NyheterMånedens film- og serietips desember 2020

Månedens film- og serietips desember 2020

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Julemåneden byr på en god anledning til å tipse om litt mer enn bare det som er nytt, det er nemlig også et par eldre filmserie-klassikere på plass på strømming.

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier med sesongpremière på TV eller strømming i Norge, hvor en i Serienytt-teamet plukker ut noe for enhver smak, så du slipper å kaste bort tiden på leting. I desember utvider vi også tipsrekken med et par eldre klassikere.

Jul og eventyr

Desember er høytiden for fantasy, juletematikk og innhold som passer for hele familien. Det setter selvfølgelig sitt preg på tipsrekken vår. Vi tar også med enkelte november-premierer med tema jul, som vi klør oss godt i hodet på hvorfor ikke kom i desember.

Vi skal komme tilbake med mer om dette og andre serier senere. Sjekk også ut vår podcast for mer seriesnakk, tips og trivia.

  • Få full oversikt. Våre abonnenter kan selv sjekke ut seriekalenderen, hvor alle nye serier og sesonger legges til fortløpende.

Without further ado, her er månedens tips:


Netflix

Hjem til jul sesong 2

18. desember 2020

«Se hvem som venter på døren når Hjem til jul er tilbake igjen»

Jeg har sett den nye sesongen, men i skrivende stund forhindrer en avtalt sperrefrist meg fra å si noe som helst om den nye sesongen. Er den god? Dårlig? Bare vent til premieren er her, vi har litt å snakke om.. Vi har også tatt en prat med Stian Blipp og Hjem til jul-nykommer Hermann Sabado, som vi vil servere som oppvarmer til sesongen. I tillegg har vi mange intervju om første sesong som vi aldri rakk å få ut, som vi også tenkte kunne være en fin oppvarming. Stay tuned!

Enten den er god eller dårlig, ville serien uansett kommet med i vår serietips-spalte, for minst halve Norge venter i spenning på å få vite hva som skjer videre med Johanne. Det er kanskje tidenes mest sette norske serie det er i hvert fall den mest sette serien i Norge på Netflix. Dette er serien alle kommer til å snakke om – og den samtalen blir det spennende å bli en del av.

Premiere 18. desember på Netflix.

2020fre18des09:00PremiereHjem til jul sesong 2Netflix09:00 Sjanger:Drama,Komedie,Romantikk

SERIESIDE


HBO Nordic

Your Honor sesong 1

7. desember 2020

«Emmy- og Golden Globe-vinner Bryan Cranston (Breaking Bad) spiller den høyt respekterte dommeren Michael Desiato, hvis sønn blir involvert i en trafikkulykke og stikker av fra åstedet. Desiato dekker for sønnen, noe som utvikler seg til en dramatisk og høyspent sak der løgner og bedrag intensiveres.»

Showtime-serier pleier å falle i smak her i Norge og det skader heller ikke at Breaking Bad-favoritten Bryan Cranston er tilbake i en thriller som enkelte kritikere har sammenlignet med The Wire i sin tilnærming til historiefortelling. Det blir kanskje litt vel mye hype, men vi har troen på at dette blir en veldig spennende serie.

2020man07des09:00PremiereYour Honor sesong 1HBO Max09:00 Sjanger:Drama,ThrillerTil StrimTil HBO Max

SERIESIDE


Disney+

The Lego Star Wars Holiday Special

17. november 2020

«Et nytt Star Wars-eventyr hvor Rey reiser gjennom tid og møter blant annet Luke Skywalker og Darth Vader»

Serien når kanskje ikke helt nivået til Lego-filmene og krever litt kunnskap i Star Wars-historie, så for den som ikke har sett filmene kan denne nok med fordel skippes, men ellers en sjarmerende spesial som blir et nostalgisk gjensyn for eldre seere og en artig opplevelse for barna.

Et alternativ for barn er også Apple TV+-serien Stillwater, som ser aldeles nydelig ut.

OBS! Vi var heldig nok til å være med på pressetreff med den svært morsomme skuespilleren Anthony Daniels, som spiller C-3PO. Intervju kommer nærmere jul.

Premieren var 17. november på Netflix.

2020tir17nov09:00PremiereThe Lego Star Wars Holiday SpecialDisney+09:00 Sjanger:Animasjon,BarnTil Disney+


HBO Nordic

Vikings sesong 6B

30. desember 2020

«Historien om Ragnar Lodbroks sønner er ved veis ende i den siste sesongen av Vikings»

Vikings kom kanskje litt i skyggen av Game of Thrones. Hvis du ikke har sett serien er det bare å kaste seg over den, mens dem som sørger over at det snart er slutt kan glede seg over at en oppfølgerserie kommer på Netflix.

Premiere 30. desember på HBO Nordic.

2020ons30des09:00PremiereVikings sesong 6BHBO Max09:00 Sjanger:Action,Drama,Eventyr,KrigTil StrimTil HBO Max

SERIESIDE


HBO Nordic

The Stand sesong 1

17. desember 2020

«Planeten er lagt øde etter en fryktelig pandemi. En gruppe overlevende ledes av 108-åringen Abigail, og sammen må de kjempe for menneskehetens overlevelse.»

Hvor mange HBO-serier basert på Stephen King-bøker har det egentlig kommet? Vi har mistet tellingen, men gleder oss likevel til enda en. At den tidligere er blitt filmatisert gjør ingenting, for med Alexander Skarsgård i fremtredende rolle og en ny slutt skrevet av ‘the King’ selv, tror vi dette blir gode greier.

Premiere 17. desember på HBO Nordic.

2020tor17des09:00PremiereThe Stand sesong 1HBO Max09:00 Sjanger:Drama,Fantasy,Spenning,ThrillerTil StrimTil HBO Max

SERIESIDE


Amazon Prime Video

The Expanse sesong 5

16. desember 2020

«Serien er basert på en populær bokserie av Daniel Abraham og Ty Franck. Den har Thomas Jane og Steven Strait i fremtredende roller. Satt 200 år inn i fremtiden tar den for seg kolonisering, klasseskille og storpolitikk.»

En av nyere tids beste sci-fi serie er snart ved verdensrommets ende, for femte sesong er seriens nest siste. Trist er det at ikke alle bøkene er blitt serie, men vi er takknemlig for at Amazon reddet denne etter andre sesong. Runder de av på rett vis med sine to siste sesonger, kan de feire på siste inspillingsdag med å ha skapt en av de fremste seriene innen sjangeren.

2020ons16des09:00PremiereThe Expanse sesong 5Amazon Prime Video09:00 Sjanger:Action,Drama,Science Fiction

SERIESIDE


Viaplay

Supernatural sesong 15

15. desember 2020

«To brødre reiser rundt i USA for å bekjempe overnaturlige skapninger.»

Supernatural er et must for fans av skrekk og eventyr, ikke la deg skremme av de mange sesongene. Det er en grunn til at den har holdt på så lenge.

Nå er det derimot slutt, etter en siste sesong, delt i to som følge av produksjonsstans. Det blir et vemodig farvel med en serie som har slått mange rekorder i USA.

2020tir15des09:00PremiereSupernatural sesong 15Viaplay09:00 Sjanger:Action,Drama,FantasyTil StrimTil Viaplay

SERIESIDE


Viaplay

Ringenes Herre-maraton

1. desember 2020

«Handlingen pågår i fantasiverdenen Midgard. Den følger den unge hobbiten Frodo Lommelun på hans oppdrag sammen med Ringens brorskap, for å ødelegge den ene ringen og dermed tilintetgjøre den onde Sauron.»

Julefeiringen blir ikke komplett uten et film-maraton og i år har Viaplay slått på stortrommen. Indiana Jones, Rocky og Ringenes Herre-filmene er nå på tjenesten, og av de vil vi alltid stå beredt til å anbefale et gjensyn med, sistnevnte nå i desember.

Det kan også bli en god oppvarming til den kommende Ringenes Herre-serien som kommer på Amazon Prime Video.

2020tir01des09:00Ringenes herre: Ringens brorskapViaplay09:00 Sjanger:Action,Drama,Eventyr,FantasyTil StrimTil Viaplay


Disney+

Mulan

15. desember 2020

«Eventyreren Hua Mulan er en skuffelse for sine foreldre, som helst ser at hun finner seg en mann.»

Julen er heller ikke helt den samme uten en ny blockbuster, noe som dessverre tilhører sjeldenheten nå under pandemien. Da er det godt å se at Disney+ valgte å slippe Mulan på strømmetjenesten fremfor å utsette den ytterligere.

Filmen har fått en heller lunken mottagelse, men for målgruppen bør denne være en fin opplevelse med mye action og et tidsaktuelt feministisk preg (og som et ps; filmfrelste som ønsker seg litt mer vokseninnhold bør sjekke ut Netflix-aktuelle MANK).

2020fre04des09:00PremiereMulanDisney+09:00 Sjanger:Action,Drama,EventyrTil Disney+

Høsten 2020 ga oss over 100 nye serier. Hvor mange nye serier kommer det til vinteren? Vi gir deg oversikt over både de nye seriene og hvilke serier som er tilbake med ny sesong.

For abonnenter

Annonse

Relevante nyheter

Ukens serie- og sesongpremierer

Sissy Spacek og J.K. Simmons kan du se i den nye Prime Video-serien Night Sky.

Ukens populære serier

Nye serier som Conversations With Friends og How I Met Your Father gjør det bra denne uken.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
7.6
Fornyet

SEAL Team

Allente, C More, Strim, TV 2 Play
6.4
X
X
X