En sekvens fra Planet Earth II med iguana som blir jaktet på fra en flokk slanger har gått viralt. De mange klippene som legges ut jaktes nå på av BBC. 

BBC er travelt opptatt med å fjerne de mange som laster opp den intense jaktscenen fra første episode av Planet Earth II (Vi fikk selv merke dette da vi forsøkte å legge klippet til vår youtube-kanal, selv om vi har fått klippet til bruk fra BBC).

«Løp for faen!» skrev jeg i vår anmeldelse av serien, og denne anmelder ser ikke ut til å ha vært alene om det. Hele scenen, som er som hentet ut fra en skrekk-film, med en utrolig avslutning som ville gjort Hitchcock stolt, ble til som ren tilfeldighet. I klippet øverst kan dere se produsent Elisabeth White forklare det hele da hun var i Oslo torsdag for å snakke om serien.

– Det var et helt uventet klipp for oss. Slangenes jakt på iguanene hadde blitt filmet to ganger før, med da var det bare en slange i bakholdsangrep, sier hun i klippet. Du kan se selve sekvensen under.

Annonse

Det har også dukket opp flere humoristiske vrier, blant annet med Benny Hill-musikk. De har også fjernet grunnet rettigheter. Dette er BBCs privilegium, men vi tror nok kanalen fort vil se nyttverdien i publisiteten det gir. Det kan minne litt om de mange fantastiske Hitler-parodiene fra Der Untergang, som til slutt ble tillatt etter at blant annet regissøren ga sin støtte.

BBC Earth har også kommet med et bakom-klipp som viser innspillingen av jakten.

Vi kommer tilbake med et lengre intervju med produsentene Elisabeth White og Tom Hugh-Jones som vi foretok da de besøkte Oslo for å promotere serien.

Det har vært mye interesse for serien i forkant, den har blant annet gjort det ganske så bra på vår Serieliste.

Planet Earth II sendes søndager kl. 21:00 på BBC Earth.

Annonse
Abonner
Varsle om
guest
0 Comments
Innebygde tilbakemeldinger
Vis alle kommentarer