RecapThe Mandalorian-sjokket: - Godt mulig den gøyeste episoden jeg...

The Mandalorian-sjokket: – Godt mulig den gøyeste episoden jeg noensinne har sett

Recap av The Mandalorian S02E08

-

Annonse

Nyheten om flere titalls nye serier og en utvidelse av Disney+ fremstod som årets høydepunkt fra Disney+. Det viste seg at de hadde spart det beste til slutt – og lot The Mandalorians sesongfinale gi fans den beste julefeiringen i manns minne.

Kraften har aldri vært sterkere! For …. en … avslutning! Jeg sliter fortsatt med å tro hva jeg har vært vitne til i den sesongavslutningen til The Mandalorian. Jeg skriver egentlig denne artikkelen kun for å uttrykke hvor glad jeg er.

Hvor skal vi begynne? Jo, med SPOILERVARSEL. Pell deg ut om du ikke har sett hele sesong 2. Jeg mener det, du har ingenting her inne å gjøre. Vi kan snakkes senere.

En deilig overdose

Ok. Nå som vi har kvittet oss med alle sinkene kan vi ta en kjapp diskusjon på hva vi nettopp har blitt servert. Jeg nektet å tro det. Senest for et par uker siden diskuterte jeg med min yngste sønn, en 18-åring som er blitt både høyere (og tydeligvis smartere) enn faren. Han mente bestemt at Luke Skywalker ville dukke opp i serien.

«Ta deg en bolle» tenkte jeg, men var litt mer hyggelig i min svar. Ungdommen skulle ikke komme her og gi gamlefar, en livslang Star Wars-geek, slike tullete forhåpninger. Det sa seg selv at Luke, han kom de til å la ligge. Det var nok av andre jedier å hente og det ble for mye styr å få det til. For en dustete tanke.

Hvor feil tok jeg ikke der! Den bollen kan jeg fint ta selv. Luke Skywalker, i sin sverdsvingende fantastiske egne person, dukket opp. Med litt heftig CGI-hjelp (hvem bryr seg?). Hvor mange år har jeg ikke drømt om noe slikt? Minst 30 år.

Best på det gamle

Her snakker vi om kraften Disney+ har. Mens vi venter på at Disney+ skal tenke nytt er det deilig å se at de er så fordømt god på det gamle. Her tar de inn det beste fra 80-tallet og gleder enhver geek der ute.

Jeg er vokst opp med Star Wars, jeg så filmene med mine foreldre og nå ser mine barn den med sine. De er blitt voksne, sterke forsvarere av prequel-trilogien og har en form for respekt for den litt eldre (men «kjedeligere») originaltrilogien. Jeg er Luke Skywalker-fan på et nivå at jeg ikke ville skammet meg over å henge opp en plakat på rommet, selv som den grente 41-åringen jeg er. Selv om det var utrolig nostalgisk å se han igjen i den nye trilogien var dette noe helt eget.

Denne fyren her på Twitter oppsummerte min egen opplevelse av det hele:

For dette var den Luke Skywalker før han ble gammal, gretten og knekt av grusomhetene til Kylo Ren. Dette var Luke Skywalker som vi lekte med som actionfigurer. Dette er den Luke Skywalker som tillater at vi kan være litt forvokste unger i en liten halvtime av uken, før det blir alvor og voksensnakk på kontoret.

Så herlig det er å tillate seg selv slike gøye avbrekk. Det øyeblikket med en enslig X-wing starfighter som ankommer når alt ser som mørkest ut … 41-åringen i meg falt i koma og 10-åringen overtok. For et fantastisk øyeblikk.

Men hva med … recappet?

Ok, så skal jeg ikke glemme helt hva episoden handlet om. Gruppen vår, ledet av Mando, foretar et spenstig redningsoppdrag. Det fremstår lenge som temmelig generiske greier, spesielt sammenlignet med fjorårets sesongfinale, det var nesten som jeg fryktet å bli skuffet. «Er dette alt?» tenkte jeg, selv om det var nydelig å se favoritten Katee Sackhoff i nok en episode (unn deg å se Battlestar Galactica, som er på Amazon Prime Video, i juleferien. Fantastisk sci-fi med Sackhoff).

Et par heftige Mando-kamper frisker heldigvis det hele opp, mens girlpower-gruppen hansker opp med stormtroopere som er i sitt sedvanlig ubrukelige hjørne og ikke kan treffe veggen foran seg.

Så kommer twisten med sverdet. Blir det Bo-Katan mot Mando? Vi får ikke avklart den situasjonen, for superduper-soldatene ankommer og alt ser ut til å gå til helvete. Det var åpenbart at dette var øyeblikket en jedi ville dukke opp. Ahsoka? Kanskje en fra tegneseriene? Mange var vurdert. Men ikke Luke. Ikke selveste Master Skywalker.

To ikoniske Star Wars-karakterer møtes. Foto: Disney+

Men der kom han. Gjorde kort prosess med superduper-soldatene og ga oss en bittersøt avslutning, for det ble farvel med Groku. Mando tar av seg hjelmen og vi minnes på at dette tross alt er hans serie.

Han har tidvis druknet litt i skyggen av alle det kommer spin-off serie av. Jeg håper neste sesong skalerer tilbake til mer fokus på han og heller ha noen cross-over episoder (det er ikke ment som kritikk av denne sesongen, den har vært fantastisk fra start til slutt).

Jeg er fortsatt i fanboy-sjokk. Dette var den beste virkelighetsflukten vi kunne håpet på i et år som jevnt over er et jævlig et.

Ellers:

  • Mark Hamill tilbake igjen! Ansiktet er gjort yngre med CGI av heller variabel kvalitet. Han er for øvrig en av de morsomste på Twitter (med mindre du er Trump-fan).
  • Max Lloyd Jones spiller den fysiske Luke Skywalker, med ansiktet til Hamill satt over hans.
  • Betyr dette at Baby Yoda blir drept av Kylo Ren? 🙁
  • Jeremy Bulloch, som spilte Bobba Fett i originaltrilogien, gikk dessverre bort denne uken.
  • Vil C-3PO dukke opp i fremtiden? For noen uker siden var jeg på digitalt pressetreff med Anthony Daniels, som spiller androiden i alle filmene (intervjuet kommer i romjulen). Han hintet frempå at samtaler var på vei om noe. Kan det være planer for Luke også neste sesong? Eller refererte Daniels til den kommende animasjonsserien om C-3PO og R2D2? Jeg krysser fingrene for at vi får se litt mer av Luke og hans nye disippel.
  • Fikk du med deg klippet etter rulleteksten? Ikke det? Sjekk det ut. Ser ut som en ny serie ble avdekket.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

The Mandalorian

Handlingen i The Mandalorian foregår i Star Wars-universet i tiden etter Imperiets fall og før fremveksten av "First Order". Vi følger en ensom dusørjeger i de ytre delene av galaksen.

Recap & anmeldelser

The Mandalorian-sjokket: – Godt mulig den gøyeste episoden jeg noensinne har sett

Disney+ avslutter det gøyeste serieåret i manns minne med en gavepakke til fans.

Sterkere sammen! Recap av The Mandalorian S02E01

Alt føles så familiært når The Mandalorian nå er tilbake. Godt er det, for vi trenger en underholdende leksjon om trøblete fordommer.

The Mandalorian er strømmegalaksens nye stjerne

Det er treff på første forsøk for Disney+, som med The Mandalorian alt har sikret seg ett av strømmelandskapets største trekkplaster.
Annonse

Disney-nytt

– De ukjente, mest ikoniske og ekstraordinære historiene fra 9/11

I den nye dokumentarserien 9/11: One Day in America er over 900 timer med opptak blitt utforsket. Vi tok en prat med regissøren Daniel Bogado.

Ukens premierer uke 35, 2021: Steve Martin-serie på Disney+

Only Murders in The Building på Disney+ er blant ukens høydepunkt på strømming denne uken.

Anbefalte serierFor Sci-fi fans
Fra seriedatabasen

X
X
X