Er vi i Twin Peaks nå? Recap av Legion 1.4: «Chapter 4»

Annonse

Vi møter Oliver Bird i ukas veldig rare episode av Legion.

4 episoder inn i Legion får vi en av de merkeligste TV-episodene i nyere tid siden Twin Peaks, som leverer mye rart i både stil og substans.

Etter blant annet å ha hørt stemmen hans forrige uke levert av en espresso-maskin, fikk vi i ukas episode endelig se ektemannen til Melanie (Jean Smart); Oliver Bird (Jemaine Clement). Oliver har en utvilsom spesiell stil, passende med seriens bruk av klær og design på bygninger som kunne stammet fra 60 og 70-tallet, men viktigst av alt er at Oliver ikke er fysisk til stede, fordi hans kropp er nedfrosset i en gammel svømmedrakt i kjelleren på Summerland. David (Dan Stevens) møter Oliver som en «astral projeksjon», som menes en bevisst reise ut av den fysiske kroppen til et annet virkelighetsplan «høyere oppe» i energispekteret, hvor de to ender opp med å kommunisere med hverandre.

Et av de flere merkelige tingene vi får se i episoden er hvordan Oliver starter med å direkte adressere kameraet, i en monolog hvor det forsøkes å gjøre et punkt av enten vold, menneskets natur eller en type historiefortelling, før han forklarer at det er to fundamentale typer historier: Dem som lærer en om empati og dem som lærer en om frykt. Dette er noe som henger over hele episoden, i det den utforsker mer av fortiden til David og setter spørsmål ved om vi skal føle med ham eller være skremt av alle tingene han kan gjøre med kreftene sine.

Det er forvirrende nok å se David i koma når han møter Oliver i over halvparten av episoden, så når også scener satt til den fysiske verden er det gjort på en drømmeaktig måte er det lett for å måtte undre på om dette også er satt til den fysiske verden serien befinner seg i seg eller ei. Spesielt etter at vi ser hvor mektig David kan være med sitt sinn og den astrale projeksjonen på serien.

Møt Mr. Oliver Bird (Jemaine Clement). Foto: Fox

Som en av de mindre avsløringene i episoden fikk vi endelig forklart hvordan Cary (Bill Irwin) og Kerry (Amber Midthunder) hørte sammen. De er en og samme person, men separate personligheter og evner. Cary gjør de «kjedelige» tingene mens Kerry gjør de spennende tingene, som å sloss. Vi fikk en flott forklaring av forholdet dem to imellom etter spørsmål fra Syd, hvor Kerry forklarte at Cary fikk henne til å le og hun holdt ham trygg. Det var en flott skildring av hvordan de fungerer, og det blir spennende å se hvor mye hennes skader tilknyttes Cary framover.

I den virkelige verden dreier store deler av episoden seg om hvordan Syd (Rache Keller), Ptonomy (Jeremie Harris) og Kerry leter seg fram gjennom fortiden til David, denne gangen via hans eks-kjæreste. Av Ptonomy får vi sett et øyeblikk hvor eks-kjæresten til David sier «det er ikke noe bevis for at han har…en fortid» til Dr. Poole (Scott Lawrence), med referanse til at det ikke eksisterer bilder av deres felles hund som vi finner ut ikke eksisterer. Men den største overraskelsen Ptonomy finner er at doplangeren som dro David nedover ikke het Lenny (Aubrey Plaza), men Benny.

Under mye av «Chapter 4» er David (Dan Stevens) i et slags koma. Foto: Fox

Den siste delen av episoden ser vi Walter/The Eye (Mackenzie Gray), som har klart å maskere seg som Dr. Poole, ta Syd, Kerry og Ptonomy til fange. Syd klarer å bytte kropp med The Eye for å rømme, samtidig som David forsøker å redde dem, og tror uheldigvis at The Eye (som er Syd i øyeblikket) skal drepe Syd (som er The Eye i øyeblikket).

Det store øyeblikket i episoden kommer når Lenny lener seg på David sin skuldre med den samme armen som tilhørte djevelen med de gule øyne. Det var en stor avsløring at Lenny nå, så og si er bekreftet som djelven med gule øyne. David har dermed ikke bare gitt Lenny plassen til Benny i hukommelsen, men kan også være et tegn på at Lenny bare er en del av underbevisstheten hans og har vært med ham siden sykehuset. Det er verdt å notere hvordan Lenny har utviklet seg mer og mer som antagonist i serien. Hun ender opp medå hjelpe The Eye med vilje, og selv om hun var med på å få David tilbake i den fysiske verdenen, var det gjort med hensikt.

Dette var utvilsomt en veldig rar episode, men det passer inn med alt som skjer likevel, da ting er rart i denne serien, og mye gav ikke særlig mening før slutten av episoden.

Ellers:

  • I ukas episode var det to sanger som ble brukt. “Metamorphosis Alpha” av Sonny Simmons (Oliver som viser platesamlingen til David) og “Undiscovered First” av Feist (når Kerry og de andre sloss mot soldatene, og vi ser både Oliver og Cary danse).
  • Astral projeksjon har vært felles for mange telepatiske Marvel-karakterer. Av karakterer tilknyttet X-Men har Professor X, Jean Grey, Emma Frost og Illyana Rasputin (alias Magik), men også andre, som Doctor Strange, drevet med dette.
  • Se opp for vårt intervju med Jean Smart (Melanie) i løpet av de neste dagene.

Tidligere oppsummeringer av Legion:

Sinnet er en mektig ting for David Haller. Recap av Legion 1.1: «Chapter 1»

Velkommen til Summerland. Recap av Legion 1.2: «Chapter 2»

Djevelen med de gule øyne er her. Recap av Legion 1.3: «Chapter 3»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X