ArtikkelserierIntervjuWyatt Russell om å være den nye Captain America:...

Wyatt Russell om å være den nye Captain America: – Jeg visste ikke hvilken rolle jeg prøvespilte for

-

Annonse

En av de første rollene Wyatt Russel forsøkte å få var Captain America. Det gikk ikke så bra den gang. Ti år senere bærer han nå skjoldet i den nye serien The Falcon and The Winter Soldier.


The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+

Wyatt Russell

Wyatt Russell er en tidligere ishockey-spiller og sønn av skuespiller Kurt Russell. Han er kjent fra filmen Overlord og serien Lodge 49.

I The Falcon and Winter Soldier spiller han den svært kompetente soldaten John Walker, som blir håndplukket av myndighetene til å ta over som den nye Captain America.


– Sirkelen er fullført

Serienytt har denne uken intervjuet The Falcon and The Winter Soldiers Erin Kellyman (som du kan lese her), i tillegg har vi fått tilgang til en digital intervjurunde bl.a Gamesradar og presse fra Spania og Tyskland hadde med Wyatt Russell (som du kan lese i sin helhet hos Gamesradar)

De to skuespillerne er Marvels to største nykommere, begge i overraskende rollevalg.

Dette var ikke første gangen Russell forsøkte seg på rollen som Captain America. For han testet også for rollen i Captain America: The First Avenger (2011).

– «Den første rolleprøven handlet mer om å sjekke om jeg var en god skuespiller. Det var tidlig i min karriere og jeg visste ikke om jeg var god. Du håper du er god, men du får dette først bekreftet ved å se hvordan andre reagerer. Jeg var sikkert forferdelig eller bare ok, hvem vet?», kunne Russell avsløre til Gamesradar.

Bakteppet er at han dukket opp som den overraskende arvtageren til Steve Rogers’ Captain America i Disney+ serien The Falcon and The Winter Soldier.

– Det andre prøvespillet var åpenbart annerledes. Jeg visste ikke engang hvilken rolle jeg prøvespilte for. Da jeg fant det ut så var det som om sirkelen var fullført.

– Noen kritiserer mest for å fremheve seg selv

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
Clé Bennett (Battlestar) og Wyatt Russell (John Walker/Captain America) er en ny duo som ikke helt kommer overens med seriens helter Falcon og Winter Soldier. Foto: Disney+

Rollefiguren dukket først opp i tegneseriebaldene på 80-tallet og det ble umiddelbart kontroversielt blant fansen. Russell aner ikke hvordan fans av filmene vil ta det og det er heller ikke slik at han mener all kritikk er verdt å lytte til.

– Dere er bedre til å bedømme det enn meg. Jeg liker ikke å fortelle mennesker hvordan de skal føle, du føler akkurat det du føler.

Med en fortid som ishockeyspiller i Tyskland, har Russell en klar erfaring og tilnærming til det å håndtere eventuell kritikk som måtte komme.

– Det fine med hockey var at du hadde statistikk. Du måtte bedømme egne prestasjoner helt ærlig, det var mer objektivt. Med filmer er det mer subjektivt. Du velger kritikken du ønsker å høre. Når kritikken gjentas og det er smart er det noe å tenke over. For det meste er det mennesker som forsøker å sette sammen ord for å virke smart og få det publisert. De gjør det for sin egen del. Veldig sjeldent er det noe som ikke er ment å fremheve personen som sier det, men når du hører noen si noe som handler om mer enn hva de føler, da er det verdt å lytte til. Det er veldig enkelt å forstå når noen kritiserer mest for sin egen del, da går det inn et øre og ut det andre.

Om de heftige actionsekvensene

For å gjøre seg klar til rollen måtte Russell gjennom et heftig treningsprogram og la om kostholdet. Actionsekvensene i serien krever sitt.

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
I The Falcon and The Winter Soldier møtes den nye Captain America de to veteranene Falcon og Winter Soldier i en brutal actionsekvens. Foto: Disney+

– Kampscenene er ikke til å tro. Fantastisk. Stunt-teamet er fantastisk, de er planetens beste så det er herlig å jobbe med de.

Russell var ikke en die-hard fan av filmene før han fikk rollen, og av det han har sett er det en helt annen superheltgruppe enn Avengers som fenget han mest. Når han snakket om sin favoritt ble det plutselig to helt andre filmer som ble nevnt.

– Jeg har ikke sett alle filmene. Jeg har sett Endgame, den første Captain America, The Winter Soldier og noen flere. Favoritten min er nok Guardians of the Galaxy. Regissør James Gunn er en visjonær så den elsket jeg. Thor: Ragnarok, jeg er en stor tilhenger av Taika Waititi før han ble kjent, da jeg bodde i Tyskland. Så når det omfatter ham er jeg alltid giret, og så så jeg Thor: Ragnarok, som nok er min favorittfilm.

Hva gjelder Guardians of The Galaxy ville det vel overrasket om den ikke ble nevnt, da faren Kurt Russell spilte i oppfølgeren.

Blir han en skurk?

Fremtiden, nå som han er del av det prestisjetunge og krevende Marvel-universet?

– Jeg føler kun press når det er over. Da er det ferdig og jeg har ingen kontroll over hva som skjer etter det. Da hører du folk snakke og si det kommer til å bli så bra, og jeg håper det og om det er dårlig så er det dårlig, og det er ikke bra. Du tenker ikke mye over det når du er midt i produksjonen, da gjør jeg bare så godt jeg kan. Tenker du på målstreken midt under løpet så går det ikke bra. Jeg forsøker bare å ha det gøy med de jeg jobber sammen med. Hvis folk liker det så flott, om ikke så forsøk å gjøre en bedre jobb neste gang.

The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+
The Falcon and The Winter Soldier. Foto: Disney+

Det store spørsmålet er om denne utgaven av Captain America forblir på den rette siden av loven. I tegneseriebladene, hvor rollefiguren etter hvert blir til U.S. Agent, var han i perioder mer skurk enn helt å regne – men dette har variert og blitt endret på mye opp gjennom årene. Skjer dette også i serien?

– Det er et av spørsmålene jeg dessverre ikke kan svare på i den grad du gjerne ønsker. Dere må vente og se.

The Falcon and The Winter Soldier kan du se ukentlig på Disney+.


Les også hva Erin Kellyman har å si om kvinnelige antagonister, og ønsket om å ha Sebastian Stan i rollen som Luke Skywalker.


LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Disney-nytt

– De ukjente, mest ikoniske og ekstraordinære historiene fra 9/11

I den nye dokumentarserien 9/11: One Day in America er over 900 timer med opptak blitt utforsket. Vi tok en prat med regissøren Daniel Bogado.

Ukens premierer uke 35, 2021: Steve Martin-serie på Disney+

Only Murders in The Building på Disney+ er blant ukens høydepunkt på strømming denne uken.

The Falcon and The Winter Soldier

Bucky Barnes (Winter Soldier) og Falcon, som publikum ble kjent med i Captain America-filmene, må samarbeide for å nedkjempe en ny trussel, mens Falcon prøver å bli vandt til et liv som den nye Captain America.

2021fre19mar09:00PremiereThe Falcon and the Winter Soldier sesong 1Disney+09:00 Sjanger:Action,Drama,Superhelt 9

The Falcon and The Winter Soldier-nyheter

Serieåret 2020: De 10 beste nye seriene på Disney+ ifølge IMDb-brukerne

Hvilke nye serier er best på Disney+? Her er seriene brukerne av IMDb har gitt høyest karakter.

«The Zemo cut»: – Dansen vi alle behøvde

En improvisert dans, en digital folkeaksjon og Disney+ sitt uforskammet dyktige markedsføringsteam har gitt resultater: The Zemo-cut. Det er...

The Falcon and Winter Soldier sin egen Erin Kellyman vokste opp som superhelt-fan. Nå gir hun juling i rollen som Karli

22-åringen er nå del av både Star Wars og Marvels MCU. Hun fortsetter gjerne med det. Vi satt påskeferien på pause for å ta en prat med henne.

Wyatt Russell om å være den nye Captain America: – Jeg visste ikke hvilken rolle jeg prøvespilte for

Wyatt Russell snakker om forventninger, kritikk og den gangen han uten hell forsøkte å sikre seg rollen som Captain America.
Annonse

Anbefalte serierFor deg som liker superhelter
Fra seriedatabasen

Disney+
8.5
Fornyet

Loki

X
X
X