NyheterMånedens serietips oktober 2020

Månedens serietips oktober 2020

-

SERIEÅRET 2020

Annonse

Det er en sann fryd å forsøke å finne frem anbefalinger i jungelen av serier, spesielt med så mye bra og lovende å velge mellom. Nærmere 50 serie- og sesongpremierer i oktober tror jeg er rekord. La oss ta en titt!

«Månedens Serietips» er våre anbefalinger av serier som har sesongpremière på TV eller strømming i Norge hvor en i Serienytt-teamet finner frem tips for enhver smak.

Knallsterk høst

Oktober byr på storproduksjoner fra blant annet NRK, HBO og Netflix. Du vil nok vanskelig finne tid til alt som frister, forvent deg også at det blir mye skriverier og snakk når serier som The Mandalorian og Atlantic Crossing ruller over skjermen med ukentlige episoder.

The Mandalorian sesong 2. Foto: Disney+
The Mandalorian sesong 2 kommer helt i slutten av måneden. Foto: Disney+

Jeg vil si det er er HBO Nordic som stiller sterkest i oktober, med nye gode tilskudd til de allerede sterke september-premierene som sendes ukentlig.

Det er mye bra som her utelates, blant annet nye sesonger av Babylon Berlin (NRK) og Suburra (Netflix) – to serier jeg enda ikke har hatt tid til å kaste meg over (ja, jeg skammer meg).

Så må jeg bare slenge inn den smått absurde The Good Lord Bird (HBO Nordic) og lovende serier som Bjørnstad (HBO Nordic) og The Queen’s Gambit (Netflix) som verdt å holde et øye med – det er dessverre ikke alt vi rekker over i denne artikkelen.

The Good Lord Bird. Foto: HBO Nordic
Ethan Hawke er strålende i The Good Lord Bird. Foto: HBO Nordic

Vi skal komme tilbake med mer om de og andre serier senere. Sjekk også ut vår podcast for mer seriesnakk, tips og trivia.

  • Få full oversikt. Våre abonnenter kan selv sjekke ut seriekalenderen, hvor alle nye serier og sesonger legges til fortløpende.

La oss sjekke ut månedens tips:


NRK TV

Førstegangstjenesten sesong 1

2. oktober 2020

«En krigsentusiast, en bortskjemt russ, en kvinnelig mannssjåvinist og en hvit flerkulturell rapper melder seg til tjeneste.»

Etter en liten forsmak vinteren 2020 har nå NRK endelig fått ut hele første sesong. Den gir mye mer av det de første to episodene viste oss og godt er det. Dette er en komiserie som følger i fotsporene til KLM, Trond Viggo og Robert Stoltenberg, om enn noe mer vulgært og enda mer helsprøtt fra kometen Henrik Flesvig.

Premiere 2. oktober på NRK TV.

SERIESIDE


Disney+

The Mandalorian sesong 2

30. oktober 2020

«Etter det galaktiske imperiets fall, har lovløsheten spredd seg gjennom galaksen. En ensom våpenmann kjemper seg gjennom de ytre strøkene og livnærer seg som dusørjeger.»

Vi gleder oss stort til ny sesong av dette episke western-eventyret satt til en galakse langt unna. Det er mange spørsmål vi ser frem til å få svar på og vi er spente på ryktede besøk til kjente steder fra Star Wars-filmene. At Timothy Olyphant (Justified) dukker opp også her, slik han har gjort på herlig vis i ny sesong av Fargo, er en velkommen bonus.

Premiere 30. oktober på Disney+.

SERIESIDE


HBO Nordic

Warrior sesong 2

3. oktober 2020

«Den unge talentfulle Ah Sahm flytter fra Kina for å jobbe for en av de mektigste tong-klanene i San Francisco på 1800-tallet.»

Warrior er den perfekte serien for actionfrelste, som også gir et spennende historisk dypdykk til de mer skjulte miljøene i 1800-tallets Amerika.

Premiere 3. oktober på HBO Nordic. Episoder sendes ukentlig.

SERIESIDE


Amazon Prime Video

Utopia sesong 1

30. oktober 2020

«En gruppe unge voksne som møtes online blir nådeløst jaktet på av en skjult statlig organisasjon etter at de kommer i besittelse av et tegneserieblad. Dette er en amerikansk versjon av den britiske originalen fra 2013.«

OBS! Denne serien var opprinnelig satt opp i september, men ble flyttet.

Gjør deg klar for bråk! Dette er et tips som kommer til å skape irritasjon, for Utopia er en amerikansk utgave av en svært populær britisk serie fra 2013. Traileren har ikke falt i smak hos flere fans av originalen – som frykter at serien vil være for ulik kildematerialet.

Opprinnelig var planen at David Fincher skulle lage serien for HBO. Det prosjektet strandet som følge av en pengekrangel, før Amazon noen år senere sikret seg rettighetene til å utvikle serien. Nå er det Gillian Flynn, forfatteren bak Sharp Objects og Gone Girl, som har påtatt seg jobben med å bringe serien til skjermen.

Flynn var også med på Fincher-prosjektet som manusforfatter, den jobben har hun fortsatt påtatt seg. I tillegg er hun nå sjefprodusent. Er den tidligere TV-kritikeren klar for den jobben? Dommen får vi denne måneden.

At dette er en serie som kan bli et hat/elsk-produkt må jeg si frister litt ekstra. Jeg blir litt beroliget av at Amazon Prime Video står bak, fordi de sjeldent skuffer på seriefronten. Flere av seriene deres er av høy klasse. Derfor håper jeg Amazon, med en fersk sjefprodusent, treffer blink.

Premiere 30. oktober på Amazon Prime Video.

SERIESIDE


HBO Nordic

The Undoing sesong 1

28. oktober 2020

«The Undoing er basert på boken You Should Have Known, skrevet av Jean Hanff Korelitz. Den vellykkede terapeuten Grace Sachs får livet snudd på hodet når et voldelig dødsfall, en savnet ektemann og en rekke skremmende avsløringer kommer til overflaten.»

En av flere serier som ble utsatt på grunn av koronapandemien. Nå er den endelig her! En av de mest søkte på seriene i vår database, noe som vel heller ikke er rart da den har både Hugh Grant og Nicole Kidman i en og samme serie.

Med Susanne Bier (The Night Manager) i registolen, David E. Kelley som produsent og HBO som originalkanal er det her så mye kvalitet involvert at forventningene er skyhøye.

Premieren er 28. oktober på HBO Nordic.

SERIESIDE


Netflix

The Haunting of Bly Manor sesong 1

9. oktober 2020

«Skrekkserien er oppfølger til The Haunting of Hill House, men handlingen er ikke relatert til den serien. Det blir en ny historie, hvor flere av de samme skuespillerne kommer tilbake i nye roller. Serien er løst basert på 1898-boken The Turn of the Screw av Henry James.«

Ikke forvent deg en lignende serie som The Haunting of Hill House. Her er skrekk redusert til krydder og hovedvekten lagt på tema som kjærlighet, sorg, savn og demens. En svært lekende (og ofte forvirrende) serie som er tydelig inspirert av blant annet Christopher Nolans fascinasjon med tid og drømmer.

SERIESIDE


NRK

Atlantic Crossing sesong 1

25. oktober 2020

«Norges kronprinsesse Märtha flykter til USA under 2. verdenskrig. Der blir hun godt kjent med USAs president Franklin D. Roosevelt, som hun forsøker å overtale til å la USA bli del av krigen mot nazistene.»

Norsk drama er god på krigshistorie, forventningene er derfor store når det er kongefamilien som står i fokus.

Med tanke på hvor mye vi nordmen elsker slik og har omfavnet en serie som The Crown, bør serien med Sofia Helin i rollen som kronprinsesse Märtha og Tobias Santelmann som kronprins Olav. At Twin Peaks-favoritten Kyle MacLachlan er hyret inn i rollen som Franklin D. Roosevelt er ekstra spennende.

SERIESIDE

Annonse

Relevante nyheter

Ukens serie- og sesongpremierer

New Amsterdam er tilbake, men det gjelder ikke alle seriens skuespillere. Her er oversikt over ukens premierer!

Dette kommer på Disney+ i september 2022

Disney+ Day, en ny Star Wars-serie og den bunnsolide nye spenningsserien The Old Man er blant mye nytt på Disney+ i september.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

SERIEÅRET 2020

Andres topplister

Annonse

Populært i 2020Seriene som definerte året
Fra seriedatabasen

Allente, Strim, TV 2 Play, Viaplay
7.5
Allente, HBO Max, Netflix, Strim, Viaplay
8.4
Fornyet

Outlander

X
X