IntervjuThe Falcon and Winter Soldier sin egen Erin Kellyman...

The Falcon and Winter Soldier sin egen Erin Kellyman vokste opp som superhelt-fan. Nå gir hun juling i rollen som Karli

22-åringen er nå del av både Star Wars og MCU. Hun fortsetter gjerne med det. Vi tok en prat med henne i påskeferien.

-

Annonse

Erin Kellyman priser seg lykkelig over at Marvel endret planene for skurkerollen i The Falcon and The Winter Soldier. For opprinnelig var rollen tiltenkt en mann.


The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+

Erin Kellyman

Erin Kellyman er en engelsk skuespiller. Hun er kjent fra Solo: A Star Wars Story og Les Misérables (2019).

I The Falcon and The Winter Soldier spiller hun Karli Morgenthau.


– Modig gjort

Vi var med på en intervjurunde med Erin Kellyman, i forbindelse med hennes nye rolle som Karli Morgenthau i den actiontunge serien. Som serieinteressert var det spennende å snakke om kvinners økende inntog i den macho-tunge sjangeren. Det er ti år siden jeg skrev at det var på tiden å slippe til heltinnene. Siden den gang har det heldigvis blitt mye bedre.

Blant antagonistene er det derimot fortsatt menn som dominerer. WandaVision ga oss en herlig overraskelse, uten av jeg skal avsløre for mye, men hva syntes Erin om å spille noe så sjeldent som en kvinnelig antagonist i MCU?

– Jeg tror det er interessant, spesielt for unge jenter, å se en kvinne i en slik rolle. Da de vanligvis er spilt av menn. Jeg syns det er flott at Disney bestemte seg for å gå i den retningen, for i manuset var rollen i utgangspunktet en mann. Det var modig å endre dette, fordi ofte er fans beskyttende overfor det kjenner fra tegneseriebladene.

Erin snakker om dette med en positiv entusiasme, som nok reflekterer litt av endringen som har foregått de siste tiårene. I ung alder har hun alt fått være del av de to kanskje mest suksessfulle underholdningsmerkevarene fra de siste tiår.

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+

Banker opp superhelter

I serien får fans først møte på henne i en actiontung rolle hvor både nye og eldre superhelter får en real dose juling.

– Det var litt av en entre! Du blir vant til det, rollefiguren min liker å sloss mye. Det er mange slagsmål!

Selv om actionscener gis mye plass, lover Erin at det er mye dybde og nyanser å finne i Karli.

– Jeg tror det er flere lag til Karli som folk vil se utover i sesongen. Jeg tror ikke hun er endimensjonal. Jeg tror folk vil bli fornøyd med historien hennes. Jeg var heldig som kunne snakke mye med regissør Kari Skogland og produsent Zoie Nagelhout. Vi snakket om rollen og hennes fortid, så når innspillingen startet var jeg rimelig klar over hvor hun kom fra.

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
Karlis første scene er med fire mannlige superhelter, som alle får erfare at hun ikke er en fiende man kan ta lett på. Foto: Disney+

At TV-serier gir anledning til å grave dypere i universet og rollefigurene er hun glad for. The Falcon and The Winter Soldier har i de første episodene ikke skydd unna dagsaktuelle temaer som rasisme, fattigdom og mental helse i en verden som har gått gjennom en stor katastrofe.

– Det er relevant tematikk som seerne kan relatere til. Jeg er sikker på at det er mange der ute som har opplevd flere av temaene som tas opp i serien.


Vokst opp med superheltuniverset

Det kan virke som om tiden da superhelter var noe primært gutter var opptatt av er over. Sjangeren var opprinnelig langt mer mangfoldig, noe vi tidligere har snakket med skuespiller og regissør Gillian Jacobs om. Nå ser det ut til at Disney er i ferd med å finne tilbake til tiden før tenåringsgutter ble øremerket som hovedmålgruppe.

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+

Erin hadde definitivt superhelter tidlig på radaren. 22-åringen var knapt ti år gammel da Iron Man, den første MCU-filmen, kom i 2008. Som barn inntok hun rollen som superhelt i lek og etter å ha sett Iron Man da den kom ut, binget hun som tenåring flere av filmene.

– Jeg ble alvorlig interessert i superhelter som 15-åring, selv om universet har preget livet mitt siden jeg var barn. Det er så rart å jobbe med folk du har sett i filmer, det er surrealistisk. Det opplevdes ikke som arbeid, det var som å henge sammen og ha det gøy.

Opprinnelig var Disneys planer å lansere The Falcon and The Winter Soldier før WandaVision, men pandemien satte en stopper for det. Reaksjonene til den serien tok helt av på nett. Hvordan var det å følge opp den suksessen?

– Det var galskap. Det var spennende. Jeg bare nøt serien som alle andre. Men mot slutten, når trailerne til vår serie kom ut, kjente jeg at nervene kom. Det tok lang tid å synke inn at jeg var med i den serien.


Er Sebastian Stan ønsket i rollen som Luke Skywalker?

Kellyman er en av få skuespillere som kan skilte med roller i både Marvel-universet og i Star Wars. Med tanke på Star Wars-universets revitaliserte suksess fra The Mandalorian, har det vært mye snakk på sosiale medier om at The Falcon and The Winter Soldier-skuespiller Sebastian Stan burde hyres inn i rollen som Luke Skywalker. Det snakket skal ha gått skuespilleren hus forbi.

– Det tror jeg ville vært helt sykt! Det hadde vært så kult! Jeg var ikke klar over at folk ønsket det. Jeg tror det er en flott ide. Han er kjempeflink!

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
Ryktene florerer om at Sebastian Stan er ønsket som Luke Skywalker. Her i rollen som Winter Soldier i The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+

Om vi kan vente oss mer av Erin i enten MCU eller Star Wars er uvisst.

– Jeg vil gjerne være med videre. Det gjelder også rollen som Enfys. Om det skjer eller ikke vet jeg ikke.

Selv opplevde hun liten forskjell på å spille i en Star Wars-film og denne TV-serien.

– Dette oppleves ikke som en serie, fordi actionscenene er på nivå med storfilmene. Jeg tror det er derfor serien er så godt likt. Actionscenene spilles inn over flere dager, men det er så gøy! Det er litt som å drive dans egentlig. Du lærer rutiner.

Erin danser videre i nye ukentlige actionscener i The Falcon and The Winter Soldier på Disney+.


Les også hva Wyatt Russell hadde å si om det å spille den nye Captain America.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Disney-nytt

Disney/Pixar vi gleder oss til

Det kommer mye gøy vår vei fra Disney/Pixar i...

Deadpool 3 kommer juni 2024!

Denne artikkelen er full av tull og bullshit, men...

The Falcon and The Winter Soldier

Bucky Barnes (Winter Soldier) og Falcon, som publikum ble kjent med i Captain America-filmene, må samarbeide for å nedkjempe en ny trussel, mens Falcon prøver å bli vandt til et liv som den nye Captain America.

2021fre19mar09:00PremiereThe Falcon and the Winter Soldier sesong 1Disney+ 9 Til Disney+

The Falcon and The Winter Soldier-nyheter

Serieåret 2021: De 10 beste nye seriene på Disney+ ifølge IMDb-brukerne

Hvilke nye serier er best på Disney+? Her er seriene brukerne av IMDb har gitt høyest karakter.

«The Zemo cut»: – Dansen vi alle behøvde

En improvisert dans, en digital folkeaksjon og Disney+ sitt uforskammet dyktige markedsføringsteam har gitt resultater: The Zemo-cut. Det er...

Wyatt Russell om å være den nye Captain America: – Jeg visste ikke hvilken rolle jeg prøvespilte for

Wyatt Russell snakker om forventninger, kritikk og den gangen han uten hell forsøkte å sikre seg rollen som Captain America.

Dette er nytt på Disney+ i uke 11, 2021

Klassikeren Titanic og den nye storserien The Falcon and The Winter Soldier er blant de største trekkplasterne i uke 11. Her finner du oversikten for uke 11.
Annonse

Anbefalte serierFor deg som liker superhelter
Fra seriedatabasen

HBO Max, Strim
8.4
Ferske episoder uteFornyet

Peacemaker

Disney+
8.2
Fornyet

Loki

Allente, Amazon Prime Video, HBO Max, Strim, Viaplay
7.5