De nye seriene vi ser fram til våren 2017

Del nyheten

En rekke nye serier er på vei, her er vår oversikt over de nye seriene vi ser fram til våren 2017. 

2017 er såvidt i gang, nå er endelig tiden her for å presentere vår meny av serier vi er mest spent på. Vi serverer en oversikt over seriene redaksjonen gleder seg mest til i vår, fra januar frem til mai. Dette er alle nye serier, der vi har fått flere antydninger til at de har premiere denne våren, selv om noen serier som vi allerede ser frem til likevel kan ende opp med å ha premiere senere på året.

Denne våren har vi serier fra serieskapere som Noah Hawley (Fargo), John Ridley (American Crime), Bryan Fuller (Hannibal) og Ryan Murphy (American Horror Story). Vi har også kjente TV-fjes som Timothy Olyphant, Ian McShane, Dan Stevens og Idris Elba som returnerer til TV-skjermen.

Vi vil komme med ytterligere kommentarer, anmeldelser og mer på flere av seriene når premieredato nærmer seg. Listen oppdateres fortløpende hvis flere datoer blir bekreftet til norske kanaler eller strømmetjenester, men som regel har disse en tendens til å vente og se hvordan en serie gjør det før de kjøper den inn.

Følg med i premierekalenderen for nyeste status.

The Handmaid’s Tale

De nye seriene vi ser fram til våren 2017

Endelig blir Margaret Atwood-boka med samme navn til en TV-serie med The Handmaid’s Tale.

The Handmaid’s Tale handler om tjenerinnen Offred (Elisabeth Moss, Mad Men og Top of The Lake) som forsøker å overleve den mannsdominert republikken Gilead – et totalitært regime i det som en gang var USA, der kvinner har blitt fratatt sine personlige rettigheter. Offred er en av få gjenværende kvinnene i en fertil alder som tvinges til seksuell slaveri som et siste desperat forsøk på å befolke verden. Offred går fra den ene ulykkelige situasjonen til neste i håp om å overleve og finne datteren som ble tatt fra henne.

I øvrige roller finner vi også Samira Wiley (Orange is The New Black), Joseph Fiennes (American Horror Story), Yvonne Strahovski (Chuck, 24: Live Another Day), Ann Dowd (The Leftovers), Max Minghella (The Mindy Project), O. T. Fagbenle (Looking) og Madeline Brewer (Orange is The New Black).

Ledet av Moss har Hulu-serien en solid rekke kvinnelige skuespillere med også Dowd og Wiley i biroller. Serien har Bruce Miller (The 100) som sjefprodusent, noe som kan vise seg å passe med en så dyktig person som Warren Littlefield (Fargo) med som produsent.

Serien har et nesten skremmende aktuelt tema i fokus, spesielt for amerikanere i 2017, om hvordan kvinner har mistet sine rettigheter og lever under tøffe omstendigheter, hvor deres oppgaver ikke e,r mer enn å reprodusere. Denne vil ikke nødvendigvis ende opp med å bli en av de beste nye seriene denne våren, men kan mulig bli en av de mest politiske seriene i år.

The Handmaid’s Tale har premiere i april på Hulu. Den er ikke annonsert til en norsk kanal eller streamingtjeneste enda.

Legion

David Haller (Dan Stevens, Downton Abbey) ble diagnosert med schizofreni i en tidlig alder og har vært innlagt på psykiatriske sykehus siden. Han støtter på Syd (Rachel Keller, Fargo), en psykiatrisk pasient med mulige overnaturlige krefter, og blir konfrontert med at det kanskje er mer ved ham enn bare en mental lidelse.

I øvrige roller finner vi også Aubrey Plaza (Parks And Recreation), Katie Aselton (The League), Amber Midthunder (Banshee), Jeremie Harris (Bessie) og Bill Irwin (CSI).

Serieskaper Noah Hawley lykkes med Fargo å gjøre verket til Coen-brødrene til sitt eget. Nå er vi spent på om han gjentar bedriften med X-Men på samme TV-kanal. Hawley har en vittighet som kommer godt med i en serie som potensielt kan gi superhelt-sjangeren et lite løft.

Det er flere solide skuespillere her, som alene gjør serien til et must-see, og vi har hørt at Aubrey Plaza, i birollen som David sin venn Lenny, er et av høydepunktene i første episode. Visuelt godt regissert av Hawley, på høyde med hans regi av Fargo, og en spennende start på en serie som sies å være tettpakket med mytologi. Vi er også spente på å se hva rollen til Jemaine Clement (Flight of the Conchords) blir, og om David Haller sin far, selveste Charles Xavier (spilt av James McAvoy og Patrick Stewart i filmene rundt X-Men) blir å se i TV-serien på en eller annen måte. Med Hawley i spissen har vi stor tro på denne, i samme år Hawley også er tilbake med ny sesong av Fargo, og håper han gir like mye tid og kjærlighet til begge.

2017tor09feb21:5522:55PremiereLegion sesong 1Fox21:55 - 22:55 Sjanger:Action,Thriller

American Gods

Hovedpersonen Shadow Moon (Ricky Little, The 100) møter vi i det han blir løslatt tidlig fra fengsel, fordi kona hans, Laura (Emily Browning, Sucker Punch), dør i en bilulykke. Shadow blir oppsøkt av den mystiske Mr. Wednsday (Ian McShane, Deadwood), som vil ha ham som livvakt, noe Shadow går med på etter mye omtanke. Det hele fører til en reise igjennom USA, hvor de møter mange merkelige og rare mennesker, og til en viktig kamp mot guder.

I øvrige roller finner vi også navn som Jonathan Tucker (Kingdom), Kristin Chenoweth (Pushing Daisies), Gillian Anderson (The X-Files), Orlando Jones (Sleepy Hollow), Crispin Clover (Back To The Future), Peter Stormare (Prison Break) og Pablo Schreiber (Orange is The New Black).

American Gods er basert på Neil Gaiman-boka med samme navn, som har blitt utviklet med Bryan Fuller (Hannibal) og Michael Green (Logan, Alien: Covenant) i spissen.

Først og fremst er det spennende å se hvor serien har endt opp og hvem som skal håndtere serien, for etter Hannibal har American Gods alltid virket som et passende prosjektet for Bryan Fuller. Kabel-tv kanalen Starz, som tidligere har stått bak serier som Black Sails og The Girlfriend Experience, er også et svært passende sted for en serie som dette. Gaiman, Green og Fuller har de siste månedene vist interesse for å utvide innholdet, både med bruken av flere karakterer bare er nevnt i boka, som Jesus (Jeremy Davies, Lost), og helt nye karakterer skapt for serien av Gaiman, som blant annet Vulcan, guden av våpen (Corbin Bernsen, Psych). Serien virker å ha elementer fra serier som Hannibal og Carnivàle, mikset sammen med Game of Thrones, satt til moderne tid, så det er mange grunner til at dette blir en av TV-seriene vi ser mest fram til i år.

American Gods har premiere i april på Starz. Serien er foreløpig ikke annonsert til en TV-kanal eller strømmetjeneste her i Norge.

Guerilla

Miniserien er satt til London på 70-tallet og forteller historien om aktivistene Marcus (Babou Ceesay, National Treasure) og Jas (Freida Pinto, Knight Of Cups), som velger å frigjøre en politisk fange og starte en hemmelig radikal gruppe hvor de etter hvert krysser veier med Kent (Idris Elba, Luther), som er dedikert til saken for å oppnå likestilling for svarte mennesker i Storbritannia.

I øvrige roller finner vi også navn som Rory Kinnear (Penny Dreadful, Skyfall), Nathaniel Martello-White (Moonfire), Daniel Mays (Line of Duty), Brandon Scott (Masters of Sex), Nicholas Pinnock (Marcella), Zawe Ashton (Fresh Meat) og Denise Gough (The Fall).

Minsierien på 6 deler, fra John Ridley (American Crime, 12 Years A Slave), er en lovende sammenproduksjon mellom britiske Sky Atlanic og amerikanske Showtime. Ridley har gjort gode forsøk på å belyse temaer som rasisme, urettferdighet og annnen tematikk med både 12 Years A Slave og American Crime, så det blir spennende å se hva han får til med denne miniserien, når han regisserer den sammen med Luther-veteran Sam Miller.

Guerilla har premiere denne våren på Showtime og Sky Atlantic. Serien er foreløpig ikke annonsert til en TV-kanal eller strømmetjeneste her i Norge.

13 Reasons Why

Clay (Dylan Minnette, Awake) må gjennom en emosjonell natt når han får en skoeske fylt med kassetter fra Hannah (Katherine Langford), jenta han var forelsket i, etter at hun tar selvmord. På kassettene har Hannah gitt instrukser. De 12 kassettene skal fordeles mellom 12 andre studenter, hvor hun forklarer hvordan de spilte en rolle i hennes selvmord.

I øvrige roller finner vi også navn som Brandon Flynn (Braindead), Kevin Druid (Louder Than Bombs), Christian Navarro (Vinyl), Alisha Boe (Ray Donovan), Miles Heizer (Parenthood), Derek Luke (The Americans), Kate Walsh (Fargo), Amy Hargreaves (Homeland) og Brian d’Arcy James (Spotlight).

Serien er basert på Jay Asher-boka med samme navn, med Tony Awards og Pulitzer Pris-vinner Brian Yorkey i spissen sammen med Diana Son (American Crime). Oscar-vinner Tom McCarthy (Spotlight) bidrar også på regien for de to første episodene, noe som passer midt i blinken for disse. Med flere gode eldre og unge skuespillere er det utvilsomt et mørkt materiale, men med navnene miniserien har både foran og bak kamera, virker dette som om det kan fungere bra med unge hovedroller, forhåpentligvis like bra som vi så det fungerte i Stranger Things. Med American Crime har Son skrevet solid materiale for unge skuespillere før, og McCarthy viste med Spotlight en evne til å takle en vanskelig historie på en bra måte.

13 Reasons Why har premiere 31. mars på Netflix.

I Love Dick

Satt til det fargefulle samfunnet i Marfa, Texas, fortelles historien om ekteparet Chris (Kathryn Hahn, Transparent) og Sylvère (Griffin Dunne, Dallas Buyers Club), og deres besettelse av den karismatiske professoren Dick (Kevin Bacon)

Etter å ha skapt Transparent var vi spente på å se hva Soloway sitt neste prosjekt hos Amazon var. Basert på en bok av Chris Kraus kommer nå denne komiserien fra Jill Soloway (Transparent), Andrea Sperling (Transparent) og Sarah Gubbins (Ten Aker Wood), og etter en ganske god pilotepisode ble sluppet i fjor er vi spente på fortsettelsen. Det var godt skuespill av de tre hovedrolleinnehaverne i piloten, spesielt Hahn som endelig har fått en god hovedrolle, og serien fikk oss til å ønske å se mer av Bacon sin karakter. Dette er en passende serie for dem som liker serier som Casual, Transparent eller Mozart in The Jungle.

I Love Dick har premiere denne våren på Amazon Prime Video.

Big Little Lies

Big Little Lies

Livene til de tre mødrene Madeline (Reese Witherspoon, Walk The Line), Celeste (Nicole Kidman, The Hours) og Jane (Shailene Woodley, The Fault in Our Stars), med barn på samme barneskole, virker på utsiden som de alle lever et idyllisk og rolig liv i forstaden de bor i. En tilsynelatende harmløs hendelse sklir derimot sakte men sikkert ut av kontroll og ender i en drapssak som ryster det lille samfunnet de er del av.

I øvrige roller finner vi også Alexander Skarsgård (True Blood), Laura Dern (Enlightened), Adam Scott (Parks and Recreation), Zoe Kravitz (Mad Max: Fury Road), Merrin Dungey (Alias), James Tupper (Resurrection) og Jeffrey Nordling (24).

Miniserien på 7 episoder er basert på boka ved samme navn av Liane Moriarty. Etter en sniktitt i fjor fikk vi utvilsomt mersmak av miniserien som er helhetlig regissert av Oscar-nominerte Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club, Wild).

Big Little Lies har premiere 20. februar på HBO Nordic.

2017man20feb00:00PremiereBig Little Lies sesong 1HBO Max00:00 Sjanger:Drama,KomedieTil StrimTil HBO Max

Taboo

Handlingen finner sted rundt 1814. James Keziah Delaney (Tom Hardy fra Peaky Blinders og The Revenant) er antatt forsvunnet i Afrika, men når faren dør vender han hjem til London for å overta familiens shippingvirksomhet, som en helt annen mann. Farens arv viser seg snart å ha en lunefull og farlig bakside, med fiender rundt hvert hjørne, som tvinger Delaney til å navigere med omhu for å redde sitt eget liv. Konspirasjoner, mord, bedrag og et mørkt familiedrama brettes ut i en ildfull fortelling om kjærlighet og svik.

I øvrige roller finner vi også Jonathan Pryce (Game of Thrones), Michael Kelly (House of Cards), Oona Chaplin (Game of Thrones) og David Hayman (London Spy).

Samarbeidet mellom Peaky Blinders-serieskaperen Steven Knight og Tom Hardy forsetter i denne miniserien fra Knight, Hardy og Hardy sin far Chips. Dette virker å være en serie passende for  fans av serier som Boardwalk Empire og Peaky Blinders.

2017lør07jan23:30PremiereTaboo sesong 1HBO Max23:30 Sjanger:Drama,PeriodedramaTil StrimTil HBO Max

Santa Clarita Diet

Joel (Timothy Olyphant, Justified) og Sheila (Drew Barrymore, Blended) er både ektepar og eiendomsmeglere. De lever sine smått begredelige liv i LA-forstaden Santa Clarita, med deres datter Abby (Liv Hewson, Dramaworld). En dag gjennomgår Sheila en dramatisk forandring som sender livene deres ned en vei fylt med død og ødeleggelse, men på en god måte, som også får nabogutten Eric (Skyler Gisondo, Psych) involvert.

Først og fremst er det bra å se Olyphant gjøre komedie etter å ha gjort en god gjesterolle i The Grinder nylig. Samme gjelder også Hewson, en australsk ung skuespiller med mye talent, som allerede har gjort et godt inntrykk etter Netflix-serien Dramaworld. Uten å nevne navn kan vi flere kjente fjes fra serier som Veronica Mars, Castle og Arrested Development dukker opp i gjesteroller i serien.

2017fre03feb00:00PremiereSanta Clarita Diet sesong 1Netflix00:00 Sjanger:Komedie

The Good Fight

Et år etter hendelsene i seriefinalen av The Good Wife, har en enorm økonomisk svindel ødelagt ryktet til den unge advokaten Maia (Rose Leslie, Game of Thrones), samtidig som sparepengene til hennes mentor og gudmor Diane Lockhart (Christine Baranski, The Good Wife) forsvinner. Tvunget ut av hennes eget advokatfirma, Lockhart & Lee, blir Diane og Maia med Lucca Quinn (Cush Jumbo, The Good Wife) over til en av Chicago’s fremadstormende advokatfirma.

I øvrige roller finner vi også Sarah Steele (The Good Wife), Delroy Lindo (The Chicago Code), Justin Bartha (The Hangover) og Erica Tazel (Justified)

Til sammenligning vil denne spinoffen av The Good Wife ha litt mer friheter på innhold, både i form av banning, temaer og hva som sies å være mer et kinematisk utseende. Det er liten tvil om at The Good Wife tapte seg på slutten av serien, og problemer bak settet kan ha spilt en rolle i hvordan ting ble som det ble. Håpet er at The Good Wife-skaperne Robert og Michelle King, som også står bak The Good Fight, klarer å finne fram mojoen fra The Good Wife sine beste perioder, eller kanskje noe enda bedre. Det skader heller ikke med flere solide nye fjes, som Delroy Lindo og Erica Tazel, og The Good Wife-veteraner, som Carrie Preston, Gary Cole og Zach Grenier, tilbake i sine tidligere roller.

The Good Fight har premiere på på CBS 19. februar før den flytter til CBS All Access. Serien er foreløpig ikke annonsert til en TV-kanal eller strømmetjeneste her i Norge.

Sneaky Pete

Eks-fangen og svindleren Marius (Giovanni Ribisi, Saving Private Ryan) tar over identiteten til en medfange med navn Pete, for å unnslippe sin tidligere kriminelle sjef (Emmy-vinner Bryan Cranston, Breaking Bad). Dette leder Marius til å gjenforene «Pete» med hans fraseparerte familie, en fargerik, dysfunksjonell gruppe, ledet av Pete sin tante Audrey (Emmy-vinner Margo Martindale, Justified). Der risikerer han å bli dratt inn i en verden like farlig som den han prøver å flykte fra, men også bare kanskje, få en smak av den kjærlige familien han aldri hadde.

I øvrige roller finner vi også Marie Ireland (Homeland), Jacob Pitts (Justified), Peter Gerety (The Wire) og Shane McRae (The Following).

Etter å ha gjort en rekke elendige serier, som Dads, de siste årene har endelig Ribsi valgt et spennende prosjekt med Sneaky Pete. Amazon-serien er originalt skapt av House-skaper David Shore, og var egentlig ment for CBS, men når prosjektet ikke gikk videre til serie, etter å ha blitt filmet en pilotepisode av, kjøpte Amazon opp prosjektet.

De filmet da to ekstra scener, noe som ga serien mye mer dybde og introduserte også karakteren til Cranston (som også produserer og regisserer serien). Temaet er utvilsomt gjort før, men vi er spent på om serien, som har Justified-skaper Graham Yost i spissen, kan forbedre prosjektet tilstrekkelig til å få denne mørkere og mindre sensurerte versjonen til Amazon til å fungere.

2017fre27jan00:0123:50PremiereSneaky Pete sesong 1Amazon Prime Video00:01 - 23:50 Sjanger:Drama,Spenning

24: Legacy

Etter å ha vært del av en militærgruppe som tok ned en stor terrorist, ender Eric Carter (Corey Hawkins, Straight Outta Compton) og resten av gruppen tilbake i USA og jaktet på av ytterlige terrorister. Han ber Rebecca (Miranda Otto, Homeland), en tidligere CTU-sjef som er gift med senatoren og president-kandidaten John Donovan (Jimmy Smits, Sons of Anarchy), om hjelp til å redde livet, og potensielt forhindre det største terrorangrepet på amerikansk jord.

Det var bare et tidsspørsmål før vi fikk en spinoff av 24. 24: Legacy kommer fra 24-skaperne Joel Surnow og Robert Cochran, samt de to andre 24-veteranene Manny Coto og Evan Katz. Vi savner kanskje Jack Bauer, men er spente på hva serien, med alle disse 24-veteranene bak spinoffen, kan gjøre med Hawkins, som gjorde en solid rolle i filmen Straight Outta Compton som Dr. Dre.

En 24-veteran er allerede røpet å være på vei til serien (foran kamera), men vi forventer å se andre kjente gjenlevende 24-karakterer kanskje gjøre en retur til i spinoffen. Vi er uansett klare med popcornet.

Missing Event Data

Marvel’s Iron Fist

Marvel’s Iron Fist handler om Daniel «Danny» Rand (Finn Jones, Game of Thrones) som, etter å ha vært savnet i flere år, vender tilbake til New York City. Ved hjelp av sine fantastiske Kung-Fu egenskaper og evnen til å kalle på kreftene til Iron Fist, kjemper han mot kriminelle elementer som er i ferd med å ødelegge byen.

I øvrige roller finner vi også Jessica Henwick (Game of Thrones), David Wenham (Ringenes Herre), Jessica Stroup (Gossip Girl) og Tom Pelphrey (Banshee).

Denne fjerde Marvel-serien for Netflix kommer fra Scott Buck (Dexter, Six Feet Under). Vi er spent på å se denne superhelten, som har visuelt ganske andre evner fra de tidligere Marvel-heltene på Netflix. Han vokste opp i et mystisk fjellområde i Asia og det gir karakteren mye materiell som skiller seg fra andre karakterer når han returnerer hjem til New York City i voksen alder. Basert på trailerne ser det i alle fall ut som serieskaperne har funnet noe som fungerer visuelt, med tanke på superkreftene til Danny.

Flere fjes fra Marvel-seriene på Netflix vil gjenta rollene sine i Marvel’s Iron Fist, før Marvel’s The Defenders senere i år (hvor vi vil få se blant annet Carrie-Anne Moss som Jeri Hogarth og Rosario Dawson som Claire Temple). Vi er riktignok litt skeptiske på Buck, etter hans prestasjoner som sjefprodusent på de siste sesongene på Dexter, vi lar tvilen komme han til gode.

2017fre17mar00:00PremiereMarvel's Iron Fist sesong 1Netflix00:00 Sjanger:Action,Drama

Feud

Første sesong av antologi-serien tar for seg problemene mellom Joan Crawford (Jessica Lange, American Horror Story) og Bette Davis (Susan Sarandon) under produksjonen av filmen What Ever Happened to Baby Jane? fra 1962.

I øvrige roller finner vi også Alfred Molina (Show Me A Hero), Sarah Paulson (The People v. O.J.: American Crime Story), Stanley Tucci (Fortitude), Cathrine Zeta-Jones, Judy Davis (Barton Fink), Dominic Burgess (The Leftovers) og Kathy Bates.

Etter fjorårets American Crime Story er vi spent på å se neste antologi-serie, med American Horror Story-skaper Ryan Murphy i spissen. Denne gangen med Tim Minear (Firefly, American Horror Story) tett involvert i prosjektet, som forteller grunnen bak en av de mest ikoniske kranglene i Hollywoods historie. Hvorvidt den ender opp med å skuffe oss får vi se, men det er en interessant historie, som kan fortelles over 8 episoder. Det største trekkplasteret er riktignok rollebesetningen, med en blanding fjes som har og ikke har hatt sentrale roller i Murphy sine tidligere serier.

 

A Series Of Unfortunate Events

a-series-of-unfortunate-events-sesong-1-10
Neil Patrick Harris som den ondskapsfulle Grev Olav.

Den berømte bokserien til Daniel Handler ble forsøkt filmatisert i 2004, uten at det ble noe å rope hurra for. Vi er mer optimistisk når Netflix nå tar 4 av de 13 bøkene og lager en sesong ut av det.

Historien handler om de tre Baudelaire-barna som ender opp med grev Olav som fosterfar. i rollen som Olav er Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother) hyret inn for å briljere. Han spiller en tvers gjennom ondskapsfull mann med en plan om å tilegne seg barnas formue.

Historien blir fortalt av Lemony Snicket, spilt av Patrick Warburton. Flere gode skuespillere dukker opp i ulike roller, som Aasif Mandvi, Joan Cusack og Kenneth Todd Freeman. Det er erfarne Barry Sonnenfeld (The Addams Family, Men In Black og Get Shorty), som har jobbet mye med Coen-brødrene, som har ansvar for serien. Mark Hudis (Nurse Jackie, True Blood, That ’70s Show)står for regien.

Stilen er særegen, både visuelt og narrativ, med mye fokus på tørr humor og satire. Opprinnelig en barnebok, men den passer minst like godt for voksne. Vi har alt sett 4 av sesongens 8 episoder og kan trygt si dette nok best kan beskrives som en barneserie for voksne. Utfordringen er at det er mye innhold som skal presses inn på få episoder og vi er spente på om serien klarer å gjenta humoren bøkene ble såpass godt kjent for.

2017fre13janHele dagenPremiereA Series of Unfortunate Events sesong 1Netflix(Hele dagen: fredag) Sjanger:Drama

Andre nye serier vi er nysgjerrige på i vår

 

Riverdale, basert på Archie-tegneserien, er ny serie på Netflix. Kommer fa kanalen bak The 100 og The Flash.

Dear White People (Netflix)
Shots Fired
(ABC, ikke annonsert til norske kanaler eller strømmetjeneste)
Girlsboss (Netflix)
Riverdale (Netflix)
Star Trek: Discovery (Netflix)
Six (HBO Nordic)
Crashing (HBO Nordic)
The Blacklist: Redemption (TV3)
Trial & Errors (NBC, ikke annonsert til norske kanaler eller strømmetjeneste)

Annonse
X
X