I luke 2 av vår julekalender spurte vi leserne hvilke serier de savner på strømmetjenester. De svarte i kommentarfelt, på twitter og på facebook. Vi tok jobben med å samle de opp og presentere de i en kjapp liten oversikt.

Det er over 600 serier på de norske strømmetjenestene, men grunnet mangel på ferskvare (de nyeste episodene) og det faktum at det har blitt sendt mangfoldige tusen serier opp gjennom historien, gjør at vi selvfølgelig ikke kan si oss fornøyd med det utvalget, kan vi?

Mange serier er i «rettighetsmyren», som betyr at det er nær umulig å sikre seg selv om strømmetjenester ønsker. Noen serier, spesielt eldre, kan være vanskelig å få tak i digitalt og noen serier tar strømmetjenestene seg rett og slett ikke bryet med å kjøpe. Det er mange årsaker til at akkurat serien du ser etter glimrer med sitt fravær.

Men uavhengig av unnskyldninger, her er 40 serier som er ønsket. Vi oppfordrer innkjøpsansvarlige til å kaste seg rundt og sikre oss noen av de i julepresang.

Et par av de mest populære listes først, ellers er det helt vilkårlig satt opp:

1The X-Files

Denne klassikeren ble nevnt flest ganger. Den dukker for øvrig opp med ny sesong i januar. Vi venter spent på å se hvem som sender den her hjemme, i tillegg krysser vi fingrene for at tidligere sesonger også finner veien til en strømmetjeneste. Hvis sannheten er der ute, burde i det minste The X-Files også være det.

2The Flash

Superheltserien går igjen på ønskelisten. Max sender serien og et par episoder er tilgjengelig på DPlay, men her ligger man ganske godt etter USA-sendetiden. I tillegg har Dplay mye å gå på i forhold til konkurrentene og bør se på muligheten til å forbedre seg. Gjerne ved å tilby de seriene man har mer som ferskvare fremfor å servere episoder som er gått ut på dato. Da blir det alt for enkelt å kritisere, den handler tross alt om en superrask-kar. Så få farten opp!

3The Walking Dead

En av de mer absurde manglene, her er det nok rettigheter som stopper serien fra å dukke opp med ferske episoder. Eldre sesonger er tilgjengelig stort sett over alt av strømmetjenester, men skal man se siste nye episode må man slå på Fox TV-kanalen, som er kule nok å gi oss nyeste episode kun timer etter USA-tid. Men for de av oss som ønsker å se serier på nett blir det med ett vanskeligere.

4Agents Of S.H.I.E.L.D.

Agentmoro satt til Marvel-universet, dette er nok en serie man primært må følge på lineær-TV både uker og måneder etter at den har hatt premiere i USA. Som strengt talt er fjollete, da slike serier er populære blant ungdom. Hva gjør så de om de ikke finner den på Netflix og andre steder? De piratkopierer og en ny generasjon med pirater er dermed skapt. Lærdommen: Sørg i det minste for å ha ferske episoder av serier ungdommen digger. De er kanskje ikke så betalingsvillige, men på sikt tjener man vel på det?

5The 100

Serien har nok av tilhengere og de vil så gjerne ha den tilgjengelig i sin helhet på strømmetjenester. Denne ble for øvrig nevnt av Mia i vår artikkelserie The Stumble Upons, verdt å sjekke ut.

6Louie

Denne er til tider på TV2 Sumo, men den forsvinner fortere enn fuglene fiser og det blir dermed vanskelig å holde følge. En av de absolutt beste komiseriene som er som skapt for strømmetjenester. En serie som ikke samler hundretusener, men de som er villig til å betale er nok på jakt etter en serie som dette.

7Mr. Robot

En serie vi har fått mange spørsmål om! En av årets nye yndlinger. Hacking og paranoia er ingredienser i denne dramathrilleren. Når skal strømmetjenestene skjønne dette og gi oss serien?

8‘Allo ‘Allo

BBC starter strømmetjeneste i USA, hvor gamle klassikere skal vises. Visste du det? Dette kunne jo vært en idé her hjemme også. Eventuelt at noen sikret seg rettighetene til de game BBC-klassikerne. ‘Allo ‘Allo var fast innslag lørdagskveldene på NRK og har stor nostalgisk verdi for mange av oss. Men finner vi den på nett? No. You stupid streaming!

9Picket Fences

Serien, som eksisterte i samme univers som Chicago Hope, fikk ikke så mange sesonger. Men et gjensyn ønskes nok av mange som så denne her da den ble sendt på TV2 på 90-tallet.

10How To Get Away With Murder

Dukker snart opp på Netflix. Men hva med ferske episoder på strømmetjenester? Det blir litt vel mye «how to get away with offering to little».

11Chicago Fire

NBC-serien nyter stor suksess og fungerer i samme univers som Chicago P.D. og Law & Order: Special Victims Unit. Serien går på NRK, men vi vil så gjerne ha den på nett også – med alle episoder.

12Recitfy

Sesong 1 er på Netflix, men ferske episoder savnes. Denne kritikerrose yndlingen er en av våre favoritter her på Serienytt og vi støtter forslaget fullt ut.

13MacGyver

MacGyver kunne fikse alt. Spørsmålet er om strømmetjenestene klarer å fikse litt MacGyver til oss? Når han klarte å lage batteri ut av en kaktus burde nå strømmetjenestene å gi oss en dose hockey-hår-vidunder.

14House

Den Sherlock Holmes-aktige doktoren med stokk er på mystisk vis ikke tilgjengelig. Denne var særdeles populær her hjemme og bør være fristende innkjøp i så måte. Det er vel et symptom på at ikke alt er som det skal?

15Grimm

Eventyrserien ruller og går på amerikansk fjernsyn, men kun 3 av de 5 sesongene er tilgjengelig på Netflix. Hva med å gi den som ferskvare?

16Cheers

En av de virkelig store komiserie-klassikerne glimrer med sitt fravær. Denne er en av de mer uforståelige manglende i så måte. Alt i alt mangler det veldig mange av de legendariske komiseriene, noe som selvfølgelig ikke er godt nok.

17Review

Komiserien ble godt mottatt i 2014. Handler om Andy Daly (Forrest MacNeil) som har et realitshow hvor han inntar rollen som kritiker som skal vurdere hendelser i sitt eget liv. Vi skulle gjerne bedømt denne serien, men da må noen først ta seg tiden til å gjøre den tilgjengelig.

18Broad City

Komiserie fra 2014, satt til New York hvor vi følger to venner. Med tanke på hvor mye norsk publikum elsker komiserier satt til den byen burde jo denne være et sikkert kort?

19Maron

Nok en komiserie som savnes. Denne dukket opp på amerikanske IFC i 2013 og er nylig fornyet for fjerde sesong.

20Detectorists

Hva med litt britisk komidrama? BBC-serien har rullet og gått siden 2014. En av mange BBC-serier vi savner. Er britene umulige hva gjelder å selge rettigheter eller? Come on you brits!

21Utopia

Humorserie satt til kontormiljøet i statens nye organisasjon National Building Authority. Beskrivelsen minner om Parks And Recreation, men det er vanskelig å vite siden serien ikke er tilgjengelig.

22I’ll Fly Away

Husker du denne her da den ble sendt på NRK for over 20 år siden? Et periodisk drama satt til 50- og 60-tallet, denne samlet det norske publikum seg rundt skjermen for å se hver uke. Med Sam Waterston og Regina Taylor i ulike roller. La oss mimre:

23Men In Trees

ABC-serien ble kansellert i 2008 og ble aldri den helt store hitten. Men selv de mer ukjente serene er ønsket av våre lesere. Anne Heche har hovedrollen i dette romantske dramaet.

24Person Of Interest

Netflix har noen sesonger. Men vi ønsker selvfølgelig alt! Og gjerne de ferske episodene, når de en gang dukker opp på amerikansk fjernsyn.

25The Big Bang Theory

Sendes til alle døgnets tider på norsk fjernsyn. Men hva med å få alle sesonger og ferskee episoder på strømmetjenestene? Denne er jo en sikker vinner. Vi regner med det er rettighetskomlikasjoner som stikker kjepper i hjulene.

26Red Oaks

Ny Amazon-serie som ble godt mottatt av kritikerne. Serien tar oss til 80-tallet, hvor vi følger en ung tennisspiller i den eksklusive Red Oaks-klubben.

27The Man In High Castle

Enda en av Amazon-seriene som er ny av året. Basert på boken ved samme navn. Kritikerne elsker denne serien. Gi oss også mulighet til å elske den!

28The Pretender

Gode gamle spenningsserien om mannen som var ekspert på å innta hvilken som helst rolle. Var fast inventar på TVNorge i sin tid. Hva med å gi oss litt nostalgisk innhold? Gjerne også de to filmene som fulgte etter at serien tok slutt.

29The Americans

En av de beste spionseriene i en tid hvor Homeland stjeler all oppmerksomhet. Dette er en serie de kvalitetsbevisste strømmetjenestene burde bla opp for om det er rettigheter å oppdrive. Går på TV6, i tillegg har Netflix to sesonger. Hva med å gi oss årets sesong også?

30Blindspot

Ny hit i USA. Bør vel snart dukke opp så vi nordmenn får være med på moroa? Oppdatert: TV2 har bekreftet at denne vil dukke opp hos de.

31The Expanse

Den nye storserien fra SyFy ligger ute med første episode tilgjengelig for alle å se. Vi håper resten av serien også blir tilgjengelig og helst som ferskvare.

32Heartbeat

Koselig engelsk serie som er ønsket. Politidrama satt til 60-tallet.

33The Following

Serien ble avlsuttet i fjor, men sesong 3 er savnet på strømmetjenestene. Sjans til å få Kevn Bacon-serien tilgjengelig?

34Broadchurch

Sesong 2 gikk på NRK ved starten av året. Men lykke til med å finne den på nett! Give it to us baby!

35Gravity Falls

Amerikansk animasjonsserie. Er på Disney XD, men savnes på strømmetjenestene. Gi de tegneserieglade litt eventyr, mystikk og komedie.

36Over The Garden Wall

Miniserie som stakk av med emmy. Dette animerte eventyret består av 10 episoder og ble sendt i 2014.

37Alias

Episk spionserie fra mannen bak Lost og Fringe. Sydney Bristow er hardtslående agent som opererer bak fiendens linjer. Hun får seg en overraskelse når hun finner ut hvem hun egentlig jobber for.

38Veronica Mars

En favoritt denne her, unge Veronica er en privatetterforsker vi følger i en slags nymoderne noir-stil. Denne har fått kult-status og vi bør da kunne få serien tilgjengelig? Har for øvrig fått oppfølger-film som kan sees på Cmore.

39Hand Of God

Amazon-serier har hatt for vane å dukke opp på ulike strømmetjenester, men denne her glimrer med sitt fravær. Ikke den serien som har imponert seere og kritikere mest av Amazon-produksjoner, så kanskje den ikke er fristende nok?

40Arrow

Går på TV2 og ligger ute med noen episoder på TV2 Sumo. Men hvor er de ferske episodene? Nok en serie som skyver ungdom over i piratverdenen.

Hva mer?

Flere du savner? Mas gjerne i kommentarfelt. Vi skal sørge for å prikke de ulike tjenestene nok på skulderen til at de tar en titt.

Og kanskje vi har bommet og seriene er tilgjengelige i sin helhet på strømmetjenester? Da er det flott at du tipser oss. Trass seriesøket vårt, serielandskapet endrer seg så raskt og kaotisk at vi ikke alltid klarer å holde følge.