Sjekk ut Frikjent-traileren

Del nyheten

TV 2 satser på krim og mystikk i februar.

20 år etter at han ble frikjent på drapet på en ung kvinne vender Aksel Borgen (Nicolai Cleve-Broch) tilbake til hjembyen. Mordet ble aldri oppklart og dette medfører selvfølgelig oppstandelse og drama. Ikke alle er like overbevist om hans uskyld.

TV-serien kan nok minne litt om Rectify, den kritikerroste favoritten vår om en mann som satt flere år i fengsel før han til slutt ble frikjent og vendte hjem. Det var også en serie Alex Iversen, informasjonsrådgiver i TV 2, brukte som eksempel da vi vekslet noen ord om serien etter innspilling av Serieshow i fjor.

Men serien har vært under utvikling før den serien så dagens lys, i tre år er den jobbet med før innspillingen startet tidligere i år. Birgitte Tengs-saken kan nok, som de nevner på OP-5, ha gitt manusforfatterne Anna Bache-Wiig og Siv Rajendram Eliassen (Den som Dreper og Varg Veum) inspirasjon.

Serien har alt fått positiv omtale i utlandet, The Hollywood Reporter stilta blant annet det retoriske spørsmålet om dette ble den neste nordiske suksessen.

Norske serieskapere ser ut til å gå mann av huset for å selge serier internasjonalt. Vi får se om de først klarer å tilfredsstille det norske publikum. Hva syntes du om traileren?

Totalt 10 episoder på 45 minutter blir sendt i løpet av våren. Den er produsert av Miso Film Norge i samarbeid med TV 2.

Annonse
Forrige artikkelKampen Om Tungtvannet
Neste artikkelÅrskavalkade 2014!
X
X
X