Annonse

Denne uka har Marvel’s Jessica Jones premiere. Denne andre Marvel-serien på Netflix handler om Jessica Jones (Krysten Ritter), som etter en tragisk slutt på sin tid som superhelt forsøker å bygge opp igjen livet sitt i New York City. I hennes hverdag som privatetterforsker møter vi henne i det hun får en etterspørsel om å finne en ung kvinne, noe som setter henne på sporet av den mystiske Killgrave (David Tennant) som har en vond fortid med Jessica.

Vi snakket nylig med sjefprodusent og serieskaper Melissa Rosenberg. Hun har forsøkt å bringe Marvel-karakteren, introdusert i tegneserien Alias fra Brian Michael Bendis tilbake i 2004, til tv-skjermen i over 5 år nå. I intervjuet tar vi for oss blant annet om en historie for sesong 2 er klar og hva den tidligere Dexter-produsenten mener er grunnen til at Krysten Ritter og Mike Colter fikk deres ikoniske roller i Marvel’s Jessica Jones.

Anmeldelse av seriens første 7 episoder kan leses her.

Hva har gitt deg så mye interesse av å bringe Jessica Jones til tv-skjermen? Dette har vært noe allerede du har forsøkt å få til i nærmere 5 år.

Det er en så sjelden karakter, spesielt for meg som kvinne, manusforfatter og kvinnelig skuespiller. Jessica er en så ødelagt og mangelfull karakter, men likevel tørr, morsom og emosjonell. Det er sjeldent du kommer over kvinnelige karakterer som dette. Hun er også en veldig mektig karakter og jeg har villet skrive noe om henne i en lang lang tid. Det å ha Krysten Ritter i rollen som denne karakteren gjør det ikke dårligere for en manusforfatter akkurat. Krysten er perfekt.

Annonse

Var det viktig for deg å for prøve å bruke det meste fra Alias, tegneserien fra Brian Michael Bendis, som introduserte Jessica Jones? 

Absolutt. Kildematerialet er så vakkert gjort og skrevet. Jeg tok fulle sømmer ut av tegneserien og brukte det. Bendis skriver nydelig og det er et fantastisk kildematerialet som jeg anbefaler alle som liker serien å sjekke ut. Du vil utover disse 13 episodene av den første sesongen se biter tatt direkte ut fra tegneserien.

Var det noe du trengte å tone ned eller noe du følte du måtte kutte ut?

Marvel har en merkevare, så det var noen mindre restriksjoner på hva vi kunne gjøre. Eksempelvis kunne vi ikke bruke F-ordet, det var den eneste linja. Men bortsett fra det var ting ganske fritt frem og vi valgte å ta serien til ganske mørke og risikable steder.

Hvilken valg tok Kyrsten Ritter og Mike Colter for disse to så viktige og ikoniske karakterene, som Jessica Jones og Luke Cage?

Kyrsten Ritter har en så fantastisk rekkevidde. Jeg har sett henne gjøre komedie, for så å gjøre Breaking Bad hvor hun gravde under overflaten av følelser. Det som var veldig viktig for meg med denne karakteren var at kvinnen som skulle spille henne kunne levere en komisk linje. Det er mange kvinner der ute som kan gjøre drama, men kan mange gjøre drama og komedie? Hun er en av de få som virkelig leverer på begge plan.

Hvis du ser på Mike Colter og tegneseriene er det virkelig en no-brainer. Som karakter er Luke Cage en veldig komplisert, men likevel enkel karakter. Han kan si mye med kun ansiktsuttrykk, og er en mann av få ord. Colter leverer det.

Har det vært viktig for deg å bruke erfaringen fra Dexter til Marvel’s Jessica Jones? Har dette hjulpet med utformingen av Kilgrave (David Tennant)?

Veldig mye til utviklingen av Killgrave, men også alle karakterene. Etter å ha jobbet med en serie som Dexter får du virkelig kunnskapen om hvordan du skal forme og fortelle en historie på 13 timer. Det er mer 13 timers-filmer enn tv-episoder, spesielt for Netflix hvor folk ‘binger’ serier mer.

Med Kilgrave var karakteren virkelig formet av Dexter. Jeg ville ikke han skulle været noe svart og hvitt, selv skurkene har komplekse psyke, og tror ikke alltid selv at de er onde. De er fullt utviklede mennesker som har gjort noen veldig gale valg i en dårlig situasjon. «Trinity-killer» på Dexter var en av skurkene jeg skrev, og du kan se noe likheter mellom ham og Kilgrave.

Kilgrave Trinity Killer
«Trinity-killer» (John Lithgow) og Kilgrave (David Tennant). Foto: Showtime & Marvel/Netflix.

Marvel’s Jessica Jones binder Marvel-seriene på Netflix mer sammen enn Marvel’s Daredevil. Vil Jessica Jones lede mye opp til Marvel’s The Defenders hvor Jessica, Luke, Iron Fist og Daredevil dukker opp sammen?

Vårt fokus har ikke vært på lede opp til The Defenders. Vi vet ikke helt hva som skal skje med den. Denne sesongen av Jessica Jones forteller hovedsakelig historien om Jessica. Vi hadde tilfeller når vi skrev episodene hvor vi tenkte at visse ting kunne vært en interessant ide for The Defenders, men det var aldri noe vi jobbet mot. Vi fokuserte på å fortelle historien i disse 13 episodene. Seriene rundt de to andre karakterene må ut og (Luke Cage og Iron Fist), det er mye historie som trenger å bli fortalt før vi tar skikkelig stilling til det.

Var det noen karakterer du ville bruke på serien du ikke kunne ta i bruk? Som Carol Denvers (Captain Marvel) og Scott Lang (Ant-Man) som var med i Bendis-tegneserien?

Ja, vi kunne ikke bruke Carol, så vi gikk heller for Trish «Patsy» Walker (spilt av Rachael Taylor) som er en gammel karakter fra 40-tallet tror jeg. Det var så mye i den karakteren som lånte seg selv til moderne tid, som ville være mer interessant som Jessica sin bestevenn. Jeg foretrakk også det at Trish ikke hadde superkrefter. Hva jeg elsker med denne forskjellen fra forholdet i Alias (tegneserien) og Patsy Walker i tv-serien, er at Trish har alt; rikdom, skjønnhet og venner – alt utenom superkrefter. Jessica har ingenting av hva Patsy har, men hun har superkrefter. Det er en interessant dynamikk mellom de to, også for et kvinnelig vennskap.

jessica-jones
Jessica (Krysten Ritter) og Trish (Rachael Taylor) i Marvel’s Jessica Jones. Foto: Netflix/Marvel

Hva vil du si er hovedforskjellen mellom hva serien kunne ha blitt på en stor kanal som ABC og hva den ble på Netflix? Uten å tenke på restriksjoner.

Åpenbart mer ukas sak på ABC, og du har også dette negative med å måtte dra seerne tilbake etter hver reklamepause. Og med Netflix trenger vi ikke å tenke på noe av det. Du trenger ikke å gjenfortelle ting mer enn naturlig for folk ser serien mer samlet. Det er heller ikke noen oppsummering før hver episode og jeg mener Netflix behandler seerne sine mer intelligent enn de store kanalene gjør. Ikke det at de store kanalene vil gjøre ting slik, men med reklamepauser og seertall må de fortelle mer og oppsummere mer, og det er mye vanskeligere å fortelle en sammenhengende historie slik som vi får gjort nå for disse kanalene.

Det er en referanse til Angela Del Toro/White Tiger i de første episodene av Marvel’s Jessica Jones. Er dette bare en referanse, eller er det planer om å bruke karakteren i framtiden?

Den karakteren eksisterer ikke i vår verden enda utenfor den referansen. Men vi var inne på å bruke karakteren, men så bestemte vi oss for å gå en annen vei, uten karakteren.

Føler du at dere har nok historie for en sesong 2 av Marvel’s Jessica Jones?

Ja, vi har mye historie og steder å gå med Jessica. Hun er som en veldig rik karakter med en rik bakgrunnshistorie. Ikke bare med Kilgrave, men hun tar også mange saker som privatetterforsker, noe som vil lede henne steder.

Men i slutten av sesong 1 forlater vi Jessica på et sted hvor livet hennes er på vei til å endre seg. Så sesong 2 blir å spille ut noe av det.

https://www.youtube.com/watch?v=s3UYWK2jeX0

Sesong 1 av Marvel’s Jessica Jones slippes fredag 20. november på Netflix.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer