Serielisten uke 45: Nobel viser muskler

Del nyheten

Vi presenterer Serielisten, som er en toppliste basert på hvor mye interesse som er vist for hver enkelt TV-serie.

Vi bruker intern søkestatistikk, besøkstall, premierekalender og eksterne kilder (som interesse på sosiale medier) for å regne ut akkurat hva som regjerer blant dere lesere. Vår heftige algoritme/hoderegning iverksettes så for å finne ut akkurat hva som har vært poppis siste 7 dager.

Ny liste kommer hver lørdag.

Serielisten – uke 45

20. Black Mirror (14)

Black Mirror
Black Mirror er tilbake, nå på Netflix

Holder seg fortsatt på listen selv om det er et par uker siden premieren. Skal godt gjøres å holde listeplassen neste uke om trenden fortsetter.

Serieside med nyheter og informasjon

19. Syrror (NY)

Syrror. Foto: TV 2
Syrror. Foto: TV 2

Det svenske sykehusdramaet var klar for TV 2 denne uken og vi merker oss en viss interesse, selv om det er svakere enn hva endel andre premierer klarer å oppnå på Serielisten. Er nok en grei serie å ha for de som venter på mer Grey’s Anatomy.

Serieside med nyheter og informasjon

18. Arrow (17)

Arrow S4

Holder seg stabilt etter at den var tilbake på TV 2 Zebra denne uken. Klarer seg også bedre enn søsterseriene Legends Of Tomorrow og Supergirl, som går på henholdsvis Netflix og HBO Nordic, begge serier som snuser på listeplass.

Serieside med nyheter og informasjon

17. Vikingane (RE)

vikingane

Humorserien nyter livet på NRK og kommer seg nå inn på listen igjen. Vi er kanskje litt overrasket over at den ikke har enda større interesse med tanke på seertallene den opplevde.

Serieside med nyheter og informasjon

16. Frikjent (3)

Frikjent 2

Nå ramler den norske serien ganske kraftig nedover på listen, etter to gode uker. Vi vet ikke hvordan den gjorde det på seerfronten denne uken, men episoden i uke 44 oppnådde 479 000, som er 160 000 færre seere i forhold til premieren. Kanskje flere heller ser den på strømming eller opptak?

Serieside med nyheter og informasjon

15. Quarry (12)

Quarry Logan Marshall-Green Jamie Hector

Ramler litt nedover, serien som avsluttet sin første sesong på HBO Nordic forrige uke. Likevel er interessen større for serien nå enn da den pågikk, det er uvanlig for HBO Nordic-serie å være på listen etter at den er ferdig sendt. Kan den bli en «late-bloomer»?

Serieside med nyheter og informasjon

14. Modern Family (9)

Modern-Family

Interessen for serien er ganske lik tidligere uken, men må likevel se seg forbigått av en håndfull seier. Det er og forblir en serie leserne søker jevnlig på for nyeste informasjon.

Serieside med nyheter og informasjon

13. Glitch (NY)

glitch

Den australske serien fortsetter trenden med at Netflix har veldig mye å si for hva som fanger vår interesse. Serien er fra 2015, ny sesong er på vei (i samarbeid med Netflix, som vil sende ferske episoder). Vi sjekket selv ut serien denne uken, her finner du anmeldelsen.

Serieside med nyheter og informasjon

12. Svartsjøen (RE)

Svartsjøen

Begynner flere å få øynene opp for den Skandinaviske spenningsserien, som kan sees på TV3 og Viaplay? Den forsvant ut av listen forrige uke, men gjør en markant retur nå.

Serieside med nyheter og informasjon

11. The 100 (16)

The100_Serienytt

En av de faste innslagene på listen, Netflix-brukerne venter spent på ny sesong som ble sendt i USA tidligere i år. Vi antok at den ville ramle ut av listen, men i en uke hvor det viser seg at antagelser slår markant feil (vi ser på dere amerikanske velgere), viser også The 100 stayer-evner og klatrer igjen.

Serieside med nyheter og informasjon

10. The Expanse (2)

THE EXPANSE -- "Dulcinea" Episode 101 -- Pictured: Steven Strait as Earther James Holden -- (Photo by: Rafy/Syfy)

Holder på en topp ti-plassering etter en uke på tjenesten, men fallet er merkbart. Den promoteres ganske kraftig på Netflix og kan nok vente seg å bygge opp et momentum når sesong 2 premierer i 2017. Det skal bli spennende å se om den klarer å holde seg på listen neste uke, eller om interessen er et blaff.

Serieside med nyheter og informasjon

9. The Americans (10)

the-americans-matthew-rhys

Etter hvert blitt et fast inventar den amerikanske spenningsserien. Netflix-brukere venter utålmodig på sesong 4, som ble sendt i USA i vår. Når den gjør det så bra med så gamle sesonger tilgjengelig, blir det spennende å se hvordan denne gjør det når ny sesong dukker opp.

Serieside med nyheter og informasjon

8. Mord I Reykjarvik (Case) (NY)

caseKrimserien fra 2015 ble klar for Netflix denne uken og denne kan trygt sies å være en av overraskelsene på listen. Det kan primært skyldes effekten Premierekalenderen vår har, hvor denne var ukens mest populære.

Serieside med nyheter og informasjon.

7. The Walking Dead (13)

Foto: AMC
Baseball-sesongen snart igang Foto: AMC

Daryl og Negan var tilbake i nyeste episode, noe som ser ut til å ha vekket interessen litt igjen. Den falt ganske så markant forrige uke, men nå kommer den seg inn på topp ti igjen.

Serieside med nyheter og informasjon

6. Captive (NY)

Captive

Den kommende dokumentarserien nyter godt av at traileren kom denne uken, noe som har sendt interessen for serien til værs. Noe vi også merker i premierekalenderen. Kan denne bli en like stor hit for tjenesten som Making A Murderer?

Serieside med nyheter og informasjon

5. The Crown (7)

the-crown-foy

Netflix-serien premierte forrige fredag (les vår anmeldelse) og interessen for serien øker etter en forsiktig start. Her i redaksjonen er vi litt spente på å se hvordan Netflix-serier som slipper hele sesongen på en gang gjør det. I sin 2. uke holder den i hvert fall stand.

Serieside med nyheter og informasjon.

4. Designated Survivor (1)

Designated Survivor

Mister førsteplassen i uken hvor Trump slo til og vant presidentvalget. For de mange som ønsket noe annet enn Trump eller Clinton er nok dette en god virkelighetsflukt å ha. Det viser også at serier som Netflix sender ukentlig har det enklere på listen vår, med en interesse som holder seg stabilt uke etter uke.

Serieside med nyheter og informasjon

3. Westworld (5)

Foto: HBO Nordic
Foto: HBO Nordic

Westworld-interessen ser ikke ut til å avta og vi kan nok trygt slå fast at dette er den store nye amerikanske serien her hjemme, sik den også er internasjonalt. Den er nå over halvveis i løpet sitt, vi vet enda ikke om det blir sesong 2.

Det er for øvrig eneste HBO Nordic-serie, ved siden av Quarry, som klarer å komme seg inn på listen, selv om de har flere ferskvarer gående. Vi klør oss litt i hodet over at eksempelvis også Game Of Thrones ikke melder sin ankomst. Det vitner litt om verdien av å være på Netflix, som har flere serier innom selv om de ikke kan skilte med ferske episoder.

Serieside med nyheter og informasjon.

2. Planet Earth (6)

Planet Earth II
Wow. Bare Wow. Foto: BBC

Denne har gjort det bra før premieren og det er ikke uventet at den nesten inntok førsteplassen. En scene fra første episode gikk viralt og BBC melder om gode seertall. Andreplassen er suveren, det er et godt stykke ned til Westworld på tredje.

Serieside med nyheter og informasjon.

1. Nobel (4)

Utenriksministeren (Christian Rubeck) Erling Riiser (Aksel Hennie).
Utenriksministeren (Christian Rubeck) Erling Riiser (Aksel Hennie).

Blir det sesong 2? Tusenvis av seere ønsker mer av NRK-serien, som tok slutt på søndag. Alt tyder på at seerne er godt fornøyd med serien, som fikk dommen «Fantastisk» av 72% som stemte i vår undersøkelse. Med det avslutter serien på topp på Serielisten, og det ganske så suverent.

Serieside med nyheter og informasjon.

[vc_message message_box_color=»sky»]Lyst til å lese resten av serielisten? Bli abonnent du også og få tilgang til den og mye mer.

Som abonnement får du tilgang til blant annet:

  • Oversikt over kommende serier
  • Oversikt over alle våre serie-anbefalinger
  • Dybdeartikler
  • Bransjenytt
  • Seriedatabasen
  • Utvidet seriesøk
  • Lekker oversikt over serier på streaming og serier på TV.
  • Eget nyhetsbrev
  • Kundeservice. Lurer du på noe serierelatert tjenesten ikke gir svar på? Ta kontakt og vi vil følge opp.

[/vc_message]

Annonse