Viaplay beholder eksklusive rettigheter til utvalgte Amazon-serier

Viaplay ønsker konkurransen velkommen

Annonse

Viaplay beholder eksklusive rettigheter til utvalgte Amazon-serier, dette bekrefter de overfor Serienytt.

Onsdag entret nok en strømme-aktør markedet med amerikanske Amazon Prime Video, et selskap som er betydelig større enn selv Netflix.

Ønsker konkurransen velkommen

De begynte for et par år siden å produsere eget innhold, hvor det norske publikum alt er blitt introdusert til prisvinnerne Mozart In The Jungle og Transparent.

Viaplay har kontaktet oss og bekrefter at nye sesonger av de seriene fortsatt vil finne sted hos de.

– Viaplay vil fortsette å tilby de nyeste filmene og seriene, og vil være den eneste destinasjonen i Norden hvor du finner de nyeste sesongene av våre Viaplay Exclusives-serier, slik som prisbelønte Transparent og Mozart in the Jungle, uttaler administrerende direktør Jonas Karlsen. 

– Som Nordens ledende strømmetjeneste med en bred portefølje av filmer, serier, barneinnhold og direktesendt sport ønsker vi konkurransen velkommen.

Les også:

I tillegg til de to seriene har konkurrenten HBO Nordic førsteretten på Bosch.

Amazon har jobbet aktivt i et år med globale rettigheter

Amazon får derfor ikke mulighet til å vise alt av egenprodusert innhold eksklusivt, da de tidligere har solgt rettighetene til noen av seriene. I fremtiden vil ikke dette lenger være tilfellet for nye serier, men for de som Viaplay har kjøpt rettighetene til vil Amazon være forhindret fra å vise først.

Viaplay beholder eksklusive rettigheter til utvalgte Amazon-serier. Foto: Amazon
Transparent fortsetter med ferske sesonger på Viaplay. Foto: Amazon

For noen uker siden kom det frem at selskapet har stoppet salget av slike rettigheter for nyere serier. I en uttalelse til Variety har også Amazon-sjefen sagt at Amazon Prime Video har jobbet nærmere et år med å sikre globale rettigheter for kommende serier, en strategi de nå vil fortsette med etter å tidligere ha konsentrert seg om USA og utvalgte land.

I vår oversikt ligger Amazon Prime Video så langt et godt stykke bak øvrige konkurrenter i Norge hva gjelder mengden innhold. De klarer seg ganske bra hvis vi ser på snittpris per serie.

I en uttalelse til Serienytt sier Amazon at de kommer med mer innhold i starten av 2017. Dette gjelder derimot ikke seriene som Viaplay og HBO Nordic alt har sikret seg rettighetene til. 

Lanseringen av Amazon Prime Video var i første omgang for å distribuere The Grand Tour til 200 land. Neste steg blir å ta opp kampen med Netflix i større omfang.

Viaplay har her hjemme vært en av de mer hissige aktørene i høst med flere eksklusive titler, blant annet Lethal Weapon og Timeless, i tillegg til å satse på eget innhold.

2016lør24sep12:00PremiereTransparent sesong 3Viaplay12:00 Sjanger:Drama,Komedie

2017fre06jan00:01PremiereMozart In The Jungle sesong 3Viaplay00:01 Sjanger:Drama,Komedie

 

Hvilke serier har Viaplay og Amazon Prime Video?

Oversikt over Viaplay-serier finner du her.

Oversikt over Amazon Prime Video-serier finner du her.

2 KOMMENTARER

  • Hei!

   TV2 Sumo hadde de i hvert fall en gang i tiden. Det vil overraske om ikke Amazon får denne på plass.

   Mvh,
   Vidar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her

Annonse
X
X
X