Netflix har tippet 75 millioner abonnenter, blitt tilgjengelig i nesten alle verdens land og har, i følge egne tall, strømmet totalt 42.5 milliarder timer til abonnentene sine i 2015.

Det er solid fremgang å spore for strømmetjenesten, som tross økende gjeld, øker inntektene sine takket være 17 millioner nye abonnenter i fjor. Da de i sin tid kom til Norge lå tjenesten på rundt 30 millioner abonnenter.

For seernes del er det spennende uttalelsene om at Netflix satser på å øke egenprodusert innhold med 150 timer, nå med en total på 600 timer. Den økende mengden Netflix-originaler har vi merket oss i nyeste Netflix-toppliste. Frem mot sommeren er premierekalenderen vår fylt opp med 13 Netflix-serier.

Da vi snakket med Netflix-innholdssjefen i 2012 var målet å få ut en serie ca. hver 8. uke. Vi kan trygt si at hyppigheten på serier har gått opp. Serier som House of Cards, Daredevil og Orange Is The New Black har markert seg, i tillegg har tjenesten ordnet eksklusiv strømmeavtale for en serie som Better Call Saul (fra AMC).

Annonse

Nye serier er blant annet Love, dokuserien Chelsea Does, Flaked, Fuller House og The Ranch – i tillegg til egenproduserte filmer, som det pågående samarbeidet med Adam Sandler. Det er veldig få serier som er blitt avsluttet eller kansellert siden de startet med egenproduserte serier, et par av de er NRK-samarbeidet Lilyhammer og horror-serien Hemlock Grove.

The Ranch Netflix
The Ranch dukker snart opp på tjenesten og bidrar med å øke mengden innhold.

I et brev til investorene har Netflix-sjef Reed Hastings informert om at den økende gjelden skyldes investeringer i Netflix-originaler. I 2015 ble langtidsgjelden oppgitt til 1.5 milliarder dollar. I 2013 var langtidsgjelden 500 millioner dollar, det er ikke tvil om at tjenesten satser aggresivt på å løsrive seg mer og mer fra avhengigheten til andre produksjonsselskaper.

Selskapets aksjeverdi økte med 134% i 2015, et år hvor Netflix-verdien ble gitt til å være over 32 milliarder dollar. Forrige kvartal omsatte tjenesten for 16 milliarder kroner, med et overskudd på 380 millioner kroner.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here