Reed Hastings
Netflix-sjef Reed Hastings kan glede seg over et godt 2. kvartal.

Netflix kjøper tegneserieforlaget Millarworld, som ble skapt av den kjente tegneseriskaperen Mark Millar. 

Forlaget, som ble startet for 15 år siden, står bak kjente merkevarer som Kingsman, Kick-Ass og Wanted – serier som alle er blitt filmatisert (og andre selskaper fortsatt vil ha filmrettighetene til)

– En moderne Stan Lee

Mark Millar ble kjent for sitt arbeid hos Marvel med blant annet Spider-Man, Wolverine og Fantastic Four, hvor han stod bak eller var involvert i noen av Marvels mest kjente historier de siste tiårene.

Millarworld
Foto: Millarworld

I en pressemelding sammenlignes Mark Millar med en «moderne versjon av Stan Lee», mannen som har skapt flere av de mest kjente og kjære amerikanske superheltene. Det var innholdssjef Ted Sarandos som stod for sammenligningen.

Les også: Vårt intervju med Ted Sarandos

Annonse

Gjør som Disney og Warner Bros

Oppkjøpet befester strømmetjenestens investering i sjangeren. I 1968 kjøpte Warner Bros kjøpt opp tegneserieforlaget DC (som står bak Supermann og Batman), mens Disney i 2009 kjøpte Marvel (som står bak Iron-Man og The Avengers). Netflix følger her samme strategi, som gir tjenesten tilgang til flere etablerte tegneserier i tillegg til kommende Millar-prosjekter. Planen til Netflix er å lage filmer og serier, hvor de nå vil beholde kontrollen og sikre en større andel av inntektene.

Les også: Storstilt anime-satsing hos Netflix

Netflix har fra før skapt flere serier basert på superheltene til Marvel, blant annet Daredevil og Jessica Jones, noe som ble gjort etter avtale med Disney. Ved å kjøpe opp Millarworld fremfor å kjøpe rettigheter til serier enkeltvis kan dette bli en investering selskapet får mye igjen for. 

Det kan også være første steg for tjenesten til å få flere ben å stå på. Til tross for at selskapet gjør det storartet på børsen er det en gjentakende påpeking fra analytikere at selskapets forretnings-modell er ganske ensformig og nesten utelukkende baserer seg på abonnenter, i motsetning til selskaper som Amazon, Time Warner og Google. 

Noe som gjør selskapet, som har tatt opp stor gjeld for å finansiere sine storstilte investeringer, potensielt sårbart og på lengre sikt i mindre stand til å konkurrere mot større amerikanske selskaper som nå satser friskt innen strømming. Dette kan bli første steg for Netflix å gjøre seg mindre avhengig av andre aktører. 

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer