Kommentar: – Wonder Woman strandet. Er heltinner uønsket?

- Det er på tide å gi plass til heltinnene.

Nok et forsøk på å blåse liv i en av de mest kjente kvinnelige heltene har havarert. De store kanalene i USA har alle sagt nei til å lage en TV-serie av en av de mest kjente superheltinnene.

Det var David E. Kelley, som kanskje er mest kjent for Ally McBeal, som denne gang forsøkte å gi liv til rollefiguren på amerikansk fjernsyn. Tidligere har både Joss Whedon (Buffy) og George Miller (Mad Max-filmene) uten hell forsøkt å få igang filmprosjekt som involverte heltinnen. Det var optimisme å spore for prosjektet, spesielt nå som Smallville går mot slutten.

Hvorfor satses det ikke på serier med kvinnelige superheltinner? Mens vi flommer over av mannfolk i trikot, er det nærmest umulig å få en tøff kvinnelig helt på lerretet.

De forsøk som har vært, har stort sett vært skandaløse (Catwoman og Elektra). TV-verdenen har nå vært litt snillere mot kvinnene, enn hva filmuniverset har, hvor først og fremst Buffy viste at det ikke var noe i veien for kvinnelig action. Innen film er det dårlig hva adapsjoner angår, men eksempelvis Kill Bill, Terminator 2 og Alien viser at det ikke er noe i veien for filmer med sterke kvinner i hovedrollen. Det er andre steder problemene eksisterer.

Det lages flere filmer om mannlige rollefigurer som ikke har nærheten av Wonder Womans popularitet, det er med noe forundring å registrere nok en gang at en superheltinne forblir benket.

De lager heller en oppfølger til en tilnærmet flopp som Ghost Rider, fremfor en av de mest populære karakterene i DCs store superhelgalleri. Det holder ikke og det er vel verdt å stille spørsmål ved de prioriteringer som gjøres.

Vi behøver mer mangfold innen sjangeren. Slipp heltinnene til slik at det ikke bare er vi mannfolk som har noen gjenkjennelige idealer å følge ukentlig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Serietips

Because this is my first life (K-drama)

Jeg har nylig blitt veldig interessert i K- og C-drama (Her er en til link)....

Use For My Talent

Har du sett denne lille kinesiske perlen som gjemmer seg på Netflix? Nei? Da er...

Mias Guilty Pleasure 2022: Klissete Julefilmer

I fjor fikk du min helt fantastiske liste over de beste romcom filmene å se...

Emily in Paris sesong 3 kommer i desember

Etter andre sesong virket det som Emily og Gabriel kanskje hadde en sjanse, men så...

Del kommentar

Flere kommentarer

– SkyShowtime griper muligheten

Over 20 europeiske serier skifter eier. SkyShowtime fortsetter offensiven, noe som fremstår positivt for norsk produksjonsmiljø.

Ingen Henry Cavill? Er The Witcher sesong 4 kansellert?

Mia er ikke begeistret over at Liam Hemsworth overtar rollen som Geralt.

Fate: The Winx Saga sesong 2 er her! Vi kikket på EP1.

SPOILER AV HELE FATE SESONG 1: Bloom klarte å finne et nytt nivå av ild-kreftene...