Annonse

Nye piloter fra Amazon er sluppet, og her er min dom over de 5 ikke-animerte pilotene hvor noen av pilotene kan ende opp som serier på Amazon.

Amazon slapp forrige uke for andre gang en ny gruppe TV-piloter, og med det viser at denne gangen har Amazon noe mye bedre i ermet.

I fjor plukket selskapet opp den politiske komiserien Alpha House (med John Goodman) og komiserien Betas rundt en nerdegjeng i San Fransisco som kan være på vei med det neste store innen sosiale medier.

Alpha House så jeg bare piloten som Amazon gjorde tilgjengelig gratis av, hvor Bill Murray gjør en kort og svært morsom gjesterolle. Utenom det var det ikke noe som ga meg stor lyst til å sjekke ut mer av serien.

Betas derimot til tross for en kjedelig pilot likte jeg jo mer serien utforsket karakterene, og jeg ble vandt med serien i de etterfølgende episodene. Det er ikke noe å løpe for, men jeg likte de 3 episodene som ble gjort tilgjengelig gratis nok til at jeg kjøpte et sesongpass for serien.Allikevel har ikke sett mer enn til episode 6 og jeg regner med å forsette der etter sesong 2 av House of Cards.

Annonse

Nå er det som sagt en annen gruppe piloter som er i ilden. Hvem av pilotene som ender opp til serie bestemmer Amazon selv. Dette med stemmer, tilbakemeldinger og visingstall fra brukerne.

Hvis du har Amazon.com-konto kan du se alle pilotene via Amazon Originals nå (for min del fungerer dette i hvert fall uten noe Mediahint eller andre former for hopping over region-sperrer).

Dette er pilotene:

The After

theafter_AMAZON

Skrevet og regissert av Chris Carter, skaperen av The X-Files er The After sentrert rundt 8 fremmede som sammen må overleve mystiske krefter og hjelpe hverandre når noe går galt i verden. Aldis Hodge, Andrew Howard, Arielle Kebbel,Jamie Kennedy, Sharon Lawrence, Jaina Lee Ortiz, Adrian Pasdar, og Louise Monot er med i piloten.

Her burde Chris Carter vært mer i tenkeboksen. The After fremstår som søppel med piloten å bedømme, og det kommer ikke av budsjettet eller effektene. Til tider føltes det ut som et prosjekt som dårlig prøver å leve på suksessen til serier som The Walking Dead og Revolution (som i grunn ikke lengre har noe stor suksess).

Her er manuset et virkelig stort problem. Dialogen var fryktelig. Enda verre var alle stereotypene i karakterene i piloten som virker fornærmende. Alt fra en tidvis full irsk mann, en sint afro-amerikaner til en seksuelt uklar politkvinne og en homofil klovn (spilt av Kennedy). Det hele virker som et prosjekt der produsentene var enige om å fylle på med alle mulige stereotyper.

Dette er Amazon-piloten som virkelig stinket, og forhåpentligvis ikke noe som går videre til serie.

The Rebels

therebels_AMAZOn

Skrevet av Jeremy Garelick og Jon Weinbach følger sports-komiserien The Rebels Julie Levine etter hennes ektemann plutselig dør og gjør at hun arver et helt profesjonelt amerikansk fotballag. Matt Alvarez, Ice Cube (Ride Along) og Michael Strahan er med som produsenter.

Det er kanskje den nest-dårligste piloten av denne gruppen piloter fra Amazon, men jeg likte den mer enn jeg hatet piloten. The Rebels mer lik Californication enn Necessary Roughness, men det er allikevel ikke noe særlig utstående med piloten. Den skal for at den har noe teite og morsomme spøker som funger, involvert hovedsakelig med en ape.

Natalie Zea (fra Justified og makkverket The Following) med folk som Josh Peck og Hayes MacArthur (Go On) i birollene fungerer greit med en liten rolle gjort av Billy Dee Williams. Skulle piloten ende opp som serie er det ikke noe jeg kommer til å løpe for å se.

Mozart In The Jungle

mozart_in_the_jungle_AMAZON

Skrevet av Oscar-nominerte manusforfatteren og regissør Roman Coppola (Moonrise Kingdom), skuespiller og musiker Jason Schwartzman (Bored To Death), og Tony-nominerte manusforfatteren og regissør Alex Timbers. Prosjektet med også Paul Weitz (About a Boy) involvert er basert på memoaret Mozart in the Jungle av Blair Tindall. Prosjektet er om sex, dop – og klassisk musikk – and viser hva som skjer når rulleteppet går ned. Gael García Bernal (Motorsykkeldagbøkene) og Lola Kirke har hovedrollene i prosjektet med Malcolm McDowell, Saffron Burrows (Boston Legal) og Bernadette Peters på rollelisten.

Lola Kirke (søsteren til Jemima Kirke fra Girls) gjør en helt grei rolle, mens det er kanskje Saffron Burrows og Malcolm McDowell som gjør at jeg liker prosjektet en del bedre.

Jeg bryr meg ikke om klassisk musikk, eller den musikalske verdenen i New York City akkurat her (jeg elsket det rundt New Orleans i Treme rikitgnok). Det var noe den miksen av Bored To Death og Girls som gjorde at jeg likte piloten. Jeg vil gjerne se i hvert fall en episode til før jeg sier ja eller nei til at dette er noe verdt å få med seg.

Bosch

bosch_amazon

Basert på Michael Connelly’s bestselgende Harry Bosch-serie er piloten skrevet av Treme-skaper og The Wire-produsent Eric Overmyer med Michael Connelly selv på manuset. På regi finner vi Jim McKay (The WireThe Good Wife). Prosjektet er sentrert rundt den tøffe etterforskeren Harry Bosch (Titus Welliver) som har vært politimann i Los Angeles i generasjoner. Med i serien er også Annie Wershing (24), Jamie Hector (The Wire) og Amy Price-Francis (King).

Kanskje mest lik Damian Lewis-serien Life før Lewis endte opp i Homeland med Los Angeles flott brukt som et bakteppe i både Life og Bosch. Men piloten til Bosch er til tider litt for ordinær også, men Welliver gjør en karismatisk og svært grei rolle som gjør at han passer flott for rollen som Harry Bosch uansett hvorvidt karakteren er lik bøkene eller ei.

Pilotepisoden åpner for en litt mer komplisert historie på slutten av piloten, og videre i den potensielle serien. Piloten er ikke det mest begeistrende jeg har sett av piloter de siste årene, men det er en helt grei pilot totalt sett. Skulle piloten ende opp som serie kommer jeg alene til å se mer på grunn av Welliver.

Transparent

 transparent_AMAZON

Skrevet og regissert av Emmy-nominerte Jill Soloway (Six Feet Under). Transparent er komidrama om en familie i L.A. som har noen seriøse problemer med grenser. I denne utforskningen av sex, minne, kjønn og arv, ender både fortiden og framtiden å skape problemer for alle når hemmeligheter slippes ut. Jeffrey Tambor (Arrested Development), Judith Light (Special Victims Unit), Gaby Hoffmann (Girls), Amy Landecker (Louie) og Jay Duplass har roller i piloten.

Uten tvil den beste og mest unike piloten Amazon så langt har produsert så langt. Dette kunne lett være et komidrama lagd av HBO, med regi og manus som fokuserer på hvem man er.

Det fungerer mye som en miks av Enlightened og Six Feet Under, noe som ikke er overraskende med Soloway (som også var produsent på United States of Tara) som serieskaper. Piloten har et søskenforhold som virkelig fungerer bra i likhet med Six Feet Under. Tambor som faren i familien fungerer perfekt, og det gjør også resten av casten.

For all del det prosjektet som mest fortjener å ende opp som serie på Amazon. Burde passe for fansen av serier som Enlightened, Six Feet Under og United States of Tara.

 

Hva synes dere? Hvilken pilot likte dere best? Er det noe her verdt å få med seg?

Annonse