Jon Petter Hals (Anders Danielsen Lie) og Burås (Kyrre Hellum) i Nobel. Foto: Eirik Evjen/Monster Scripted

Tallene bak utarbeidelse av Serielisten viser en klar trend denne uken: Folk er nysgjerrig på om det kommer sesong 2 av den norske dramaserien Nobel

Nobel har prestert solide seertall for NRK med opp mot 600 000 for de siste episodene. Tallene vokser til over millionen når opptak og strømming tas med i beregningen.

Vi kartlegger mye her på Serienytt, blant annet besøkstall og hva som søkes på. Der er det en klar trend: Sesong 2 av Nobel er noe flere lesere lurer fælt på, spesielt nå som sesong 1 snart er over. Hva skjer?

Regissør Sørensen til Aftenposten: Lite sannsynlig

Akkurat nå ser det ikke så lovende ut for en oppfølger, i hvert fall ikke med samme karaktergalleri.

I motsetning til NRKs andre seriesuksess Side Om Side, som er fornyet, er det ikke avklart om det kommer mer Nobel. Til Aftenposten sier regissør Per-Olav Sørensen at det er lite sannsynlig at det blir en sesong to som direkte oppfølger til historien som rundes av nå på søndag.

– Derimot er det høy sannsynlighet for at vi vil jobbe hardt for å lage en historie bygget over samme lest, med dramaet spunnet rundt kontroversiell, dagsaktuell tematikk, sier Sørensen til avisen.

Prosjektredatør Tone C. Rønning uttaler at de gjerne fortsetter samarbeidet, men at både manus og finansiering mangler.

Mer av Okkupert på vei, muligheter for mer Mammon og Aber Bergen

Hvorvidt det blir noe mer Nobel er derfor høyst usikkert. Frikjent vil, i hvert fall for seriens stjerne Cleve Broch, avsluttes med andre sesong, mens Okkupert er tilbake på nyåret (nå på Viaplay). Manus for Mammon 3 jobbes også med, men vi vet ikke om NRK har sagt offisielt ja til en ny sesong, selv om vi vil bli overrasket om det ikke blir mer.

Annonse

Det vil også bli avgjort i disse dager om det blir mer av Vikingane på NRK, serien har vært en stor suksess med en relativt billig produksjon.

Fremtiden til Aber Bergen er også uviss, TV3 var ikke særlig blide på TV2 som satt Frikjent opp mot serien. Noe de hevder kan svekke mulighetene for nok en sesong av advokatserien. Det er søkt om midler hos NFI for å sikre bedre finansiering av en ny sesong.

Okkupert, Eldar Skar som PST-livvakt Hans Martin Djupvik
Okkupert, Eldar Skar som PST-livvakt Hans Martin Djupvik

Om du lurer på status for dine favorittserier kan du bare søke de opp i Seriesøket, og sjekke status på seriesiden.

Vår ukentlige Serieliste, hvor Nobel denne uken klartret til 4. plass på, kan du lese her.

Sulten på mer soldat-drama? Sjekk gjerne ut pulp-serien Quarry.

[poll id=»80″]

[poll id=»81″]

Abonner
Varsle om
guest
2 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer
Håkon Dahle
Håkon Dahle
3 år siden

VI VIL HA FLERE SESONGER AV NOBEL!!!
Endelig en fantastisk norsk serie, med fengende og tidsaktuelt innhold, flotte og troverdige skuespillere! Vi elsker Nobel og vi vil ha mere!

Håkon Dahle
Håkon Dahle
3 år siden

VI VIL HA FLERE SESONGER AV NOBEL!!!
Endelig en fantastisk norsk serie, med fengende og tidsaktuelt innhold, flotte og troverdige skuespillere! Vi elsker Nobel og vi vil ha mere!