Vi forsetter 2015 med en oversikt over de nye seriene redaksjonen gleder seg mest til frem mot mai, med unntak av det som alt har premiert (eksempelvis norske Kampen om Tungtvannet som du kan lese vår anmeldelse av her).

Nå i vårsesongen er det vi ser mest frem til blant annet forløperen til en av de beste dramaseriene det siste tiåret, en kald krimthriller og en serie rundt en av de beste Marvel-karakterene. Andre serier som en TV2-serie med Nicolai Cleve-Broch og et merkelig komidrama fra skaperen av Veronica Mars ser vi også fram til, men litt mer avventende i så måte.

Listen oppdateres fortløpende hvis flere serier blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel har de en tendens til å se an hvordan en serie går før de kjøper de inn.

Spørsmål kan stilles i kommentarfeltet.

Bloodline

Netflix "Bloodline" Season 1

Ledet av australske Ben Mendelsohn fra den kriminelt undervurderte australske filmen Animal Kingdom og Emmy-vinner Kyle Chandler (Friday Night Lights) i hovedrollene er Bloodline den Netflix-serien det knyttes mest forhåpninger til. Thrillerdramaet handler om Rayburne-familien, hvor fire voksende søsken får hemmelighetene og arrene fra fortiden avslørt når broren Danny (Mendelsohn) returnerer hjem. Noe som skaper problemer for både John (Chandler) og de andre familiemedlemmene.

Etter 5 sesonger med Damages som leverte noen solide roller av Glenn Close, Ted Danson, John Hurt og Željko Ivanek er serieskaperne tilbake med hva vi håper kan bli en av vårens store dramaserier. I tillegg til Chandler og Mendelsohn ligger det mye potensialmed skuespillere som Sam Shepard, Sissy Spacek, Linda Cardellini, Steven Pasquale og Chloë Sevigny på rollelisten.

Bloodline har premiere i 20. mars på Netflix.

Annonse

Unbreakable Kimmy Schmidt

ellie-kemper-unbreakable-kimmy-schmidt-w724

30 Rock-skaper og hovedrolleinnehaver Tina Fey sitt neste samarbeid med 30 Rock-produsent Robert Carlock er (dessverre) ikke er Milf Island. Unbreakable Kimmy Schmidt er seriens navn og har Ellie Kemper fra amerikanske The Office og Bridemaids i hovedrollen. Serien handler om Kimmy som flykter fra en dommedags-kult etter 15 år og flytter til New York City for å starte livet sitt på nytt. Hun ender opp som barnepike for en kvinne (solide Jane Krakowski) og får en ny venn i Titus (Tituss Burgees).

Plottet høres akkurat ut som noe som skulle ha kommet fra folkene bak, 30 Rock som er en bra. Selv om for NBC, som originalt skulle sende serien, solgte den til Netflix virker det ikke som om dette er et forsøk på å kvitte seg med et dårlig prosjekt siden den har fått gode tilbakemeldinger. NBC har tross alt i tillegg til 30 Rock stått bak gode komiserier som Community og Parks And Recreation. I tillegg til kritikerne er også Netflix skråsikre på at serien vil fungere for serien har alt fått grønt lys for sesong 2.

Unbreakable Kimmy Schmidt har premiere 6. mars på Netflix.

Togetherness

Togetherness Steve Zissiz

Togetherness kommer fra Steve Zissis og brødrene Mark og Jay Duplass, som i tillegg til å spille faste roller hver i seriene The League og Transparent, står bak filmer som Cyrus og Jeff, Who Lives At Home. Serien handler om Brett (spilt av Mark) og kona Michelle (Melanie Lynskey) som lar Michelles søster Tina (Amanda Peet) og Bretts, den feilende skuespilleren Alex (Zissis), flytte inn hos dem. Det blir ikke lett.

Serien virket ikke så veldig lovende utifra trailerne, ei heller var plottet veldig fengende. Men etter å ha sett en episode slo denne serien allikevel godt an som både en morsom og ektefølt serie. Karakteren Alex er et spesielt lyspunktet i serien som minner oss om Louis C.K. sitt alter-ego i Louie. For en komidrama-elsker med sansen for filmene til Duplass-brødrene, eller serier som Transparent og Enlightened er det stor sjanse for at Togetherness vil falle i smak.

Togetherness har premiere 12. januar på HBO Nordic.

Les også: Vår anmeldelse av sesong 1 av Togetherness

Fortitude

Fortitude-S01-Ep01-Stanley-Tucci-Sofie-Grabol-16x9-1

Britiske storsatsningen Fortitude er et stort samarbeid mellom britiske Sky1 og amerikanske Pivot. Serien er satt til en liten by i det brutale arktiske landskapet, og kjent som en av de tryggeste byene på jorda. Det har aldri skjedd en voldelig kriminell handling der, inntil et mord finner sted som forandrer byen og dens innbyggere.

Med allerede kommentarer som «Forbrytelsen møter Twin Peaks» var Fortitude en serie som vekket interessen våres allerede før vi begynte å høre de første ordene om de som hadde sett serien. Plottet er lovende, og  det skader ikke med en god cast bestående av navn som Oscar-nominert Stanley Tucci, The Leftovers og Doctor Who-skuespiller Christopher Eccelston, Harry Potter-skuespiller Michael Gambon og Forbrytelsen-stjernen Sofie Gråbøl i de sentrale rollene. Vi er svært spente på denne som virker å ha en god blanding av krim og thriller-elementer i seg.

Fortitude har premiere på NRK1 1. februar.

Daredevil

Daredevil

Der Agents of S.H.I.E.L.D. er mer en spionserie satt i Marvel-universet er de kommende Netflix-seriene til Marvel sitt fokus på mer tradisjonelle superhelter rundt om i New York City, også satt i samme universet som alle filmene fra Marvel. Med Buffy-produsenten og Spartacus-skaper Steven DeKnight som sjefsprodusent er Daredevil fra Drew Goddard (Buffy) første serie ut som forsetter med A.K.A. Jessica Jones senere i 2015, med seriene Luke Cage og Iron Fist senere før alle de 4 superheltene møtes i miniserien The Defenders. Daredevil virker å ha interesse for å fortelle historien til både seriens store helt Matt Murdock (Charlie Cox), seriens store skurk Wilson Fisk (Vincent D’Onofrio) og alle de rundt dem på en riktig måte i serien rundt en av Marvel sine absolutt beste superhelt-karakterer i tegneserie-form. Med navn som Deborah Ann Woll, Bob Gunton, Rosario Dawson og Scott Glenn i øvrige roller har Daredevil en casting og en interesse til å fortelle historien rundt den ikoniske karakteren vi håper blir noe annet og mye bedre enn den Mark Steve Johnson-regisserte filmen rundt karakteren fra 2003. 

Daredevil sentrer seg rundt Matt Murdock (Cox) som i barndommen ble blind for livet, men fikk sine gjenværende sanser økt på grunn av radioaktivt stoff. Som voksen er Matt advokat på dagen, men på kvelden bekjemper han kriminalitet på gata i New York Citys Hell’s Kitchen under alter-egoet Daredevil.

Daredevil har premiere 10. april på Netflix.

Better Call Saul

better-call-saul

Better Call Saul handler om bakgrunnen til både hovedkarakteren Saul Goodman (Bob Odenkrik) og Mike Ehrmantraut (Jonathan Banks) som vi kjenner fra Breaking Bad. Serien følger Saul (Odenkirk) under navnet Jimmy McGill, en småbyadvokat som leter etter skjebnen sin 6 år før han møtte Walter White.

Better Call Saul har mye å leve opp til med å være en forløper til Breaking Bad. Så klart blir man skuffet hvis man forventer at dette blir Breaking Bad 2.0, vi håper bare på at den er sin egen greie selv om den har med tonen til Breaking Bad. Det er ingen tvil at å ha med Breaking Bad-skaper Vince Gilligan og produsent Peter Gould (som skapte karakteren Saul Goodman) som sjefsprodusenter gjør at vi har ekstra tillit til at serien vil være verdt det. Vi er i hvert fall svært spente på å returnere til Albuquerque.

Better Call Saul har premiere 9. februar på Netflix.

Bosch

bosch

For fans av serier som Luther eller Broadchurch kan Amazon-serien Bosch være verdt å sjekke ut. Hovedpersonen Harry Bosch (Titus Welliver) er en etterforsker med bakgrunn fra militæret som først kan minne litt om Dirty Harry, men som viser seg å ha en personlighet med mye dybde og omtanke. Når han finner flere år gamle levninger av en ung gutt må han sjonglere etterforskning av den følelsesladde saken samtidig som han må i retten i et søksmål etter at han skjøt og drepte en mistenkt.

Vi har sett første episode og den ga mersmak. Welliver skinner i rollen som Bosch, som er kjent fra bokserien til produsent og forfatter Michael Connolly. Serien unngår de tradisjonelle konvensjonene for sjangeren. Bruken av Los Angeles er noe av det absolutt beste vi har sett på tv-skjermen. Bosch er kanskje ingen ny True Detective, men serien er så mye mer lovende enn de fleste andre krimserier framover. Hele sesong 1 slippes samtidig, som kan fungere godt med dette serialiserte krimdramaet fra Treme-medskaper og The Wire-produsent Eric Overmyer.

Bosch har premiere i 14. februar på HBO Nordic.

Seriene vi er avventende til

American Crime

American crime

Første episode av denne antologi-serien fra 12 Years A Slave-manusforfatteren John Ridley er en av de mest lovende seriene vi foreløpig er litt avventende til. Serien har ikke fått så glimerende forhåndsomtale, men det ligger noe potensial i denne serien ledet av Felicity Huffman og Oscar-vinner Timothy Hutton. The Shield-veteran Betino Martinez og Deadwood-veteran W. Earl Brown er også med i biroller.

American Crime tar for seg tematikk som rase, klasse og skjønnspolitikk etter et grusomt drap på sønnen til Ross (Hutton) og Barb (Huffman). Serien følger etterforskningen, sorgen og senere rettsaken.

American Crime kommer på TVNorge.

Agent Carter

agent carter

Etter å ha vært noe av det beste med Captain America: The First Avenger og etter inntrykket karakteren Peggy Carter (Hayley Atwell) gjorde med kortfilmen Agent Carter på Blu-ray-utgivelsen av Iron Man 3 var det klart at Peggy Carter var en karakter som kunne bære en egen serie. Med seg på laget får Atwell Boardwalk Empire-veteran Shea Wingham og James D’Arcy (Broadchurch, Cloud Atlas), i tillegg til Dominic Cooper blir igjen å se som Tony Starks far Howard i et uvisst antall episoder.

Agent Carter handler om Peggy (Hayley Atwell) i det hun jobber for hemmelige Strategic Scientific Reserve (SSR), hvor hun må balansere sitt adminstrative arbeid og samtidig gjøre hemmelige oppdrag for Howard Stark (Cooper). Foreløpig ment som miniserie i sesongpausen til Agents of S.H.I.E.L.D. i USA håper vi at Agent Carter kan være en serie som slår an.

Agent Carter har premiere 6. januar på amerikanske ABC. Den har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller streamingtjeneste.

Battle Creek

Battle-Creek-CBS

Skapt av Breaking Bad-skaper Vince Gilligan er Battle Creek et prosjekt utviklet lenge før Breaking Bad. På grunn av prosjektets «arkivstatus» til amerikanske CBS siden 2003 vil heller ikke Gilligan være særlig involvert, også på grunn av arbeidet med Better Call Saul. Ansvaret for serien gikk til House-skaper David Shore. Han har god erfaring med karakter-drevet lett drama med doser av komedie som vi så med nettopp House. Derfor kan han fungere som sjefsprodusent for denne lett-hjerta episodiske krimserien. Det skader heller ikke at serien endelig lar Dean Winters (Oz, Rescue Me) få en hovedrolle, her sammen med Josh Duhamel (Las Vegas).

Battle Creek handler om to særpregede tjenestemenn som må jobbe sammen for å rydde opp i gatene i Battle Creek, Michigan. Vi følger den gode, men også røffe røffe politietterforskeren Russ Agnew (Winters) som blir partner til spesialagenten Milton Chamberlain (Duhamel) fra FBI som har tilgang på utstyr Russ og hans politiavdeling aldri har vært i nærheten av. Serien får også selskap av Patton Oswalt, Damon Herriman (Justified), Kal Penn (Harold & Kumar) og Oscar-nominert Janet McTeer i biroller.

Battle Creek har premiere 1. mars på amerikanske CBS. Serien kommer på Viaplay her hjemme.

iZombie

izombie

Basert på DC Comics-tegneserien med samme navn følger iZombie medisinstudent Oliva (Rose McIver) som blir bitt av en zombie. For å bevare sine menneskelige kvaliteter blir hun nødt til å få seg en jobb på det lokale likhuset for å få tilgang til ferske hjerner. En kjip bi-effekt av denne hjernespisingen er at jenta overtar likenes minner og studenten må derfor løse drapssakene for å roe ned stemmene som har invadert hodet hennes.

Plottet til komidramaet høres sært ut og mulig litt latterlig ut. Med Veronica Mars og Party Down-skaper Rob Thomas som serieskaper og sjefsprodusent ligger det potensial i serien som deler kanal med norgesaktuelle The Flash, Hart of Dixie og Supernatural på The CW. Forhåpentligvis blir iZombie ikke for stor kopi av Veronica Mars heller.

iZombie har premiere denne våren på amerikanske The CW. Serien kommer på FEM her hjemme.

Frikjent

Acquitted Frikjent20 år etter at Aksel Borgen (Nicolai Cleve-Broch) ble frikjent for drapet på kjæresten vender han tilbake til hjembyen sin, hvor flere fortsatt tror han er skyldig og hans familie bestående av broren (Tobias Santleman) og moren (Anne Marit Jacobsen) forsatt lever.

Serien som kan minne om favoritten vår Rectify fikk mye ros under tv-messen MIPCOM i fjor. Nå er serien endelig premiereklar med en første sesong på totalt 10 episoder på 45 minutter. Vi håper at serien kan bli en bra blanding av thriller og drama, og etter Kampen om Tungtvannet burde strengt tatt TV2 følge opp med noe hakket bedre enn Det Tredje ØyetDu kan se trailer og lese mer om serien her.

Frikjent har premiere denne våren på TV2.

The Last Man on Earth

The Last Man on Earth

TV-veteranen Will Forte, best kjent fra 30 Rock og Saturday Night Live, i tillegg til filmer som Nebraska, har sin første hovedrolle i The Last Man on Earth som han selv har skapt og skrevet. Med seg på laget får han også Lego-filmen og 22 Jump Street-regissørene Chris Miller og Phil som har regissert tv-serier som Brooklyn Nine-Nine. Castingen av January Jones (Mad Men), Kristen Schaal (Bob’s Burgers) og Mel Rodriguez (Getting On) i birollene er også lovende.

Komiserien sentrerer seg rundt Phil Miller (Forte), det siste mennesket på jorda i 2022, som leter igjennom hele USA på leting etter andre levende mennesker etter at en hendelse visker ut menneskeheten, inkludert hans familie og de ansatte i banken han jobbet på.

The Last Man on Earth har premiere 1. mars på amerikanske FOX. Serien har ikke blitt bekreftet til en norsk kanal eller streamingtjeneste.

 

Annet nytt som vi ser fram til

jaybaruchel-fxx

Det er også usikkert om hva annet som kommer i vår, eller blitt utsatt til senere i år. Av de seriene der som har potensial er Charlie Manson-dramaet Aquarius med Californication og The X-Files-stjerna David Duchovny en av dem, men serien har ikke fått dato i USA eller har blitt kjøpt opp foreløpig av en norsk kanal eller streamingtjeneste.

Playstation-serien Powers, med Sharlto Copley, basert på tegneserien med samme navn fra Brian Michael Bendis skulle originalt ha premiere i desember i fjor via Playstation, men her har serien blitt utsatt til denne delen av vinteren. Trolig grunnet de massive problemene med Playstation sin online-bit den siste tiden. Vi nevnte serien i forrige utgaven av denne listen. Kan Sony denne gangen holde sitt løfte?

Siden ikke en eneste ny FX Networks-serie eller FXX-serie som har  premiert etter våren 2014 (Fargo) har kommet til Norge har vi ikke skrevet mye om Man Seeking Woman med Undeclared og This Is The End-skuespilleren Jay Baruchel. Det hjelper heller ikke at kanalen bak blokkerer trailere og annet materiale rundt serien som kunne ha gitt oss en større formening eller interesse rundt serien.

AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay.
Klikk her for å se!