Første anmeldelser om Obi-Wan Kenobi: – Overgår hypen

Kan Obi-Wan Kenobi innfri forventningene? Ja, om vi skal tro tidlige anmeldelser.

Det var ikke mulig å spore opp noen anmeldelser av Obi-Wan Kenobi i forkant. Årsaken var ganske enkelt at ingen kritikere fikk anlending til å anmelde serien før premieren.

Ofte et dårlig tegn, spesielt om studioet bak serien selv frykter den er dårlig. I noen tilfeller er årsaken en ganske annen, nemlig frykten for at overraskelser skal bli avslørt.

Beste Disney+ serie?

I Obi-Wans tilfelle kan det være det ikke er førstnevnte i hvert fall, fordi Deciders kritiker slår fast at dette «potensielt kan bli den beste Disney+-serien«, etter å ha sett de to første episodene.

Obi Wan Kenobi kan du snart se også på TV 2 Play. Om du har riktig pakke. Foto: Disney+

Full Circle følger opp og gir serien 9/10 og Solzys at the Movies gir den 4.5/5. En litt mer kjølig anmeldelse er på bransjenettstedet Deadline, som skriver at det prøves litt vel hardt.

På IMDb har brukerne så langt gitt serien svimlende 9.4, men der er det verdt å ta med i beregningen at det kun er basert på 1 000 stemmer i skrivende stund.

Serier har for vane å falle i snitt (med enkelte unntak, eksempelvis Mayor of Kingstown som økte med nesten en hel karakter i løpet av første sesong).


Les også: Kan Obi-Wan Kenobi bli årets mest topprangerte serie på IMDb? Følg med i vår løpende oppdaterte oversikt.


Rottentomatoes oppsummerer kritikernes dom

Noen snittkarakter hos kritikerne er enda ikke klart hos Rottentomatoes, som er en nettside som holder oversikt. Det er bare til å klikke seg inn her for siste nytt (ekstern lenke). Brukerne har så langt gitt den 68% positive, med den sedvanlige Star Wars-mottagelsen på enten full pott eller stryk. Det er få ting som skaper mer splid enn Star Wars, med mindre det er snakk om The Mandalorian.

Vi skal selvfølgelig komme med både recap og anmeldelse, i tillegg fikk vi anledning til å stille et par spørsmål til regissør Deborah Chow og tre svært de tre svært vennlige og imøtekommende stjernene Ewan McGregor, Hayden Christensen og Moses Ingram. Mer om det kommer snart!

Annonse Se årets store seriebegivenhet Obi-Wan Kenobi på Disney+. Klikk her
Sjekk ut øvrige kategorier
Annonse

Relevante nyheter

Disney+ pakker: