Første kvartal 2016 er unnagjort. Hva ble mest lest og brukt her på Serienytt? Vi gir deg oversikten!

Det har vært tre spennende måneder med mye nytt her hos oss. Det ser ut som dere lesere setter pris på sandkasse-mentaliteten vår. Med det mener vi at vi bruker Serienytt veldig mye til å teste ut nye måter å presentere innhold og gjerne hva som tradisjonelle medier ikke helt har tatt tak i enda.

Dette er gøy, da vi legger ned mye arbeid i det. Det er også kjekt at det innholdet som krever endel kunnskap og arbeid, eksempelvis hva om skjer på seriefronten, er godt mottatt. Dere lesere merker kanskje overfloden av TV-serier – aldri før har tilbudet vært såpass mangfoldig. Da er det greit om vi gjør nålene i høystakken litt mer synlig.

Vi merker oss også at flere stikker innom. Alt i alt har vi over doblet lesertallene på et år. Enda viktigere: Dere lesere engasjerer dere mer i det som er på siden.

 

Hva som ble mest lest/brukt i årets første kvartal

1Netflix-topplisten

Vi forsøker å komme med ny toppliste hvert halvår, ferskeste kom i januar. De er, uten tvil, det mest populære lesestoffet hos oss. Godt over 100 000 leste de i fjor og enda fler vil lese listen i år, alt lest nær 60 000 ganger. Som er mye for en liten side som vår. Vårt seriepanel vil vi våge å hevde har sett mer enn de fleste av serier og gjør sitt beste for å rangere seriene vi mener er fra middels kvalitet og opp.

En stor del av årsaken er, rent teknisk, at det er google som sender flere av dere lesere til oss når det gjelder Netflix-tips. Med over 1 million brukere av Netflix er det ikke rart det er mange som er på jakt etter serietips.

2HBO Nordic-topplisten

På en solid andreplass er Netflix-konkurrenten HBO Nordics toppliste. Vi kom med ny og oppdatert i januar.

HBO Nordic føler vi at vi dekker ganske så greit her hos oss og ut fra målbare leserdata er det også mange av dere faste lesere som sjekker ut det vi har å tilby om tjenesten. Som nok også er en god forklaring på at denne topplisten er så populær.

3Premierekalenderen

Premierkalender var noe vi syslet med for noen år siden, men la fra oss grunnet tid og prioriteringer. Men mot slutten av fjoråret fant vi ut at dette måtte vi få orden på. Det er en jungel og nær sagt umulig å få med seg alt som kommer, derfor ønsker vi å hjelpe dere lesere.

Vi samler derfor både hva strømmetjenestene og kanalene kommer med, siden TV-guidene der ute enda ikke har tilpasset seg helt den nye seriehverdagen. Vi har også begynt å vise hva som kommer på kino av filmserier.

Nyheter: Premieredatoer for kinofilmer, samt egne sider med galleri, trailere, bilder med mer.
Nyheter: Premieredatoer for kinofilmer, samt egne sider med galleri, trailere, bilder med mer.

Vi tar det som en selvfølge at de store aktørene nok jobber aktivt med å få på plass noe lignende. For dette er populært og ønsket! Den har alt noen tusen brukere og i disse dager forbedrer vi den betraktelig. We live to serve!

Du når den nå også ganske enkelt med url premierekalender.no.

4De nye seriene vi ser frem til i vår

Vår serieguru Steffen Stø gjorde en formidabel innsats med å få oversikt over nye serier vi gledet oss til i vår. Vi bruker mye tid på å holde oss oppdatert om hva som rører seg i bransjen. Nye prosjekter, rykter, hvem som jobber med ulike serier og mer. Vi forsøker å se mest mulig i god tid før de kommer på TV/strømming. Sammen med måneds-anbefalingene er dette noe leserne kaster seg over.

5Netflix-guiden

I desember startet vi såvidt med å få laget egne sider for hver tjeneste/kanal. Fortsatt veldig i startgropen og så langt er det kun Netflix og HBO Nordic (øvrige kommer snart). Men responsen er overveldende for Netflix-guiden. Her kommer det mye mer etter hvert.

6Seriesøket

Hvor finner du de ulike seriene? Vi hadde egentlig samlet inn data over dette for et helt annet formål (topplistene), men fant like godt ut vi kunne være innovative og anvende data og kunnskap i et eget seriesøk. Den er ganske hendig, er den ikke?

En penere og mer brukervennlig utgave håper vi å få på plass i løpet av året. Den er brukt noen tusen ganger så langt, det ser ut som den har falt i smak.

7Viaplay-topplisten

Den nordiske strømmetjenesten er det også interesse for og vår nyeste toppliste har blitt lest mye. Vi merker jevnt over mer Viaplay-interesse i årets første måneder.

8Dette mener kritikerne om Mammon 2

Interessen for Mammon 2 har vært overveldende, ingen serie er lest mer om her hos oss. Det overrasker derfor ikke at den ene nyheten som snek seg inn på topp ti angikk Mammon 2. Vi summerte opp alle de norske anmeldelsene.

Noe som også har fått oss til å lure litt på om vi bør få opp en norsk utgave a-la Rottentomatoes hva gjelder norske serier. Kanskje det kan være noe?

9Serieprognosen

Er serien kansellert eller fornyet? Serieprognosens funksjon er å gi deg svaret. Siden Serienytts start har vi jevnlig fulgt med på dette og har nå dataene tilgjengelig i en enkel oversikt. Dette er ikke noe nyskapende, da det er inspirert av amerikanske sider som tvbythenumbers.com, men det er jo greit å ha en oversikt på norsk også.

10HBO Nordic-guiden

I likhet med Netflix-guiden ble vår HBO Nordic-guide populær ganske raskt. Vi gleder oss til å bygge videre på den og gi mer konkret og variert informasjon som er til hjelp for dere.

 

Noe leser-tjafs dere lurer på? Spør gjerne i kommentarfeltet.

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer