Annonse

TV2 Sumo har skaffet seg rettighetene for Amazon-seriene Alpha House og Betas i Norge.

I en mail utsendt i går meldte TV2 Sumo nyheten om at de to seriene kommer på tjenesten i mars.

Alpha house er en komiserie og politisk satire med John Goodman i hovedrollen, om fire U.S senatorer som deler hus i Washington D.C. Serien følger senatorene i sitt politiske liv og på hjemmebane, med en stor porsjon humor. Med sitater som “why on earth did you go to a tanning salon when we are about to leave for Afghanistan?”, får vi innsikt i hvor mye mer som foregår i hodene på politikere enn politikk, skriver TV2 Sumo.

Med i Alpha House er også skuespiller og regissør Clark Johnson (The Wire), Matt Malloy (Six Feet Under) og Mark Consuelos.

Betas er en komiserie om fire venner og datanerder i Silicon Valley. De har en app, de har en plan – nå trenger de investorer. Dessverre er de bedre til datautvikling enn å markedsføre det de lager, og for å ikke glemme – sjekke damer! Skriver også TV2 Sumo om Betas.

Annonse

Hovedrollene i serien spilles av Joe Dinicol (The L.A. Complex), Karan Soni (Safety Not Guaranteed), komiker Jon Daly (Kroll Show) og Charlie Saxton (Hung). TV- og film-veteran Ed Begley Jr. (Veronica Mars) har også en birolle i serien.

Av seriene liker jeg personlig best Betas, fordi jeg aldri sjekket ut Alpha House noe videre. Tross en kjedelig pilot likte jeg mer av Betas når serien videre utforsket karakterene.

Se også: Den første traileren HBO-komiserien Silicon Valley

Både Alpha House og Betas var med i den første pilotsesongen til Amazon hvor de var med andre piloter som den horrible Zombieland-piloten og helt greie komiserien Onion News Empire. Det var tilbakemeldingene og visingsantall for pilotene som sammen med Amazon sin egen vurdering som gjorde at pilotene til Alpha House og Betas ble plukket opp til serie.

Les også: – Denne gangen har Amazon noe mye bedre i ermet

For tiden pågår også Amazon sin andre pilotsesong hvor de 5 pilotene Mozart In The Jungle, The After, The Rebels, Bosch og den beste av de 5, Transparent kjemper om å ende opp som serier. Denne gangen er pilotene og de potensielle seriene mye bedre mottatt av kritikerne, spesielt Transparent og Bosch.

Så langt er bare Alpha House fornyet for sesong 2, men det er usikkert på hvordan fremtiden til Betas er.

Sesong 1 av både Alpha House og Betas slippes i sin helhet 15. mars på TV2 Sumo.

Måneden etterpå har TV2 Sumo uansett en annen godbit på vei i form av sesong 4 og 5 av krimdramaet Justified.

Annonse