Djevelen med de gule øyne er her. Recap av Legion 1.3: «Chapter 3»

Annonse

Ting går ikke så lett når Melanie og Syd blir med inn i sinnet til David, i ukas episode av Legion.

Episode 3 åpner med glimt av David (Dan Stevens) sin barndom, søsteren Amy (Katie Aselton) og kidnapping og tortur fra «The Eye» (Mackenzie Gray), med en fortellerstemme over det hele vi ikke enda kjenner til. Stemmen viser seg å komme fra en snakkende espresso-maskin (med stemmen til Jemaine Clement fra Flight of The Conchords) som står foran Melanie (Jean Smart), og den forteller en historie som heter «The Crane Wife», en variasjon av en klassisk Japansk folkehistorie, om en stokk i forkledning. Stemmen viser seg å være Melanie sin egen ektemann, som bygde Summerland på en gammel ranch for 30 år siden og hans historie viser seg å være ganske relevant i denne episoden, da karakterer viser seg å være noe annet enn hva de ser ut til å være.

Som vi finner ut i episoden har «The Eye» brukt igler og noen mentale krefter på Melanie. David, som har mulighet til å se dette skje nå, har lite interesse for annet enn å redde henne. Nå er han klar for å bruke kreftene sine mot «The Eye». Med det får vi en episode som også setter i gang en drakamp mellom David sine ønsker og den viktige og tålmodige strategien Melanie ønsker han skal følge.

Det er kanskje det mest klassiske spørsmålet når det kommer til superhelter. Skal superhelter bruke kreftene for noe godt, eller egne interesser? Legion gjør kanskje ikke en god jobb enda med hva konsekvensene og verdiene for disse valgene er, men den vekker helt klart spørsmålet. Det passer veldig godt med hva serieskaper Noah Hawley tidligere har vist i Fargo, hvor det er fortalt historier om personer som undrer på om de egentlig er gode eller onde personer.

Hovedsakelig klarte ukas episode av Legion å integrere bakgrunnshistorien til David med et spennende hendelsesforløp, i det heltene våre gikk dypere inn i Davids minner. Den avsluttende sekvensen, hvor alle er fanget i David sitt sin og blir jaget av djevelen med de gule øyne, er en solid skildring av en surrealistisk drøm som en intens thriller. Hver av dem møtte skrekken og djevelen med de gule øynene på forskjellige måter. Syd (Rachel Keller) ble jaget av den sinte gutten fra boka (som senere ble til djevelen med de gule øyne), mens for Melaine var det en litt mer saktegående konfrontasjon, ettersom hun endte opp med å få skrekken tildelt av boka helt på slutten, da den lukket seg igjen med hendene hennes fremdeles inni. David derimot endte opp i en helt annen situasjon, hvor han satt fast i sitt eget sinn, tilbake til et mareritt av en hverdag hvor han blir skreket til fra alle kanter.

Ellers:

Vi fant også ut av Cary (Bill Irwin) og Kerry Loudermilk (Amber Midthunder) har mer enn etternavnet til felles. De deler samme kropp, men eksisterer til tider fra hverandre.

I episoden fikk vi også vite mer om hvorfor «The Eye» kalles nettopp det, for når David og Syd så David sin søster oppdaget de at «The Eye» kunne se David prøve å kommunisere med henne, noe sjefen hans (David Selby) ikke kunne.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X