– Du vet, superhelter har også problemer

Vi var på pressetreff med Gillian Jacobs, Alison Brie og Paul Scheer i forbindelse med Disney+-serien Marvel 616

Inkludering, mangfold og representasjon var tema da Marvel 616-regissørene Alison Brie, Gillian Jacobs og Paul Scheer møtte pressen på et digital pressetreff.

Fra skuespiller til regissør

Det er knapt ti år siden Disney sikret seg det berømte superheltuniverset til Marvel Comics. Ved lansering av Disney+ var de mange superheltfilmene og tegneseriene viktige trekkplaster. Selskapets røtter kan spores helt tilbake til 1939.

I Marvel 616 serveres vi flere dypdykk i et selskap som dominerer i underholdningsbransjen.

For de tre skuespillerne Alison Brie, Paul Scheer og Gillian Jacobs ble dokumentaren også en anledning til å jobbe bak kamera i rollen som regissør. Sammen med en haug av nysgjerrige journalister fra hele verden fikk vi anledning til å stille spørsmål til de tre, i tillegg til produsentene Jason Sterman og Sarah Amos.

Kvinnene som oppdaget Marvel sent i livet

Det er lett å bli lei av webmøter i disse pandemi-tider, da gjør det godt å få møte den herlige superduoen Brie og Jacobs. De spilte begge i Community, en serie jeg forelsket meg i for snart ti år siden, som jo gjorde det litt ekstra spesielt å se de dukke opp på skjermen.

Community. Foto: NBC
Jacobs og Brie i kult-klassikeren Community i 2013. Nå har de begge også inntatt rollen som regissør. Foto: NBC

Brie har også gjort seg kjent gjennom fremtredende roller i Mad Men og GLOW. De kunne avsløre at det nok var mer en tilfeldighet at de nå begge er gjenforent på Marvel 616.

For Brie var dette første gang hun regisserte en dokumentar, men hun har også regissert en episode av hennes undervurderte Netflix-serie GLOW (som dessverre er blitt kansellert på grunn av pandemien).

Brie har alt spilt kvinner i mannsdominerte yrker, unikumet Mad Men er for seerfrelste for lengst blitt pensum. For Gillian Jacobs ble arbeidet med dokumentaren også en oppdagelsesreise.

– Jeg visste lite om Marvel og de som hadde jobbet der da jeg startet med dokumentaren. Nysgjerrigheten og ønsket om å lære mer startet det hele, sa hun og kunne også avsløre hvilken karakter som ble hennes favoritt.

– Jeg vil si at Ms. Marvel, Kamala Kahn er min favoritt. Jeg var ikke kjent med henne før jeg startet å jobbe med dokumentaren. Det ble en reise hvor jeg ble forelsket i karakteren, en opplevelse jeg tror de fleste vanligvis har i en yngre alder, når de starter å lese som barn. Men jeg ble begeistret for henne, for tegneserien. Jeg tror Disney+ lager en egen serie med henne. Jeg håper flere får anledning til å møte karakteren snart, sa Jacobs med et stort glis.

Khamala Khan, en muslimsk superhelt, ble en umiddelbar favoritt for Jacobs. Foto: Disney

Jacobs står for regien av en av seriens absolutt sterkeste episoder, i hvert fall for alle som er tørst på kunnskap.

Hennes dypdykk i kvinneroller i Marvels superheltverden var en real oppvekker også for meg, som trodde jeg var langt over gjennomsnittet informert, før jeg satt meg ned med dokumentaren.

En sniktitt på Jacobs sin episode, som retter fokus på kvinnerollen.

Superheltenes innflytelse på dagens ungdom

Oppdageslesferden var også en som Alison Brie opplevde i sitt arbeid med en sjarmerende episode om ungdommer som øver til et teaterstykke hvor de skal spille superhelter.

– I likhet med Gillian er Marvel noe jeg lærte om senere i livet, men jeg hadde en kort periode på skolen hvor jeg samlet på superheltkort. Ved å følge ungdommene som omfavner rollefigurene og se hva de lærte av dem, innså jeg hvilken underliggende kraft Marvel kan ha, hvordan det knytter sammen ulike mennesker og hvor inspirerende karakterene er. Jeg hadde elsket å jobbe videre med Marvel.

Marvel 616. Foto: Disney+
Superhelters innflytelse på ungdom er tema i den Brie-regisserte episoden. Foto: Disney+

Å være kvinne som jobber i Marvel er også noe den Jacobs-regisserte episoden tar et dypdykk i.

– Jeg lærte så mye om Marvel og tegneseriebransjen i sin helhet i det som er en veldig kul del av episoden min. Jeg fikk ikke mulighet til å gå helt i dypden i løpet av episoden, men det var spennende å bare se fjesene og navnene deres. Forhåpentligvis inspirerer det andre til å finne ut mer om dem, deres liv og deres historie. Dette var veldig overraskende for meg og veldig spennende. Jeg hadde elsket å jobbe med Marvel i fremtiden.

– Gillian forteller ikke her hele historien, for hun har faktisk blitt vår Marvel-ekspert på området på grunn av hennes dypdykk i flere tiår med karakterhistorie, skyter produsent Sterman inn.

Representasjon går igjen i sesongen og på spørsmål om hva neste nivå av dette kunne være var Jacobs rask med å svare.

– Nilah Magruder, som dukker opp i episoden, hadde et flott svar på dette. Hun snakker om fremtiden til Marvel og hvor mye bedre mangfoldet blir på ulike områder.

Mer enn bare action

For Jacobs var dette også en åpenbaring for hva mer Marvel-filmene er, foruten de store blockbuster-filmene vi ser på kino.

– Det er definitivt dybde. Min opplevelse, som stor fan av filmene fra et snevert underholdningsperspektiv, var at med å ta et dypdykk i hvordan spesielt unge mennesker opplevde karakterene, lærte av de og identifiserte seg med de, så innså jeg hvilken påvirkningskraft Marvel har, sa hun som nylig frelst superhelt-fan

– Altså, åpenbart har de påvirkning globalt, men virkelig også på et dypere nivå. Unge kan se seg selv i karakterene, som må gjennom vanskelige ting. Du vet, superhelter har også problemer.

Superhelters rolle under en pandemi

Hvilken rolle kan så superhelter ha i en tid hvor verden herjes av pandemi? Vi spurte Paul Scheer, som regisserer en helsprø episode som utforsker de mer absurde og ukjente superheltene.

– Det var et flott spørsmål, ikke sant? Jeg tror superhelter gjenspeiler verden utenfor vinduet vårt. Det er noe som Stan Lee alltid sa, sant? Det handler ikke om kreftene. Det handler om menneskene og hvordan de reagerer til verden rundt de. Så jeg forestiller meg at vi kommer til å se Marvel-universet fortsette å vokse på den måten vi har sett med karakterer som Miss Marvel, med mangfold og inkludering. Kanskje vi til og med ser at en karakter som Micorbe, en X-Men som kan kommunisere med sykdommer. Han er som virusenes Aquaman. Dette er jo den perfekte tid å bringe ham tilbake. Vi lever i en verden som trenger Microbe! Du vet, han var en ganske slapp karakter som så ut som Mucinex-monster, men hvorfor ikke? La oss bringe ham tilbake!

Paul Scheer i Marvel 616. Foto: Disney+
Paul Scheer forsøker å pitche den ukjente superheltgruppen Brute Force i sin episode av Marvel 616. Foto: Disney+

Det er ulike regissører for hver episode og de ble gitt frihet til å finne sin stil. For Scheer ble det en kreativ og humørfylt tilnærming, hvor han skal pitche en ukjent superhelt fra arkivene som bør få sin egen rolle. Blant annet Mad Men-skuespiller Jon Hamm dukker opp for å lese til en av rollene.

Samtlige seks episoder av Marvel 616 kan du se på Disney+.

Les også

Blipp og Sandman om Hjem til jul-fortsettelsen, kjendisstatus og den mye omtalte sesongavslutningen

Serienytt intervjuet Stian Blipp og Felix Sandman om kjendisliv og Netflix-serien Hjem til jul.

Lykkevika-skaper Camilla Läckberg: – Sesong to er enda bedre

Viaplays seermagnet Lykkevika er snart tilbake med ny sesong. Vi tok en prat med serieskaper og forfatter Camilla Läckberg

Intervju: Hjem til jul sesong 3? Blipp og Sabado om eventuell fortsettelse (og mye mer)

Vi tok en prat med Hjem til Jul-skuespillerne Stian Blipp og Hermann Sabado om den nye sesongen, innspillingsutfordringer og en eventuell tredje sesong.Jeg...

Hvordan skrive manus? Her er stjernenes tips!

Vi satt oss ned med en Hollywood-skuespiller, en produsent og en stand-up komiker for å høre deres anbefalinger til ambisiøse manusforfattere. 

– En drøm kom i oppfyllelse

Serieskaperne til den nye Netflix-serien om samarbeidet med strømmetjenesten, inspirasjonen The Leftovers og mer.

Wagner Moura: – Escobar var et fattig barn som ønsket å bli akseptert

Vi har intervjuet Wagner Moura om den nye Netflix-serien Narcos, hvor han spiller Pablo Escobar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

X
X
X