De nye seriene vi ser fram til i vår

Del nyheten

Vi begir oss inn i 2016 og serverer dere en oversikt over de nye seriene redaksjonen gleder seg mest til frem mot mai. Vi har også lagt til andre aktuelle premierer denne våren som kan være greie å ha være obs på.

Fra en ny serie med James Nesbitt, en serie rundt en superhelt-gruppe i Arrow og The Flash-universet til Zach Galifianakis sin første betydelige tv-rolle siden Bored To Death.

Listen oppdateres fortløpende hvis flere serier blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel har de en tendens til å se an hvordan en serie går før de kjøper de inn.

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet.

Hap And Leonard

Hap-and-leonard_100_james-purefoy_michael-k-williams_700x384

Basert på de kjente karakterene fra bøkene til Joe R. Lansdale. Hap and Leonard beskrevet som en mørk komisk noir-historie om to bestevenner, en femme fatale og en gjeng avdanka revolusjonerer. Serien følger de to vennene Hap Collins (James Purefoy fra The Following, Rome) og Leonard Pine (Michael K. Williams fra The Wire, Boardwalk Empire), begge med en komplisert fortid, i byen LaBorde øst i Texas på 80-tallet. Sesong 1 bestående av 6 episoder følger hva som skjer når Haps eks-kone, spilt av Christina Hendricks (Mad Men), returnerer med en enkel plan om å bli rik fort. Noe som selvfølgelig ikke viser seg å bli så enkelt som først antatt.

Siden vi må vente til 2017 for neste Fargo-sesong og Justified er over virker serien fra kanalen bak Rectify å være en passende erstatter for begge dette året.

Hap and Leonard kommer på C More og TV 2 Sumo våren 2016.

Love

Love Netflix

 

Netflix-serien blir den første tv-serien skapt av Judd Apatow siden Undecleared og Freaks And Geeks. Apatow har skapt og skrevet Love sammen med hovedrolleinnehaver Paul Rust og Lesley Arfin (Brooklyn Nine-Nine). Serien som allerede har blitt plukket opp for 2 sesonger har Rust (I Love You, Beth Cooper) og Gillian Jacobs (Community) i hovedrollene.

Serien handler om Gus (Rust) og Mickey (Jacobs) som navigerer seg igjennom spenningen og ydmykelser av intimitet, forpliktelse, og andre ting de håpet å unngå. Etter så mange år er det spennende å se hva Netflix, Apatow & Co får til med Love.

Love har premiere 19. februar på Netflix.

War And Peace

war-and-peace

Lily James (Downton Abbey), Paul Dano (Prisoners) og James Norton (Happy Valley, Grantchester) har hovedrollene i adapsjon av den episke historien med samme navn fra den russiske forfatteren Leo Tolstoy fra 1800-tallet. Andrew Davies (originale House of Cards) har skrevet serien som blir regissert av Tom Harper (Peaky Blinders).

War and Peace følger Natasja Rostova (James) i aristokratiet i Russland der Natasja er midtpunktet i et trekantdrama mellom nykommeren Pierre Bezukhov (Paul Dano) og den kyniske prinsen Andrei Bolkonsky (James Norton). Med mange karakterer involvert og innviklet historier og store spørsmål – sex, død, kjærlighet og religion – har War And Peace et potensial med å være det neste store for elskere av kostymedrama etter Downton Abbey. Rollebesetningen er solid og består også av Brian Cox, Jim Broadbent, Tuppence Middleton (Sense8), Stephen Rea (The Honourable Woman) og Gillian Anderson.

War And Peace («Krig og Fred») har premiere 5. januar på NRK1.

The Night Manager

The Night Manager

Tom Hiddeleston (The Avengers) og Hugh Laurie (House) har de to sentrale rollene i The Night Manager, som er basert på John le Carrés spiondrama med samme navn. Miniserien følger den tidligere britiske soldaten Jonathan Pine (Hiddleston), som blir kriminell for å kunne infiltrere den innerste sirkelen til våpenhandleren Richard Onslow Roper (Laurie).

Resten av rollebesetningen er også svært med BAFTA TV-vinner Olivia Coleman (Broadchurch), David Harewood (Homeland), Elizabeth Debicki (The Man from U.N.C.L.E.), Tom Hollander (Pirates of the Caribbean), Neil Morrissey (Line of Duty), Adeel Akhtar (Utopia), Russell Tovey (Looking) og Jonathan Aris (Sherlock) i noen av rollene. David Farr (Hanna) skrev manuset til serien med danske Susanne Bier (Efter brylluppet) som regissør. Serien produsert av BBC med samarbeid av amerikanske AMC ser ut til å bli en av seriene verdt å ha et øye åpent for i vår for de som er ute etter thrillere.

The Night Manager kommer på TV 2 og TV 2 Sumo. 

Vinyl

vinyl hbo

HBO-serien Vinyl er skapt av The Sopranos-produsent og Boardwalk Empire-skaper Terrence Winter. Satt til New York City på 70-tallet utforsker serien den dop og sex-fylte musikkindustrien i det punk og disco begynte å bryte ut, alt sett igjennom øynene til en plateprodusent som prøver å gjenopplive sitt plateselskap og finne den nye musikken. Emmy-vinner Bobby Cannavale (Boardwalk Empire) spiller hovedkarakteren Richie Finestra, grunnleggeren og presidenten for platesleskapet American Century Record, med et bra øre for å oppdage talent. Richie ender opp med å undergå en krise når han må gjøre beslutninger som forandrer livet hans.

Vinyl blir det tredje samarbeidet mellom Winter og regissør Martin Scorsese etter Boardwalk Empire og The Wolf of Wall Street. Oliva Wilde (House), Ray Romano, Juno Temple, Birgitte Hjort Sørensen (Borgen) har biroller i serien. Med Mick Jagger som produsent har Winter, Scorsese & Co samlet en svært passende gruppe mennesker foran og bak kamera for et rock n’roll drama av denne typen det ser ut til å bli.

Vinyl har premiere 15. januar på HBO Nordic.

The Path

The Path Hulu Aaron Paul

The Path handler om en familie og andre involvert i en Scientology-aktig kult, som sliter med forhold, tro og makt. Serien utforsker gravitasjonskraften til tro og hva det betyr å velge mellom det livet vi lever, og det livet vi ønsker. Serien har Emmy-vinner Aaron Paul (Breaking Bad), Michelle Monaghan (True Detective) og Hugh Dancy (Hannibal) i hovedrollene, birollene består av Sarah Jones (Alcatraz), Kathleen Turner (Californication), Rockmund Dunbar (Terriers, Prison Break), Emma Greenwell (Shameless) og Minka Kelly (Friday Night Lights) i rollene.

Serien som kommer fra Jessica Goldberg (Parenthood) er en av de første dramaseriene fra den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Jason Katims (Friday Night Lights) og Michelle Lee (About a Boy) er også med som produsenter. Det blir spennende å se om serier som The Path kan gjøre Hulu mer attraktivt for fremtidige tv-prosjekter slik som Amazon har blitt.

The Path har premiere på HBO Nordic 1. april.

Baskets

Baskets

Chip Baskets (Zach Galifianakis) drømmer om å bli en profesjonell klovn. Etter å feilet på en klovneskole i Paris er han sittende fast i en kjedelig jobb på en lokal rodeo.

I sin første store tv-rolle etter Bored To Death er Galifianakis klar for Baskets produsert, skapt og skrevet av Galifianakis selv, Louis C.K. og Jonathan Krisel (Portlandia, Tim And Eric). Kombinasjonen virker solid, og FX Networks som sender serien har en rekke gode komiserier som Louie og You’re The Worst bak seg.

Baskets har premiere 21. januar på FX Networks. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller strømmetjeneste.

Outsiders

ryanhurst outsiders

Outsiders forteller historien om Farrell-familien og deres kamp om makt og kontroll over fjellet sitt i østre del av Kentucky. Med et mektig kullselskap med store investeringer i fjellet må den lokale sheriffen få familien vekk fra fjellet.

WGN America har allerede fått skryt av amerikanske kritikere for de to første sesongene av Manhattan og følger nå opp med Outsiders. Peter Mattei (Love in the Time of Money) har skapt serien som har med Emmy-vinner Peter Tolan (Rescue Me), skuespiller og produsent Paul Giamatti, Dan Carey og Michael Wimer som produsenter. Serien har et ensemble av flere kjente tv-veteraner og andre skuespillere som Thomas M. Wright (The Bridge, Top of The Lake), David Morse (Treme, House), Ryan Hurst (Sons of Anarchy), Kyle Gallner (Veronica Mars), Joe Anderson (Hannibal) og Phyllis Somerville (The Big C).

Outsiders har premiere 27. januar på Viaplay.

Trapped

trapped

Islandske serien Trapped («Innesperret») er hypet opp som det største som har kommet ut av Island siden Sigur Rós. Baltasar Kormákur, som uten tvil er den største filmskaperen fra Island nå med filmer som Everest og de kritikerroste islandske filmene 101 Reykjavík og Jar City bak seg, har jobbet med dette prosjektet en stund nå. 

Serien dreier seg om politimannen Andri (Ólafur Darri Ólafsson), som sammen med sine kolleger oppdager et lemlestet lik og tror at morderen befinner seg om bord i en ferge som like etter legger til land, og ingen passasjerer får forlate båten. Samme dagen han får vite at eks-kona returnerer til den lille landsbyen han bor i med den nye kjæresten. På toppen av det hele er en stor snøstorm på vei til byen, som vil isolere Andri, hans to barn, innbyggerne og en ferge av potensielle mordere på innsiden av den lille landsbyen.

Trapped («Innesperret») har premiere i januar på NRK1.

Lucky Man

Lucky Man James Nesbitt

Lucky Man handler om etterforskeren Harry Clayton (James Nesbitt) som er spilleavhengig og har ødelagt forholdet med kona. Ting endrer seg når han får et armbånd som gir han muligheten til å snu lykken hans vei. Hva som først ser ut til å være en passende forandring viser seg å bli en tveegget velsignelse.

Med nylige serier som Babylon og The Missing har Nesbitt hatt noen solide roller på tv den siste tiden. Vi ser derfor veldig fram til neste prosjekt med han i hovedrollen, i serien som er produsert av Marvel-skaper Stan Lee. Basert på ide av Lee har Neil Biswas (Tom Hardy-miniserien The Take) skrevet serien.

Lucky Man har premiere på Sky i januar. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller strømmetjeneste.

Legends of Tomorrow

dcs-legends-of-tomorrow

I spinoff-serien til Arrow og The Flash møtes flere karakterer fra de to seriene og noen nye karakterer. I Legends of Tomorrow møter vi den tidsreisende superhelten Rip Hunter (Arthur Darvill) som blir nødt til å samle en gruppe superhelter og andre bestående av Ray Palmer/The Atom (Brandon Routh), Sara Lance/White Canary (Caity Lotz), Kendra Saunders/Hawkgirl (Ciara Renée), Carter Hall/Hawkman (Falk Hentschel), Captain Cold (Wentworth Miller), Heatwave (Dominic Prucell) og Firestorm bestående av Professor Stein (Victor Garber) og «Jax» (Franz Drameh). Dette for å bekjempe den udødelige trusselen Vandal Savage (Casper Crump) og hans medhjelpere, som truer med å ødelegge verden og tiden selv.

Legends of Tomorrow ser ut til å være en serie som ikke nødvendigvis kommer til å ta seg så altfor seriøst, men heller en klarere balanse som The Flash.

Legends of Tomorrow hadde premiere 27. januar på Netflix.

Marseille

Gérard Depardieu

2015 var et godt år for eurodrama med serier som Deutchland 83 og 1992. Først ut i år på eurodrama-fronten er Marseille, som er Netflix sin første franske dramaserie. Serien er skrevet av Dan Franck, som skrev miniserien Carlos, og er beskrevet løst som den franske utgaven av House of Cards av Netflix. Marseille følger Robert Taro (Gérard Depardieu), som har vært ordfører i Marseille i Frankrike i 25 år. I et kommende kommunevalg blir ting tøffere når en ung og ivrig potensiell etterfølger er pekt ut som hans erstatter. De to kandidatene vil kjempe en kamp om hvem som vil vinne.

Marseille kommer på Netflix 5. mai.

Andre aktuelle premierer

11.22.63

james-franco-josh-duhamel-11-22-63-hulu-4

Hva som blir første dramaserie fra Hulu blir miniserien 11.22.63 basert på boka fra Stephen King med samme navn. Serien med James Franco i hovedrollen handler om en vanlig lærer (Franco) som ved et tilfelle reiser tilbake til 1958 og forsøker å forhindre attentatet på John F. Kennedy i 1963, men blir tilknyttet livet i fortiden. Det et spennende konsept med J.J. Abrams, King og Kevin Macdonald (Last King of Scotland) som produsenter med Macdonlad som regissør for pilotepisoden.

11.22.63 kommer på Fox denne våren.

Animals

animals-post

HBO er i vår klar med sin første animerte serie siden den sterkt undervurderte The Life & Times of Tim. Animals, som allerede har fått grønt lys for sesong 2, kommer fra Phil Matarese og Mike Luciano med Jay og Mark Duplass som produsenter, de samme som skapte HBO-serien Togetherness som returnerer for en ny sesong i februar. Animals er bestående korte episoder som viser det dagligdagse dyr, som duer og rotter som lever i New York City.

Animals har premiere på 6. februar på HBO Nordic.

The Catch

The Catch ABC Mirelle Enos

The Catch er den neste serien ut produsert av Shonda Rhimes etter Scandal, Grey’s Anatomy og How To Get Away With Murder. Skapt av Jennifer Schuur (Hannibal) følger serien Alice Vaughan (Mireille Enos fra The Killing), en bedrageri-etterforsker som er klar til å bli utsatt for en svindel av hennes forlovede (Peter Krause fra Six Feet Under) og hans kriminelle kone (Sonya Walger fra Lost). Mellom sakene forsetter hun å forsøke å finne han før han ødelegger hennes karrière.

The Catch kommer på TVNorge.

Billions

Billions_101_0178.R_article_story_large

Billions er et nytt Wall Street-drama fra Showtime, ledet av skuespillerne Paul Giamatti og Damian Lewis i hovedrollene. Serien følger statsadvokaten Chuck Rhoades (Paul Giamatti) som jakter på millionæren Bobby Axelrod (Damian Lewis), og de to begir seg ut på en farlig lek med stadig høyere verdier som innsats. Det er ingen tvil om at forventningene var store, men piloten til Billions var en skuffelse med tanke på talentet som er foran kamera. Så her burde serien vise oss forbedringer i de etterfølgende episodene.

Billions har premiere 18. januar på HBO Nordic.

The Shannara Chronicles

shannara-chronicles

Shannara, eller The Shannara Chronicles er en fantasyserie basert på Terry Brooks populære bøker om en post-apokalyptisk verden der magien er tilbake blant menneskene med alver, demoner, troll og annet involvert. Serien følger ungdommene Amberle (Poppy Drayton), Eretria (Ivana Baquero) og Wil (Austin Butler) på et farlig eventyr med assistanse fra Allanon (Manu Bennet fra Arrow og Spartacus) og Kong Eventine Elessedil (John Rhys-Davies fra Ringnes Herre). Denne har potensial til å bli en ny The 100, en sjelden høy-konsept guilty pleasure som fungerer bedre enn forventet.

The Shannara Chronicles har premiere 6. januar på HBO Nordic.

Chelsea Does

chelsea-does-netflix

For mange som ikke har sett Chelsea Handler før blir dette første stedet mange sikkert blir kjent med komikeren før hun leder det første talk-showet på Netflix. For strømmetjenesten har hun utforsket over 4 episoder temaer som intresserer henne: Giftemål, rasisme, Silicon Valley, og dop med Chelsea Does.

Chelsea Does har premiere 23. januar på Netflix.

American Crime Story

American Crime Story: The People v. O.J. Simpson Ð Pictured: Cuba Gooding, Jr. as O.J. Simpson. CR: FX, Fox 21 TVS, FXP Premieres on FX, early 2016

American Crime Story er ny serie av produsentene av American Horror Story med planer om en ny stor sak hver sesong. Sesong 1 handler om saken O.J. Simpson ble siktet for i 1994, hvor Simpsons eks-kone Nicole Brown Simpson og hennes venn Ronald Goldman funnet drept utenfor hennes hjem i Los Angeles. Saken var en stor og viktig kriminalsak på midten av 90-tallet i Los Angeles. Serien har samlet opp skuespillere bestående av Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., John Travolta, David Schwimmer og Courtney B. Vance for rollene. Tross skuespillervalget er vi langt fra solgte på at produsenter og manusforfatterne bak American Horror Story kan levere hva denne serien burde være.

American Crime Story har premiere 2. februar på FX Networks. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller strømmetjeneste.

Fuller House

Fuller House Logo

Tanner-familien trengte ikke å returnere akkurat, men de gjør det likevel denne våren på Netflix. I Fuller House fortsetter eventyret som begynte i Full House i 1987. Veterinæren D.J Tanner-Fuller (Candace Cameron Bure) har nylig blitt enke og bor i San Francisco med sine tre sønner, rebelske Jackson (Michael Champion) på tolv år, den noe nevrotiske, syv år gamle Max (Elias Harger) og hennes nyfødte sønn, Tommy Jr. (Messitt-tvillingene). D.J sin yngre søster og aspirerende musiker, Stephanie Tanner (Jodie Sweetin), hennes aller beste venn, som også er alenemor, Kimmy Gibbler (Andrea Barber) og Kimmy sin sprelske tenåringsdatter, Ramona (Soni Nicole Bringas), flytter alle inn for å hjelpe D.J og barna.

Fuller House får premiere 26. februar på Netflix.

The Ranch

The Ranch Netflix

Netflix-serien The Ranch følger Colt Bennett (Ashton Kutcher), en semi-proff fotballstjerne som vender hjem for å hjelpe broren (Danny Masterson) å drive familiens ranch med deres far (Sam Elliott). Debra Winger og Elisabeth Cuthbert. Don Rheo, serieskaperen av The John Larroquette Show og Blossom står bak serien etter å ha jobbet med Two and A Half Men de siste årene.

The Ranch får premiere 1. april på Netflix.

Du kan sjekke ut kommende premierer i vår premierekalender.

Annonse