Annonse

Høsten er tiden for viktige storsatsinger, spesielt de store amerikanske TV-kanalene ønsker å slå til for fullt. Med serier som «Momcop copmom» (Mysteries of Laura) tyder det på at vi fort kan få en av de svakere seriehøstene de siste årene, men overraskelser kan jo komme.

Vi har fått sett første episode av en god del nye serier og i et forsøk på å styre dere unna kommende elendigheter ramser vi opp de helt nye seriene vi har tro på ut resten av året.

Det er fortsatt litt for tidlig å si når eller om alle seriene kommer til Norge. Kanalene her til lands ser ofte hvordan det går med seriene, og spesielt de amerikanske, før de går til innkjøp. Vi kommer selvfølgelig med nyheter her på Serienytt.no så fort seriene er klar for norske kanaler eller strømmetjenester.

 

Transparent

Transparent Gradvis siden Amazon annonserte at de skulle lage egne serier har de gjort det bedre for hver runde med piloter, kanskje ved unntak av den seneste. Dette har ført til deres første serier som Betas og Alpha House. I runde 2 var ting mye bedre med Bosch, Transparent, The After og Mozart in The Jungle. Transparent, som kommer først ut som serie av disse 4 er også den beste. Serien hadde en overraskede god pilot skrevet og produsert Jill Solloway (Six Feet Under).

Annonse

Transparent er et komidrama om en familie i Los Angeles som har noen seriøse problemer med grenser. I denne utforskningen av sex, minne, kjønn og arv, ender både fortiden og framtiden å skape problemer for alle når hemmeligheter slippes ut. Jeffrey Tambor (Arrested Development), Judith Light (Special Victims Unit), Gaby Hoffmann (Girls), Amy Landecker (Louie) og Jay Duplass har roller i serien.

Sesong 1 av Transparent slippes i sin helhet 27. september på Viaplay.

 

The Affair

The Affair

The Affair handler om nettopp det tittelen tilsier, et forhold utenfor ekteskap. Serien tar for seg hva som skjer når skolelæreren og forfatteren Noah (Dominic West) er utro med servitøren Alison (Ruth Wilson). Med i miksen er også både Noah sin kone (Maura Tinnery) og Alisons ektemann (Joshua Jackson).

Uten av avsløre for mye har seriens piloteepisode en minst like interessant struktur for å fortelle sin historie som True Detective, en slik der du 100% vil se piloten på nytt med en gang. West er bra, mens Wilson gjør en svært fantastisk rolle som fikk oss til og med til å glemme hvor fantastisk hun er som Alice i Luther. Dette er kanskje årets mest solide førsteepisode av en serie, men vil det holde seg? In Treatment-produsenten Sarah Treem og serieskaper Hagar Levi står bak The Affiar som øker også troen på serien vi allerede har falt pladask for etter piloten.

The Affair har premiere 13. oktober på HBO Nordic.

 

Olive Kitterdige

Olive Kitteridge

Vi har savnet en ren miniserie fra HBO de siste årene siden Mildred Pierce, om vi ikke skal legge til Benedict Cumberbatch-miniserien Parades End som var hovedsakelig en BBC-produsert serie. Med arven av miniserier fra HBO har Olive Kitteridge store sko å fylle, men buzzen rundt miniserien er så god akkurat som rollebesetningen og regissøren til serien basert på boka med samme navn. Rollelisten består av Frances McDormand og Richard Jenkins i hovedrollene har også med navn som Jesse Plemons (Breaking Bad), Zoe Kazan (Ruby Sparks), Peter Mullan (Top of The Lake), John Gallagher Jr (The Newsroomog Bill Murray.

Olive Kitteridge forteller historien om en tilsynelatende harmonisk og rolig småby i New England. Under overflaten skjuler det seg derimot en rekke tragiske forhold, beskrevet av den strenge, men godhjertede grunnskolelæreren Olive (McDormand). Handlingen strekker seg over 25 år og i tillegg til nøkkelkarakteren Olive møter vi hennes mann Henry (Jenkins) og deres sønn Christopher (Gallagher Jr).

Olive Kitterdige har premiere 3. november på C More Series. Miniserien blir også tilgjengelig HBO Nordic og C More Play.

 

One Child

One Child 13

Britiske BBC og amerikanske Sundance TV sitt tredje samarbeid etter fjorårets Top of The Lake og sommerens The Honourable Woman kommer fra BAFTA-vinneren Guy Hibbert (Five Minutes of Heaven). Med i hovedrollen i miniserien finner vi Katie Leung  (Harry Potter) som hadde en god rolle i et avsnitt av den episodiske-miniserien Run i fjor som gjør at vi har tro at Leung kan følge etter både Elisabeth Moss og Maggie Gyllenhaal. Rollene består også av Donald Stumper (Game of Thrones) og Elizabeth Perkins (Weeds).

Mei (Leung), en kinesisk født jente som ble adoptert av engelske foreldre. Hun blir i voksen alder desperat kalt tilbake av hennes biologiske mor som er boende i Guangzhou for å redde hennes bror. Med dette kommer spørsmålet hvor langt Mei vil gå for å hjelpe hennes biologiske mor som ga henne vekk, og broren hun aldri har møtt.

One Child får premiere i november på BBC Two og Sundance TV. Miniserien er ikke bekreftet til Norge.

 

Annet vi ser fram til i sommer, men som vi er avventende til

 

Powers

Powers

Det overnaturlige krimdramaet handler om et par politietterforskere som etterforsker mord og andre kriminelle handlinger mot mennesker med superkrefter. Dette i en verden hvor superkrefter er vanlig. Serien er sentrert rundt etterforsker Christian Walker (Sharlto Copley) som har en spesiell fortid som får unge Deena Pilgrim (Susan Heyward) som partner. Sammen må de etterforske og beskytte mennesker med «Powers».

Dette er første serien til Playstation som blir produsert igjennom Sony Television Pictures. Charlie Huston, som tidligere har skrevet TV-pilot for HBO og en rekke krim-noir bøker, skriver manuset sammen med Remi Aubuchon (Falling Skies) basert på tegneserien med samme navn fra produsent Brian Michael Bendis. Mens vi kommer til å få sett mer Powers i de neste ukene er det et lovende superhelt-krimdrama som kan overgå de andre seriene basert på noe rundt superhelter. Serien har samlet en god rollebesetning og gode produsenter, med spesielt David Slade (Hannibal) på regi er svært passende for en mørk superhelt-serie som Powers burde være. Castingen av spesielt Copley, Eddie Izzard, Noah Taylor (Game of Thrones) og Michelle Forbes får pluss i boka fra oss.

Powers kommer i desember på Playstation Network. OPPDATERING: Utsatt til 2015.

 

Marco Polo

Marco Polo Netflix

Dette året har virkelig vist at eventyrdrama er vanskelig å gjøre bra selv med penger,  og et godt talent foran og bak kamera som vi så godt i Crossbones med John Malkovich i sommer fra Luther-skaper Neil Cross . For å ikke nevne bruken av penger som med Starz-serien Black Sails. Netflix virker å putte mer penger inn i Marco Polo enn hva NBC gjorde med Crossbones, men kanskje ikke hva Starz gjorde med storbudsjettet til Black Sails. Uansett, penger er ikke alt, det har Hannibal vært et kroneksempel på i to år nå.  Vi vil ikke gi serien rabatt bare fordi det er norske regissører i form av Kon Tiki-regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning  bak regien på to av episodene, men vi er helt klart spente på å se mer av serien. Bildene av serien har i hvert fall fanget litt interesse hos oss.

Serien følger Marco Polo ( Lorenzo  Richelmy) sin berømte og eventyrlige opplevelser i Kublai Khans rike i det 13. århundrets Kina – en verden fylt med grådighet, svik, seksuelle intriger og rivalisering.

Marco Polo har premiere 12. desember på Netflix.

 

Gotham

Gotham

Med 3 nye serier basert på DC Comics-karakterer i høst er Gotham en av dem, og kanskje den vi er mest spent på framover. Serien har et problem kanskje framover med å vise hvor serien er på vei, og kanskje ikke gå så kraftig inn på å tease skurker som seriens første episode gjorde. Den ser bra ut og castingen er to punkter serien gjør veldig bra, mens manuset trekker ned på serien i første episode som gjør oss mulig urolige for fortsettelsen.

Mens det er en serie basert på Batman, er det ikke en Batman-serie. Denne serien graver oss dypt ned i James Gordon (Ben McKenzie) som er fersking i Gotham City-politiet, en ung Bruce Wayne og skurkene som gjorde byen kjent fra The Penguin til The Riddler.

Gotham har premiere 25. september på C More Series, C More Play og Filmnet. Sesong 1 blir tilgjengelig i sin helhet på Netflix våren 2015.

 

The Flash

The Flash

Barry Allen / Flash (Grant Gustin) er en assisterende åstedsgransker i Central City som etter en ulykke på S.T.A.R. Labs ender opp i koma. Når han våkner opp etter koma har overnaturlig hurtighet.

Joda, nok en superhelt-serie. Etter sesong 2 av Arrow etablerte spinoffen The Flash og hadde i samme slengen en overraskende god sesong har vi tro på at Barry Allen og co i spinoffen kan slå følge. Piloten til The Flash introduserer mye bra, men den må klare å levere bra uten å ta altfor mye i bruk karakterer fra Arrow som den starter med allerede i første episode. At serien skal introdusere Captain Cold (Wenworth Miller) og hans superskurk-gruppe The Rogues i The Flash kjent fra tegneseriene viser i hvert fall at serien har en klar plan i sesong 1.

The Flash har premiere 7. oktober i USA på The CW. Premiere i 2015 på MAX.

 

Mozart in The Jungle

Mozart In The Jungle

Sex, narkotika og klassisk musikk illustrerer hva som skjer bak teppet på symfonien kan være like fengende som det som skjer på scenen.

Piloten vi så tidligere i år som var skrevet av Roman CoppolaJason Schwartzman og Alex Timbers hadde noe potensial i seg. Den skrev ikke karakterene sine for «tegneserieaktig», noe i stilen til Bored To Death. Med Saffron Burrows (Boston Legal), Malcolm McDowell, Gael García Bernal og Lola Kirke i serien viste den potensial også i flere karakterer som serien kan forhåpentligvis utvide på. Serien hadde spesielt en god sekvens midt i piloten som gjør den bedre enn en haug andre komiserier i høst. Vi håper Coppola, Schwartzman & Co forsetter det vi så i piloten og kanskje forbedrer det enda mer.

Mozart in The Jungle får premiere i desember på Amazon. Serien har premiere på Viaplay 1. januar 2015.

 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer