The Man In The High Castle. Foto: Amazon
The Man In The High Castle. Foto: Amazon

Amazon er på vei med Amazon Prime Video, nå har nettavisen BNN fått bekreftet fra kilde at det var derfor flere serier ble holdt tilbake de siste månedene. 

Flere har lurt på hvorfor en rekke Amazon-serier ikke er blitt kjøpt opp og gjort tilgjengelig av andre tjenester. Deres prisvinnende Transparent er eksempelvis her hjemme tilgjengelig på Viaplay, sammen med Mozart In The Jungle. Bosch er på HBO Nordic (og eldre sesonger dukker også opp andre steder).

Men Amazon har produsert langt flere serier, blant annet The Man In The High Castle, en dramaserie som tar for seg en verden hvor Tyskland vant 2. verdenskrig. Vi har tidligere forstått det slik at serien ble vurdert som for dyr å kjøpe inn. Men i følge BNN er årsaken at Amazon bevisst har unnlatt å selge rettighetene, slik at de selv kan tilby seriene gjennom Amazon Prime Video.

De har flere nye serier på vei, blant annet en serie med Jean-Claude Van Damme og en med Robert De Niro.

Viktigheten av å ha et fristende nok bibliotek er avgjørende for å bli ansett som et alternativ til eksisterende tilbydere. Nå har det kommet bekreftelser på at Amazon Prime Video er på vei til land hvor Amazon Prime alt er etablert, mens det fortsatt hersker mer usikkerhet hvordan det hele løses i land hvor dette ikke er tilfellet.

I USA har Amazon også sikret seg rettigheten til en rekke andre serier og filmer, men det blir kostbart å sikre noe lignende internasjonalt, hvor blant annet Netflix og lokale aktører alt har etablert seg.

Amazon, som er et langt større selskap enn Netflix, har dype lommer og vil ventelig skape bølger når de satser globalt. Du kan leser mer om Amazon, Amazon Prime og Amazon Prime Video her.

Annonse

Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer