David ser til fortiden i ukas episode av Legion. 

Etter den ville avslutningen av første episode, åpnet episode 2 med å gi noen vibber til starten av Apocalypse Now. I sin åpningssekvens synger Syd (Rachel Keller) «Road to Nowhere» av Talking Heads, som perfekt oppsummerer hvor historien nå er, i det Melanie (Jean Smart), Syd og de andre nettopp har hentet ut David (Dan Stevens) fra denne krigen de på en måte befinner seg i.

Det er stilig av serieskaperne denne episoden at de samtidig pusler sammen hvor og når David er akkurat nå, etter å ha bli holdt og nå jaktet på av The Eye (Mackenzie Gray), mens de på Summerland, et mutant-drevet institutt ledet av Melanie, også arbeider med å pusle sammen minnene hans fra barndommen og fra før han kom til Clockworks.

Etter hvert som episoden avdekket mye av forhistorien til David, ble det tydelig at han er nøkkelen til å vinne krigen mot gruppen til The Eye, som jakter på mutanter. Med det ble vi ført dypere og dypere inn i galskapen som ligger bak hvem David er. Episoden er mye roligere og mindre spenningsfylt enn første episode, men ikke mindre fascinerende av den grunn.

Glimtene vi ser fra fortiden til David er en måte å grave inn i karakteren og bedre forstå tankegangen hans, men det er enda viktigere hvordan dette viser oss hvor mange variasjoner av stemninger, talenter og perspektiver det er i ham. Serieskaper Noah Hawley har i denne episoden skrevet flere linjer som reflekterer overfloden av synspunkter hos David, med muligheten for at David har flere personligheter. Er det dermed mulig vi snart vil se personligheten hans begynner å splitte seg?

Det er et rart, men interessant grep at serien gjør ansiktet til David sin far helt svart, dette kan være greit å merke seg da det kanskje er noe som blir viktig siden, ikke nødvendigvis i denne sesongen. Det var uansett veldig nifst hvordan David ble lest en historie om hvordan en gutt kuttet av hodet på hans mor av en ‘hodeløs’ far.

Hvorvidt forholdet mellom David og Syd vil forsette å spille en større rolle i det lange løp er fremdeles usikkert, og det er bra hvordan serien stiller spørsmål ved kjærligheten deres. Klart kjemien og forholdet virker ekte, men man kan også se at David var et enkelt mål for Melanie, Syd og de andre, og er viktig for dem på et mer ‘egoistisk’ plan. Han er tross alt trolig den mektigste mutanten i verden, og kan tippe vekten i deres favør når de skal redde mutantene fra alle deres trusler. Skal vi derfor virkelig tro at hun dukket opp på Clockworks helt tilfeldig, eller skal vi tro på tilfeldighetene? Begge deler er like surt, og spørsmålene forsetter, for hvis hun ble sendt ditt for å møte ham, er det en del av et oppdrag å få ham forelsket i henne? Videre på denne tankerekken blir det også relevant å stille spørsmål ved slutten på første episode, hvor David stoppet Syd på bunnen av bakken og fikk henne til å love at hva som skjedde, og henne selv, var ekte. Vi heller mot å tror at det er ekte, men det er en mulighet at Syd sine hemmeligheter er enda mørkere enn Davids.

Annonse

Episoden føltes mer nødvendig enn kanskje inspirerende, men den tok tak i ting som som kommer til å bli viktig videre, som blant annet at David sin søster Amy (Katie Aselton) ble tatt til fange av The Eye og etableringen av diverse regler vi vil forstå bedre videre i historien.

Ellers:

  • Vi kan vel nesten bare begynne å kalle Melanie seriens svar på Professor X? Akkurat som Syd er delvis basert på Rogue, så ville det ikke være overraskende om Melanie er basert på lederen av X-Men heller, for hennes tilnærming til mutanter er prikk lik, om ikke serien har en twist på vei.
  • Episoden introduserer vitenskapsfyren i gjengen til Melanie; Cary Loudermilk, som trolig er faren til Kerry Loudermilk (Amber Midthunder) som reddet David sammen med Ptonomy (Jeremie Harris) forrige uke. Cary er spilt av Bill Irwin som er kjent fra serier som CSI, Lights Out og Special Victims Unit, men også filmer som Interstellar og Shooter.
  • I en episode med mindre bruk av musikk enn hva vi så i premieren av serien, avsluttes episoden med Hyperactive! av Thomas Dolby som spilles av i det rulleteksten starter.
AnnonseSe Outlander og The Blacklist først på Viaplay. Klikk her for å se!