tirsdager i Storbritannia.

I serien spiller Robbie Coltrane en kjendis som blir beskyldt for å ha voldtatt flere kvinner, noe som treffer ganske nært til saker fra virkeligheten de siste årene – både i USA og Storbritannia. Serien sendes på NRK her hjemme.

Trailer og info.

Atlanta

atlanta_ka_p11_1920x1080Ikke siden 2011 har en komiserie på amerikanske FX startet så bra som denne Danny Glover-serien. Rundt 2 millioner fikk med seg premieren (med repriser), som er den beste for kanalen siden Wilfred. På kabel-TV generelt skal det være den beste komiseriedebuten siden Inside Amy Schumer i 2013.

Trailer og info.

 

Det er verdt å påpeke at en god start ikke er synonymt med at serier forblir en hit sesongen gjennom. Men enn så lenge er dette de foreløpige vinnerne blant nykommerne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X