Ringenes Herre-serien med produksjonsstart i 2020

Del nyheten

Under pressetreffet TCA avslørte Amazon at produksjonsstart for den kommende Ringenes Herre-serien er satt til 2020. Flere produsenter er hyret inn, tillegg har Orlando Bloom nå kommentert serien.

Kan den være klar for 2021?

Om alt går etter planen kan tidenes dyreste serie komme på skjermen i 2021 eller 2022. Det ble klart etter at Amazon kunngjorde produksjonsteamet som jobber med det som etter alle solemerker blir en serie som kommer til å dominere det neste tiåret, om gjort riktig.

Normalt kommer en serie på skjermen et år eller to etter produksjonsstart, men dette kan også variere veldig. Kompliserte prosjekt kan gjerne ta opp til 3 år. Men nå kan vi forvente oss en rekke nyheter i månedene som kommer, både angående skuespillere og annet om serien.

Kan serien bli like dyr som alle seks filmene?

Det er antatt at den kostbare avtalen Amazon inngikk for å sikre seg rettighetene involverer en serie på minimum fem sesonger og en mulig spin-off. Prislappen på rettighetene alene skal være på over to milliarder kroner.

spekuleres det i amerikansk presse at prislappen på serien, når produksjon, lønninger, markedsføring og det som ellers hører med er unnagjort vil bli på rundt en milliard dollar. Altså, over 8,5 milliarder kroner målt i dagens valutakurs.

Det er til sammenligning nesten like mye som de tre Ringenes Herre-filmene og de tre Hobbiten-filmene kostet til sammen. For en TV-serie. Smak på den.

Erfarne produsenter

Amazon Studios avslørte også hvem som vil jobbe med å realisere serien. Mens det er avklart for lenge siden at filmenes regissør Peter Jackson ikke vil være involvert, ble det i 2018 gjort kjent at JD Payne og Patrick McKay fikk ansvaret for å skrive manus og utvikle serien.

Med seg har de nå produsenter med erfaring fra serier som The Sopranos og Breaking Bad. Lindsey Weber (10 Cloverfield Lane), Bruce Richmond (Game of Thrones), Gene Kelly (Boardwalk Empire) og Tal Yguado er tilknyttet prosjektet som produsenter, det er også Gennifer Hutchison (Breaking Bad) Jason Cahill (The Sopranos) og Justin Doble (Stranger Things). De tre sistnevnte vil også jobbe med manus.

Ingen Orlando Bloom

Markella Kavenagh hevdes å være klar for serien, men utover det er det ingen skuespillernyheter. Casting-arbeidet skal ha pågått i flere uker og blitt foretatt over hele verden.

Tilfeldighetene vil ha det til at Orlando Bloom, som spilte i begge de tidligere trilogiene, er involvert i den kommende fantasyserien Carnival Row på Amazon Prime Video, han var derfor også til stede under pressetreffet. Der avfeide han mulighetene for at han ville gjenta rollen som Legolas.

Nå ville det vært merkelig om han gjorde nettopp det, av den enkle grunn at seriens handling ryktes å være satt til tusenvis av år før handlingen i Ringenes Herre-trilogien. Men skuespilleren påpekte også at naturens gang også gjør sitt.

– Jeg liker å se på meg selv som evigung, men…, sa han til latter fra journalistene og kritikerne i salen.

Han fortalte også at han for 20 år siden diskuterte mulighetene for en nyversjon med Peter Jackson under innspillingen av den første filmen. Den gangen anså han det som en umulighet.

– Nå er jeg her og jobber for Amazon. Og de gjør nettopp det.

Ringenes Herre-serien, som fortsatt ikke er gitt et navn, er en av rundt 20 store fantasyprosjekt på vei på de ulike kanalene og strømmetjenestene. Amazon har også en serie basert på The Wheel of Time på vei, det prosjektet ble kunngjort høsten 2018. Ringenes Herre-serien ble kunngjort i 2017.


Annonse
X
X
X